Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - lady

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Bloeding na stoppen Nolvadex
« Gepost op: november 27, 2018, 11:10:03 am  »
Hallo iedereen, een tijdje geleden dat ik nog een bericht geplaatst heb maar ondertussen wel geregeld komen lezen.
In 2012 werd ik borstsparend geopereerd van een 100% hormoongevoelige tumor, radiotherapie en Nolvadex. Deze medicatie heb ik na 6 jaar inname eind januari mogen stoppen. Dit weekend heb ik echter een bloeding gekregen en de gynaecoloog kan direct geen reden opgeven. Ik ben 58 jaar ondertussen. De echografie van de baarmoeder toont geen poliepen of cysten. Hij vertelde wel dat sommige vrouwen na het stoppen met Nolvadex een bloeding krijgen maar omdat het bij mij nu 9 maanden geleden is dat ik stopte, vindt hij de termijn te lang om het die reden te geven. Zijn er onder jullie die na het stoppen met Nolvadex een bloeding gekregen hebben, na welke termijn en was dit eenmalig?
Groetjes! Lady

2
Borstkanker / kleinzoon geboren
« Gepost op: mei 11, 2013, 21:39:40 pm  »
Hallo iedereen,

we mogen elkaar ook eens wat goed nieuws laten weten : ik ben deze namiddag voor het eerst oma geworden (als dat geen mooi moederdagcadeau is!) van Vince, een flink baasje van 3,860 kg en 55 cm.. Zijn naam betekent overwinnaar en ik vermoed dat mijn zoon en schoondochter dit met een zekere bedoeling gekozen hebben.

groetjes
Lady

3
Borstkanker / hoest
« Gepost op: augustus 18, 2012, 19:33:38 pm  »
Hallo,

sinds 10 mei is de radiotherapie achter de rug en sinds een drietal weken heb ik last van een droge hoest en kortademigheid. Ik ben toen naar de huisarts geweest en omdat het juist op dat moment ook mooie weer was en de ozonwaarden overschreden, dacht zij dat mijn klachten hiermee te maken hadden. Ik kreeg een hoestsiroop maar die had geen effect en na een week kreeg ik andere medicatie voorgeschreven. Ondertussen heb ik al ontdekt dat als ik neerlig op mijn niet-geopereerde zijde de hoestbuien heviger zijn en mijn ribben waar ik bestraald ben ook pijn doen, die ribben doen geen pijn als ik erop druk dus het zit inwendig. Gisteren ben ik opnieuw naar de dokter geweest want die kortademigheid is zeer vermoeiend en nu sprak ze voor het eerst dat ze vreest dat mijn longen door de bestraling schade zullen opgelopen hebben. Volgens haar moet ik mij geen zorgen maken en zal het niet chronisch worden. Zijn er onder jullie ook die deze symptomen herkennen, welke medicatie hebben jullie gekregen en is het inderdaad na een tijdje opgelost? Normaal heb ik 20 september mijn afspraak voor de driemaandelijkse controle maar denk er aan om vroeger langs te gaan.

Vriendelijke groeten
Lady

4
Borstkanker / Deze tekst wil ik met jullie delen!
« Gepost op: april 22, 2012, 10:53:31 am  »
Hallo Lieve lotgenootjes,

Vandaag is het 16 jaar geleden dat mijn man stierf, hij kreeg op zijn werk een hartstilstand en daar sta je dan als 36 jarige met 2 jongens van 9 en 5 jaar oud. Ook toen ging ik op zoek naar lotgenoten en daar ontving ik veel steun van. Toen kreeg ik van een leeftijdgenote onderstaande tekst, waarvan ik vond dat die beschreef hoe ik me voelde, men wil vooruit maar het lukt niet altijd hoe men het zou willen. Ook de kinderen vonden het een mooie tekst en hij heeft in hun kamer een speciale plaats aan de muur gekregen.
Begin dit jaar kreeg ik dan te horen borstkanker te hebben, momenteel ben ik nog met de bestralingen bezig maar ook nu ben ik vlug op zoek gegaan naar lotgenoten, binnen de vriendenkring maar ook via deze site. Zelfs al ken ik jullie niet persoonlijk en misschien hebben we elkaar in Gasthuisberg al eens in de gang van de radiotherapie gekruist ik bedank jullie voor de steun.

Nooit de moed opgeven !

Kun je niet vliegen, loop
Kun je niet lopen, ga
Kun je niet gaan, kruip

maar blijf nooit stil staan
nooit dalen, immer opgaan

Kun je niet lachen, glimlach
Kun je niet glimlachen, probeer blij te zijn
Kun je niet blij zijn, wees tevreden

maar nooit de moed opgeven
en immer voorwaarts streven!

Lady

5
Hallo,
ik ben eind januari geopereerd en start nu met een reeks van 33 bestralingen in Gasthuisberg Leuven. Op aanraden van de huisarts doe ik beroep op mijn mutualiteit voor het dagelijks vervoer. Ik had dus contact opgenomen met de alarmcentrale van Mutas en kreeg vlug bevestiging dat er vervoer kon geregeld worden. In de brochure die ik via de mutualiteit gekregen had, stond vermeld dat dit me 3,5€ per rit als remgeld zou kosten, hetgeen de sociaal verpleegkundige van het ziekenhuis ook bevestigd had. Gisteren belt de taximaatschappij ter bevestiging van het vertrekuur op en krijg te horen of ik er wel van op de hoogte ben dat de mutualiteit maar voor 500€ per maand tussenkomst biedt en aangezien het een rit heen en terug van 50 km betreft, ik de rest zal moeten bijbetalen. Ik heb contact opgenomen met de mutualiteit en ben niet veel wijzer geworden want eerst bleek mijn brochure verouderd, toen ik zei dat op hun site die bedragen ook vermeld staan, bleek dat dit geval per geval verschillend is. Volgens hetgeen ik begrepen heb, zou ik nu 5€ aan de chauffeur moeten betalen, na het beëindigen van mijn reeks bestralingen krijg ik via de verplichte verzekering 0,25€ per km terug en wordt de factuur van het taxibedrijf dan voor 500€ vereffend via de aanvullende verzekering en het surplus moet ik dan betalen. Kunnen jullie mij dit bevestigen aub?
Vriendelijke groeten
Lady

6
Borstkanker / radiotherapie
« Gepost op: februari 21, 2012, 10:55:13 am  »
Als ik lees hoe jullie elkaar hier steunen en info geven, wil ik ook eens beroep op jullie doen.
Ik ben op 31/01 geopereerd (borstsparend), het gezwel was 12mm doorsnede, hormoongevoelig en de okselklieren waren zuiver. Als behandeling zal ik bestraald worden en hormoontherapie. De oncoloog heeft Tamoxifen voorgeschreven en zowel zij als mijn huisarts proberen me gerust te stellen dat de bijwerkingen zullen meevallen, enkel wat "vapeurs" volgens hen. Afwachten, denk ik dan als ik sommige van jullie reacties lees. Wat de bestralingen betreft heb ik vooral praktische vragen waar ik hoop dat jullie me mee kunnen helpen. Ze zullen doorgaan in Gasthuisberg Leuven en starten rond half maart. Eerst een reeks van 25 en dan aanvullend ofwel een reeks van 8 voor een diepere bestraling van het plekje waar het gezwel zat ofwel een inwendige bestraling waarvoor ik 1 dag naar de dagkliniek zal moeten komen. Kan men tijdens die periode een beha verdragen of bestaan er speciale beha's (vb in katoen) die men kan dragen. Indien ja, graag merken of waar men ze kan verkrijgen. Het zit namelijk zo dat mijn zoon begin mei trouwt en ik probeer me nu al voor te bereiden om er toch deftig bij te lopen. Volgens de radiotherapeute kan de huid lichtrood zien en de borst zwellen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee en hoelang duurt het voor de huid hersteld is?
Alvast bedankt voor jullie reacties!

Pagina's: [1]