Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - buizerdje

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Buizerdje
« Gepost op: februari 18, 2008, 19:11:25 pm  »
Geachte leden van het forum.
Graag zou ik via deze weg willen melden dat Buizerdje (Goedele Beerten) vandaag (18/02/2008) overleden is in het ziekenhuis te Hasselt.
Ik zou dit willen melden omdat je misschien nog een berichtje van haar verwacht, maar het zal niet meer mogelijk zijn.
Goedele wordt deze zaterdag (23/02/2008) 10u30 begraven in Stokrooie (Hasselt). De avondwake zal vrijdag (22/02/2008) plaats hebben ook te Stokrooie.
Mvg

Sven Antonissen (De echtgenoot van Goedele)

2
Poëzie / mijn fort
« Gepost op: januari 30, 2008, 18:42:27 pm  »
Dag allemaal,

Geen poëzie of gedichtje van mij op het forum, ik ben daar absoluut niet goed in.  Alhoewel ik vanacht me rot schrok van mezelf, ik lig vaak een tijdje wakker en afgelopen nacht had ik ineens een heel gedicht, van mezelf, in mijn hoofd.  Ik ben niet opgestaan om het op te schrijven, jammer vind ik nu.
Ik weet alleen nog ongeveer hoe het eindigde: 'hier in mijn eigen fort'.
En ik weet ook nog welk gevoel ik erbij had: opgesloten zitten in een fort, je hebt kanker, al voor de 2e keer in veel te korte tijd, je energie wordt steeds afgebroken door de behandelingen, je hebt het gevoel dat het leven eigenlijk niets meer voor je heeft alléén maar kanker.
Maar van de andere kant ook het beschermende van een fort.  Je zit wel opgesloten, maar je zit wel goed.  Ik vind dit zelf een heel gek gevoel, maar stel dat ik terug moest gaan werken, (meer dan) full-time zelfstandige, de harde wereld trotseren daarbuiten, de harde wereld die een mens zichzelf ook voor een stuk aan doet.  Ik denk niet dat ik het zou kunnen, laat me dan maar zitten in mijn fort.

Bedankt voor wie tot hier is blijven lezen,
ik moest het even kwijt.

Buizerdje

3
Borstkanker / Bijwerkingen taxotère
« Gepost op: januari 08, 2008, 19:09:20 pm  »
Ik heb een paar vraagjes aan alle taxotère-lotgenoten:

Ik was vandaag 'op bezoek' op dagziekenhuis oncologie (voor mijn 2e taxotère).  Naast me zat een iets oudere mevrouw (nuja, voor mij 'oud', maar ik ben gewoon te jong) die ook reeds taxotère had gehad ooit.
Bij het indruppelen van de baxter kreeg ik de gebruikelijke ijshandschoenen aan, toen vroeg die bewuste mevrouw aan me of ik geen ijsschoenen aan kreeg.  Zij kreeg dat destijds wel, maar ik heb vergeten vragen hoeveel tijd geleden dat was.
Ik heb bij mijn eerste taxotère, dat was op de afdeling oncologie van hetzelfde ziekenhuis, aan de verpleging gevraagd naar het gevolg voor mijn voeten, toen antwoordden ze me dat dat niet gebruikelijk was.
Dus vraag 1: heeft iemand ijsschoenen aangehaad?

Daarna vertelde diezelfde bewuste mevrouw me ook dat ze blijvende last heeft van dove vingertoppen en slapend gevoel in de voeten.  Restletsels van de taxotère.  Dus blijkbaar hadden die ijshandschoenen en ijsschoenen bij haar ook nog 'ns niet echt geholpen.  
Of is de ene persoon er gevoeliger voor dan de andere?
Dus vraag 2: heeft iemand van jullie blijvend gevoelsverlies in vingertoppen en voetzolen?

Alvast bij voorbaat bedankt voor het oprecht beantwoorden van mijn vraagjes.

mvg,
Buizerdje

4
Borstkanker / kalkbaxters
« Gepost op: november 16, 2007, 13:27:43 pm  »
Hallo,

Heeft iemand ervaring met het krijgen van kalkbaxters (bisfosfonaten), maandelijks?  Ik ga ze krijgen om mijn botten zo sterk mogelijk te maken en houden en om de holte waar een botmeta zat zo snel mogelijk te doen verkalken, mijn lichaam daar een handje helpen.
Voel je er iets van?  Nevenwerkingen?  Misschien positieve  :)?

Groetjes
Buizerdje

5
Behandeling en nevenwerkingen / Transtec
« Gepost op: november 10, 2007, 09:13:56 am  »
Heeft iemand ervaring met pijnstilling via Transtec-pleisters?
De oncologe had me gewaarschuwd voor de nevenwerkingen, misselijkheid, duizeligheid, draaierig, vermoeidheid, enz.
Ik voel ze ook allemaal, waarbij de draaierigheid het ergst, precies of ik constant tipsy rondloop.
Ik heb nu een halve pleister van 35microgram/h, sinds eergisterenochten.
Weet iemand hoelang mijn 'zat zijn' nog zal duren?

Groetjes,
Buizerdje

6
Borstkanker / wat een week...
« Gepost op: oktober 25, 2007, 22:07:40 pm  »
Dag allemaal,

Ik wil jullie even mijn verhaal van afgelopen week vertellen.
Vorige donderdag ben ik op aanraden van de medisch adviseur van het ziekenfonds naar de oncologe geweest voor een knobbel in mijn oksel.
Ik was overtuigd dat het een bloeduitstorting na een iets te intense kiné-sessie was.
Toch maar even echo en punctie, en een bloedtest.
Eergisteren (dinsdag) kreeg ik te horen dat de kanker terug is...   De punctie geeft tumorweefsel aan, alle bloedresultaten zijn in orde.  Diezelfde dag zijn nog gebeurden een botscan, een CT thorax en echo abdomen.
Die avond zijn we (mijn man en ik) vertrokken naar zee.  Alleen met ons 2 even deze klap verteren.  Tot vanmiddag zijn we gebleven, tot aan de consultatie met de oncologe voor de resultaten.  Gisteren was intens genieten en zalig.  Een lach en een traan kunnen zo dicht bij elkaar liggen.
Vanmiddag bij de oncologe kregen we toch een beetje positief nieuws.  CT-thorax was OK, op botscan is wel iets te zien.  Waarschijnlijk niets (ontsteking), maar uitsluitsel kan enkel met NMR.  Die staat 5 november gepland.
Maandag wordt ik opnieuw geopereerd, en daarna wachten 6 beurten chemo (taxotère)...
opnieuw...
mijn vorige operaties waren 8 en 17 januari, mijn chemo's (FEC toen) kreeg ik tussen 5 februari en 1 juni, bestralingen van 25 juni tot 6 augustus 2007.

Toen we daarstraks terug buiten waren, uit het ziekenhuis, keerde de rust terug, na een behoorlijk stressvolle week.  Mijn man had net hetzelfde gevoel.
De kanker brengt ons op het moment heel erg dicht bij elkaar.

Ik heb vroeger bergen in de Alpen beklommen.  Dit het voorjaar heb ik de FEC-berg bedwongen en nu sta ik klaar voor de beklimming van de taxotère-berg.
Maar ik ga ervoor, ik sta te trappelen, helemaal omhoog tot aan de top.  Hopelijk kan ik dan ook weer zien dat het de moeite, het bloed, zweet en tranen waard was, net zoals alle andere bergen die ik op en over ging.

Natuurlijk hebben we nog verdriet, maar we zijn toch ook weer echt hoopvol.  Sinds vanmiddag zien we het allebei terug zitten.  
Net als vorige keer gaan we geen overbodige energie in piekeren en verdriet steken.  We gaan nog steeds voor volledige genezing met alle moed en kracht die we hebben.


Dikke knuffel voor iedereen!!
Buizerdje

7
Poëzie / Ik geloof steeds meer in 'het lot'
« Gepost op: augustus 20, 2007, 11:56:30 am  »
Vorige week waren mijn man en ik in een hotel in Zwitserland.  Een welgekomen en weldoende vakantie na 6 chemo's en 29 bestralingen, alles afgerond op 7 augustus.  De eerste avond stond deze tekst op de menukaart.

Das wünsche ich Dir...

...dass du dich freuen kannst wie ein Kind.
Nimm alles mit offenen Armen auf:
das Leben, das dir geschenkt ist,
das Glück des Augenblicks.
und die Menschen,
die dir wohlwollen.

De mensen in het hotel wisten niets af van mijn situatie.  Dit te lezen voelde vreemd maar tegelijk ook goed.  Het ontroerde me.  Ik neem het als een teken, dat uiteindelijk alles goed komt met me.

Groetjes,
Buizerdje

8
Borstkanker / blauwe plekken
« Gepost op: juli 26, 2007, 08:32:51 am  »
Heeft er nog iemand heel snel en bij het minste stootje enorm grote blauwe plekken?
Vroeger had ik al snel blauwe plekken, maar in vergelijking met nu was dat maar peanuts.
Ik veronderstel dat mijn bloedstolling nog niet helemaal terug OK is na de chemo's.  Ik heb er de dokters ook nog niets over gevraagd, het lijkt zo iets onnozel en er zijn nog belangrijker dingen op het moment.
Ik ben gisteren met de fiets gevallen en nu is er op mijn onderbeen een blauwe plek zo groot als mijn hand, en bij iedere stap doet het pijn.

Buizerdje

9
Borstkanker / revalidatie na kanker
« Gepost op: mei 30, 2007, 08:41:20 am  »
Hallo allemaal,

Heeft iemand van jullie een revalidatie-programma gevolgd voor mensen 'na kanker'?
Ik heb er wat van in de krant gelezen en op het internet.  Het geeft goede beloftes dat je sneller terug 'op de been ' bent, dat je minder snel vermoeid bent enz

Ik ben van plan dit te volgen in het Virga Jesse in Hasselt.  Heeft iemand ervaring met dit programma in dat ziekenhuis?

Groetjes
Buizerdje

Pagina's: [1]