Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - ann-ap

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / nierkanker - behandeling met Votrient
« Gepost op: augustus 11, 2011, 20:51:47 pm  »
Ons mama werd 2 jaar geleden geopereerd wegens nierkanker. De nier werd toen weggenomen en alles leek opgelost.

In februari had ze opnieuw dezelfde symptomen ('s avonds een klein beetje koorts, nachtelijk zweten en een kuchhoest). Niemand geloofde ons eerst toen wij dachten dat de kanker er terug was. Na een week onderzoeken in de kliniek, bleek dat er inderdaad uitzaaiingen waren 2 op het middenrif en 1 op de dunne darm. Ze werd geopereerd doch het herstel verliep heel moeizaam deze keer.

Eind juli had ze haar eerste controle. Ze heeft nieuwe uitzaaiingen: 4 op de longen en 1 op de lever en kan niet meer geopereerd worden. De oncoloog stelde voor om levensverlengende medicatie op te starten. Hij stelde voor om Votrient te nemen. Wij zijn nog voor een tweede opinie naar het UZ gegaan maar de prof daar kon zich vinden in de voorgestelde behandeling.

Mama heeft nu haar derde dag Votrient (pazopanib) genomen. Wij hopen uiteraard dat dit aanslaat maar het is bang afwachten. Vanaf dag 2 merkte ik al dat ze inderdaad heel moe is. Vermindert dit normaal eens men wat aan de medicatie went of niet ? Ik vermoed dat dit medicijn vrij nieuw is want ik vind er weinig van terug op forums...

Heeft iemand er ervaring mee?

Ann

Pagina's: [1]