Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - sonny

Pagina's: [1]
1
Behandeling en nevenwerkingen / haarverlies na chemo behandelen
« Gepost op: september 18, 2016, 15:35:51 pm  »
mijn man die al vijf jaar en een half longkanker heeft is al verschillende keren zijn haar verloren door de chemo. Ook mijn zus heeft kanker gehad en chemo en heeft ook haar haren verloren, maar zij heeft zich een pruik aangeschaft, toen ik eens met haar meeging om haar pruik aan te passen vertelde ik die vrouw van mijn man zijn haarverlies en dat het spijtig was dat daar niets tegen te doen was. Zij heeft me toen verteld dat dat wel het geval is, maar hier in België kan je daar héél moeilijk aangeraken of het is via die vrouw of misschien nog anderen die pruiken verkopen en in nederland waar het een echte hype is, het van het, zoals wij zeggen. Je kan het ook online kopen heb ik al gezien. En het werkt echt, het middel noemt: Mediceu+icals  Numinox en is een follicle revitalizer. Het werkt maar je moet niet zoals mijn man wilde dat als je vandaag er je hoofd mee inmasseert je het morgen al gaat zien groeien, het duurt wel een paar weken vooraleer het begint te werken, langzaam maar het werkt en je moet het zeker driemaal daags inwrijven wat ik soms vergeet. Hopelijk lezen dit veel mensen en kunnen ze daarmee geholpen worden

2
Longkanker / massage voor kankerpatienten
« Gepost op: mei 22, 2016, 16:44:12 pm  »
Hallo iedereen
Mijn man heeft al vijf jaar longkanker met uitzaaiingen naar de hersenen, heeft daardoor veel pijn en ongemakken. nu heb ik op internet gezocht naar massages voor kankerpatienten en heb die gevonden.
Mijn man gaat op 17 juni naar het UZ gent voor een herbalanceringsmassage speciaal voor kankerpatienten, je kan dat niet overal doen, dat zijn speciale massages voor kankerpatienen en dat wordt speciaal aangeleerd.
In het UZ gent is dat gratis en duurt een uur, je mag dit zoveel doen als je wilt en als er plaats is want elke patient moet natuurlijk kunnen gaan en ze doen dat alleen de donderdag en de vrijdag. Het is geen drukmassage maar eerder een ontspanningsmassage.
Ik ben benieuwd hoe dat zal zijn, en daarom mijn vraag of daar al iemand ervaring mee heeft, graag zou ik dat van jullie vernemen.
groetjes, Sonja

3
Longkanker / arm die begint te beven en het gevoel door de benen te zakken
« Gepost op: januari 26, 2016, 00:51:57 am  »
Hallo,
mijn man heeft al vier jaar en een half longkanker met uitzaaiingen naar het hoofd. Mijn vraag is heeft er iemand ervaring met het volgende: mijn man heeft af en toe, vooral na het rechtkomen van een stoel of zetel of uit de auto, dat zijn hand en arm beginnen ongecontroleerd te beven en dat hij daarna het gevoel heeft dat hij door zijn benen gaat zakken. De dokter heeft al getest op epilepsie maar dat heeft mijn man niet, graag zou ik willen weten of er iemand deze symptomen ook herkent of heeft want mijn man kan nu toch niet de enige zijn die dit heeft?
Groetjes, Sonja

4
Longkanker / longkanker met uitzaaiingen
« Gepost op: september 25, 2015, 12:37:22 pm  »
Mijn man heeft al meer dan vier jaar longkanker, na een jaar met uitzaaiingen naar de hersenen, in het visuele, waardoor men niet meer kan opereren. Hij krijgt elke maand chemo, bijna twee jaar al,de laatste twee maand begint zijn lichaam daarop te reageren met ongemakkelijk, overgeven enz.
Nu donderdag zijn we naar de pet-scan geweest en de uitslag krijgen we volgende week, zijn bloed is in orde. Maar nu heeft hij al twee weken dat hij bijna niet meer op zijn benen kan staan en dus ook moeilijk kan lopen met als gevolg dat hij al driemaal gevallen is daardoor.
Mijn vraag is of iemand dit herkent en of dit van de uitzaaiingen van zijn hoofd kan zijn, het nadeel is dat onze specialist die hem al die jaren behandelt zelf thuis zit en dat hij een nieuwe knie moet krijgen, de operatie is voor volgende week. Er is wel nog een specialist in de kliniek maar die krijgt nu natuurlijk al die patiënten erbij en mijn man wil niet binnen gaan in de kliniek daardoor.
Ik hoop dat dit vlug zal beteren, als het nog zal beteren.
groetjes, sonja

5
Longkanker / constipatie
« Gepost op: april 15, 2014, 01:09:39 am  »
Ik heb een vraagje, wie heeft er door chemo constipatie? Mijn man heeft daar veel last van, door dat hij moeilijk naar de grote wc gaat bloed hij ook veel door de inspanningen. Hij moet zo'n zakjes nemen om naar de wc te kunnen gaan maar dat helpt weinig of niets. Wat doen jullie daarvoor? Ik zoek echt iets die goed werkt om dit weer goed te krijgen.
groetjes, sonja

6
Longkanker / mag iemand met longkanker in een infraroodcabine
« Gepost op: oktober 25, 2013, 12:41:59 pm  »
mijn man zijn linkerlong is verwijdert van longkanker maar hij heeft nadien uitzaaingen gekregen, metastasen, naar  het hoofd, daar is hij tweemaal voor bestraald en nu is alles stabiel, de metastasen zijn zelf verkleind. Maar mijn man heeft veel pijn in zijn spieren en gewrichten door zijn behandeling.  wij zouden ons graag een infraroodcabine aanschaffen omdat dat goed zou zijn voor deze pijnen, maar mijn vraag is, mag mijn man in zo een cabine gaan? Zouden daar geen risico's aan hangen, vooral met de metastasen in zijn hoofd. Heeft er iemand daar ervaring mee, laat het me a.u.b. weten, alvast bedankt.
groetjes, sonja

7
Longkanker / kanker en pijn
« Gepost op: juli 24, 2013, 11:44:06 am  »
mijn man heeft longkanker, zijn linker long is verwijdert en hij heeft al twee keer bestraling gekregen omdat de kanker uitgezaaid is naar zijn hoofd. Na de tweede keer zijn de gezwellen in zijn hoofd verkleind, hopelijk blijft het zo en hij voelt hem verder goed. Maar...hij heeft overall pijn, in gans zijn lichaam en het verslecht altijd maar, mijn vraag is, zijn er hier nog mensen die dat herkennen en die weten van waar dat komt? De dokters zeggen daar niet veel op of weten het zelf niet van waar het komt, toch zou ik mijn man graag helpen om die pijn te velichten. De pijn zit voornamelijk in de benen, voeten, armen, borst, schouder en nek. Zijn benen en voeten zijn al onderzocht, hij heeft er al steunzolen voor, vitaminen B, maar niets helpt.
Hopelijk vind ik langs deze weg een antwoord op zijn problem.
Groetjes, sonja

8
Longkanker / longkanker zonder uitzaaiingen
« Gepost op: oktober 07, 2011, 17:12:02 pm  »
Hallo, mijn man is op 21 julie geopeerd van longkanker, zijn linker long is volledig weggehaald, nu krijgt hij preventief nog 6 chemo's waarvan hij dinsdag aan zijn vijfde zal zijn. Er zijn gelukkig geen uitzaaiingen maar het gezwel was wel 5 cm groot en zat laag in de long waardoor vlug beslist is om de volledige long weg te halen.Hij moet er ook al lang mee gelopen hebben volgens de dokter. Mijn man kan nog altijd niets aan van inspanningen en is nog veel moe, van de chemo heeft hij geen last of het is wat moeite en wat uitslag in zijn mond waarvoor ze hem in de kliniek een oplossing mee gegeven hebben om te spoelen en die zeer goed helpt, nu begint zijn haar ook wat dun te worden maar binnen veertien dagen is de chemo voorbij dus dan kan hij uiteindelijk beginnen te revalideren. Maar ziek is hij er dus niet van. Het is voor ons ook een zware periode geweest en nu soms nog want mijn man kan het moeilijk aanvaarden dat hij niets meer kan doen, vroeger altijd een harde werker geweest en altijd zwaar werk gedaan hebben en nu niets meer komt hard aan natuurlijk, maar mijn man is 56 jaar en heeft al 41 jaar gewerkt dus nu vind ik dat hij van het leven mag profiteren want op reis gaan deden we ook nooit, het werk ging altijd voor en nu dit, soms vraag ik me af aan wat hij het verdient heeft om dit nu te krijgen. We blijven ook met veel vragen zitten, die onzekerheid en zouden graag in contact komen met lotgenoten want blijkbaar vind je die weinig, mensen waarbij een long weggehaald is en geen uitzaaiingen hebben, om eens te horen hoe het met die mensen verder gegaan is en hoe hun leven er nu uit ziet om te leven met één long. Mensen die ons kunnen helpen om met die mensen in contact te komen mogen ons ook altijd iets laten weten.
Groetjes, Sonja

Pagina's: [1]