Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - donnamaribel

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Borstkanker / Re:nieuw en borstkanker
« Gepost op: juni 10, 2009, 23:15:37 pm  »
Viske,

Nu een moeilijke periode maar éénmaal je je strijdkracht teruggevonden hebt zul je ook samen met je vriend er door gaan.
Ik heb al acht chemokuren sedert twee jaar na herval achter de rug. Eerlijk het gaat soms moeizaam maar we hebben hier samen heel mooie periodes met veel genot en plezier. Hoe opener je probeert te zijn hoe makkelijker je er samen tegen aan kan gaan.
Mekaar niet al teveel sparen , samen delen maakt sterk en mekaar nabij zijn. Hulp nodig er vragen ik doe het ook en had daar veel moeite mee omdat ik hier in ons gezin de drijvende kracht ben.
Je moet vechten maar ook de moed opbrengen om niet steeds de sterke te zijn ook kwetsbaar en klein durven zijn.

Ik wens je alle moed van heel de wereld

Donna

2
Borstkanker / Re:eertse mijlpaan gehaald???
« Gepost op: juni 10, 2009, 23:06:14 pm  »
Hallo iedereen,

Merk nu hoeveel fouten er in mijn vorig bericht stonden. Sorry daarvoor.
Ja we hebben allen in onze nabije omgeving, vrienden, lotgenoten die aan die vreselijke ziekte sterven. Ja ook ieder van ons heeft mijlpalen en idd. we verleggen steeds onze grens.
De confrontatie met verlies van een vriendin en lotgenote doet dubbel veel pijn maar ook dat leren we plaatsen zoals we het ziek zijn proberen te plaatsen.
Je hoort elke dag opnieuw van mensen die ook kanker krijgen maar uiteindelijk staan we er ook zelf voor en moeten er door.
Nooit opgeven hoe moeilijk ook lukt meestal wel maar ook klein en angstig en kwetsbaar durven zijn is toch nodig.
Ik lees toch bij velen van ons dat de meesten goed omringd zijn door partners, kinderen, familie en echte goeie vrienden die uiteindelijk kiezen om met ons samen de heel moeilijke weg te gaan.
Toch een heel goeie reden om dapper verder te strijden niet...

lieve groetjes

donna

3
Borstkanker / eertse mijlpaan gehaald???
« Gepost op: juni 07, 2009, 22:00:26 pm  »
Hallo iedereen,

Weeral een hele tijd geleden dat ik mij liet horen. Ik heb zo weer een beetje van alles achter de rug. Bestralingen voor toename botmeta's, ct's, nmr, etc..
na vrees hersenmeta's zou dit nu toch niet zijn joepie. Lever maar zo zo. Krijg nu herceptine op hoop van zegen. na ooglast dubbelzien, hesrtelde zich dat traag en gaat het nu beter. Wel heb ik last van een voos gevoel cfr wakker worden tand na verdoving maar dan in mijn gezicht..
Moet ook tegen de rugpijn die van boven tot onder aangetats is morfinepleisters durogesic plakken. Komt dit voos gevoel daarvan?? De oncoloog twijfelt denkt eerder aan paraneoplastisch , de tumor die een stof afscheidt die zich dan hier of daar zet of toch beginnende hersnemeta's maar dan zo miniem dat ze nog niet zichtbaar zijn ofwel botmeta's op de schedelbeenderen.
Nu dat het is wat het wikl ik behaalde mijn eerste doel, er nog bij zijn als mijn dochter straks op de promotie haar diploma van arts krijgt. Nu nog een jaartje volhouden voor mijn jongste die dan afstudeert als dierenarts en dan.....
Helaas ook zeer droevig nieuwe een goeie vriendin ook lotgenote haalde het niet en werd vorige week begraven. Doet mij toch wel denken wanneer ik???
Ook ik word dan toch angstig en besef hoe erg ziek we zijn...

Groetjes

donna4
Borstkanker / Re:Nieuw hier
« Gepost op: maart 12, 2009, 23:39:34 pm  »
dag zonnestraaltje,

ik heb ook een gen.onderzoek laten doen omdat mijn twee zussen ook borstkanker hebben en wij allen twee dochters hebben en gelukkig ...ik ben geen drager.
Zo'n onderzoek houdt niets in fysisch, bloed prikken en dan maanden wachten op resultaat.
Uiteraard ben je ermee bezig en ik weet niet hoe ik zou gereageerd hebben moest ik wel drager zijn geweest.
Eén ding staat vast niemand maar dan ook niemand kiest ervoor om kanker te krijgen laat staan dan nog eens door te geven.

Maar angst en schuldgevoelens bespreken en open ja heel open met je kinderen erover praten helpt alléé bij mij dan toch.

Goeie moed

Donna

5
Borstkanker / deze keer wordt het herceptine
« Gepost op: maart 12, 2009, 23:32:19 pm  »
Hallo lieve vrienden,

Nu de bestralingen achter de rug zijn werd voor de verder woekerende levermeta's  >:( eergisteren gestart met herceptine. Hoewel ik geen receptoren ervoor heb zouden studies aanwijzen dat het ook helpend kan zijn. Dus fingers crossed en hopen hopen ....
Ik blijf last hebben van mijn ogen en linkerarm. Er zou eigenlijk een lumbaal punctie en een NMR moeten gebeuren doch de dokter wil nog efkes afwachten en zien hoe het evolueert.
Ik heb ook nog goed nieuws mijn dochter die in haar vijfde jaar dierenarts zit haalde nu een onderscheiding. Mijn oudste dochter studeert dan binnen enkele maanden af als arts en dat maakt me dan weer ondanks alles superblij.
Is het dan een moeilijke en eenzame strijd weten waarvoor we het doen en met leifde en vreindschap kun je zoveel aan

aan allen veel moed en volhouden...

donna

6
Borstkanker / Re:hersenmeta's?????
« Gepost op: februari 25, 2009, 00:01:58 am  »
Hallo iedereen,

Oef geen hersenmeta's. Men is nu wel nog op zoek waar de problemen arm van komen. Wrschl van de rug waar alle wervels aangetast zijn. Morgen de laatste bestraling en dan weer start chemotherapie want die lever zit ook weer goed fout zulle.
Enfin we doen verder en geven nooit op

dank voor alle steun en ik hou jullie uiteraard op de hoogte

Donna

7
Borstkanker / hersenmeta's?????
« Gepost op: februari 17, 2009, 22:37:48 pm  »
Dag lieve lotgenoten,

Eerst en vooral dank voor alle lieve en ondersteunende berichten op mijn vorig bericht.
Ik ben maandag naar Brugge geweest St.Jan waar de bestralingen donderdag starten. gelukkig mogen ze nu meer bestralen op korter tijd zodat ik maar vijf keer moet gaan.
Ik had sedert zaterdag ook last van krachtverlies in mijn linkerarm en wat problemen met mijn ogen. De dokter wil hier zekerheid en daarom krijg ik donderdag een ct van de hersenen om daar meta's uit te sluiten. komt het van de kapotte ruggewervels en mijn verslechterd zicht van nood aan een nieuwe bril? of zijn er inderdaad hersenmeta's dus weer zeer bang afwachten.
Kankercellen zijn hun strijd aan het winnen hoe hard ook ik terug sla... ??? :(
groetjes en volle moed aan iedereen hier op het forum

Donna

8
Borstkanker / voor de zoveelste keer ....
« Gepost op: februari 12, 2009, 23:38:47 pm  »
Hallo,

Ik werd na zes chemokuren omwille van bot en levermeta's terug hormonaal behandeld met faslodex. Omwille van toenemende rugpijn werd er een neiuwe botscan en ct gemaakt.
Vandaag het verdict: alle wervels aangetast en op één plaats behoorlijk met zeer broos bot en tumorweefsel errond die dan drukt op de zenuwbaan. Morfinepleisters helpen iets maar een meer blijvende oplossing is bestraling. Dus opnieuw ...
Levertesten ook weer serieus verstoord en marker omhoog. Dus na de betsraling opnieuw chemo. Oncoloog moet nog even zoeken naar meest geschikte product en ik kreeg al wat binnen in de laatste twee jaar.
IK ben eventjes het noorden kwijt en besef dat het echt wel minder goed gaat.
Maar we gaan door elke maand elke week elke dag dat ik nu krijg is belangrijk en ik blijf terugslaan maar het is verdraaid moeilijk.
ik moet steeds meer uit handen geven en kan minder doen. Loslaten is meoilijk als je steeds een zeer actief leven leidde.
We vrezen hier toch wel van wat nog allemaal. Bij ons houdt het niet op...

Sorry maar ik moest echt even ontladen

groetjes
Donna

9
Borstkanker / Re:Even voorstellen
« Gepost op: februari 08, 2009, 23:59:04 pm  »
Hallo katelijne,

Ik kom je hier een hart onder de riem steken. Ik ben al acht jaar borstkankerpatiënte en heb sedert 2003 botmeta's en sedert 2006 levermeta's erbij. Ik rol eigenlijk van de ene chemokuur in de andere.
Tot nu toe ben ik er nog steeds. Mijn dochter studeert deze zomer af als arts en mijn andere dochter zit in haar vijfde jaar dierenarts.
Ik blijf vechten om daar nog te kunnen bij zijn. Weet dat er dan wel weer iets zal zijn om te vechten.
Het is vaak erg moeilijk. Ik zou liegen als ik vertel dat ik nooit eens een slechte periode heb...
Maar ongelooflijk steeds weer komt die innerlijke kracht vanuit heel graag zien  terug..
Dus goeie moed blijven vechten en af en toe eens heel klein en kwetsbaar zijn en durven tonen , angst delen, helpt echt wel.
Het beste voor de komende onderzoeken en laat ons weten hoe het afliep..

Dikke knuffel

Donna

10
Borstkanker / Re:Heb jullie raad even nodig.
« Gepost op: januari 26, 2009, 23:09:12 pm  »
Hallo Wendy,

Bij ons dezelfde situatie. Met drie zussen borstkanker. Geen erfelijke belasting voor het gekende gen, maar de dokter raadde ons aan om onze dochters, want we hebben elk twee dochters, vlugger en meer te laten screenen.
Ik zelf ben er slechts aantoe. ik had geen amputatie maar een borstsparende operatie.Kreeg zelfs geen chemo enkel bestraling maar twee jaar later botmeta's en nog eens twee jaar later levermeta's.
Soms stel ook ik mij de vraag was amputatie niet beter geweest. Maar wat is het beste??
Ik zou ook nog eens advies vragen aan een andere oncoloog en zelfs ev. eens met een psycholoog of zo praten samen met je partner. Een relatie kan ook omwille van problemen daarrond moeilijkheden geven. Jullie moeten er samen uitgeraken..

Groetjes
Donna

11
Borstkanker / Re:faslodex
« Gepost op: januari 26, 2009, 22:59:05 pm  »
Hallo,

Vlinderke dank voor je steun. kan dit nu wel gebruiken. Ik heb momenteel serieus last van mijn rug en vermoedelijk ook een gekneusde rib omwille van de botmeta's.
Ik neem pijnstillers en als deze niet meer helpen worden het morfinepleisters en ev. bestraling.
Als ik niet veel doe lukt het wel maar in een huishouden is er altijd wel iets zeker met studenten.
Ik ben een beetje bang dat de ziekte toch verder oprukt in mijn lichaam en vraag me af of die hormonale therapie wel zijn werk doet. Zijn er nog mensen die dit product krijgen en welke zijn de ervaringen.
Aan de ene kant ben ik blij dat ik geen chemo heb momenteel, mijn haartjes staan er terug en na zes kuren heb ik het wel gehad maar wat er nu in mijn lichaam gebeurt is een vraagteken.
Maar wij blijven erin geloven en hopen... opgeven is hier geen optie.

Groetjes en aan allen goeie moed we vechten met zijn allen op onze manier verder.

Donna

12
Borstkanker / faslodex
« Gepost op: december 30, 2008, 23:36:45 pm  »
Hallo iedereen,

Na een tijdje afwezig te zijn hier op het forum ben ik er terug.
Ik kreeg een zestal lijnen chemo en omwille van de te heftige reactie op gemzar met oedeem en hartkloppingen werd de behandeling stopgezet. De levertesten waren ook niet echt beter.De oncoloog stelde nu terug hormonale therapie voor nl; één keer per maand een spuit faslodex.
Ik word verder zeer goed opgevolgd, doch ben er niet helemaal gerust op. Met bot en levermeta's en een marker die niet echt meer daalt stel ik me serieus vragen naar die hormonale therapie. De dokter zelf kan me ook niet echt antwoorden. Hij zoekt en probeert om alles weer een beetje onder controle te krijgen.
Faslodex heeft uiteraard ook nevenwerkingen. Opvliegers van jewelste, spierzwakte, spierpijn en geen eetlust. Heb het er allemaal voor over als het maar werkt.
De feestdagen verlopen hier een beetje in mineur omdat mijn dochters na nieuwjaar examens hebben. Maar we zijn vooral blij dat ik er nog steeds in redelijk goeie conditie ben en blijven hoopvol kijken naar de toekomst.
Opgeven staat niet in mijn woordenboek.

heeft iemand ervaringen met deze behandeling en ev. een pos. resultaat?

Ik wens jullie allen een heilvol en hoopvol 2009

lieve groeten
donna

13
Borstkanker / help mijn lichaam wil niet meer
« Gepost op: november 13, 2008, 23:02:06 pm  »
Hallo iedereen,

Een tijdje geleden dat ik hier op. Ik ben aan de zesde chemokuur bezig. Deze keer gemzar. Twee weken na elkaar een baxter, dan een week rust, dan weer twee weken enz.. Heb intussen 14 baxters gekregen. Een zware kuur omdat ik erna enkele dagen koorts heb, misselijk ben etc.. meestal ben ik dan tegen het weekend in orde zodat ik er kan zijn voor mijn studenten.
Maar de laatste baxters bezorgen me behoorlijk veel last oa van oedeem in voeten, handen benen, kortom eigenlijk over mijn hele lichaam, heb bovendien nu last van een versnelde hartslag. Kan niet veel doen ben direct uitgeput.
Ik heb nog twee baxters te gaan en dan volgt een controle. Ik ben er bang voor en hoop dat alles de meoite geweest is.
Ik stel me serieus vragen over hoe verder als je lichaam afhaakt op de chemo   :-\
Ik kan nooit een langere rustpauze krijgen omdat de kankercellen dan vrij spel krijgen en de meta's in de lever dan weer toenemen.
 Ik blijf er de meod inhouden maar heb toch vele vragen en vrees dat mijn vijand me zal verslaan...

Groetjes

Donna

14
Borstkanker / Re:Mijn zus heeft mastitis carcinomatosa
« Gepost op: oktober 18, 2008, 00:31:02 am  »
hallo,

Ja wij hier allen op het forum weten hoe erg zoiets aankomt, de wereld wordt precies van onder de voeten geveegd. Maar weet ook dat kankerpatiënten stilaan een enorme vechtlust vinden om ertegen aan te gaan. Neen we doen het niet alleen de steun van je gezin , broers en zussen, vrienden etc.. geven je telkens weer opnieuw de kracht om verder te gaan. Ook niet direct het ergste vrezen. Ik heb ook iedere week chemo na uitzaaiingen in bot en lever en hou het toch zo al twee jaar vol rollend van de ene chemokuur in de andere. Het lukt de ene keer beter dan de andere keer maar het lukt....in leven blijven zo,goed en zo lang mogelijk is wat wij hier met zijn allen willen. Je zult zien stilaan leer je van kleine dingen genieten en elke dag blij zijn met de nieuwe dag...
Ik wens je zus en jou veel kracht en steun aan elkaar om er tegenaan te gaan

groetjes

Donna ;)

15
Borstkanker / oef geen erfelijkheid
« Gepost op: oktober 14, 2008, 23:19:03 pm  »
Hallo iedereen,

gezien wij met drie zussen zijn die borstkanker hebben en we alledrie twee dochters hebben liet ik een genetisch onderzoek doen. Het was acht maanden wachten op resultaat. Gisteren het goede nieuws vernomen.
Geen erfelijke belasting toch niet voor de gekende brca1 en 2. Een serieuse opluchting en een opsteker voor ons allen.

Bij de laatste controle was de toestand bij mij ook stabiel gebleven. Nu verder acht baxters met gemzar, dan een nieuwe controle en zo leven we van de ene controle naar de andere. Veel tijd zonder chemo is er niet meer. Het is de ene chemokuur na de andere en mijn lichaam sputtert vaak een beetje tegen, maar ik verdraag veel als ik maar mag in leven blijven. leven die alles is hé en waarvoor we met ons allen samen verder vechten...

groetjes

Donna

Pagina's: [1] 2 3 ... 5