Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Sjak67

Pagina's: [1]
1
Darmkanker / Re: LARS syndroom na endeldarmkanker
« Gepost op: juni 22, 2018, 17:23:13 pm  »
Ik ben een 50jarige vrouw die 13 jaar geleden is geopereerd aan endeldarmkanker. Heb een tijdelijk stoma gehad, vooraf aan de operatie bestraald en na de operatie chemotherapie gekregen. Gelukkig ben ik er nog. Ondanks dat ik de afgelopen 13 jaar al problemen ondervind van mijn ontlasting.. (Diarree, frequentie, aanslag op het sociale leven, enz) ben ik dankbaar dat mij ook een hoop narigheid bespaart is gebleven. Wanneer ik jullie klachten lees dan weet ik dat het nog veel vervelender voor me had kunnen zijn. Na 13 jaar heb ik op dit forum ook weer veel nieuwe dingen geleerd:zo wist ik niet dat 'onze' klachten waren ondergebracht in "het syndroom van Lar", had ik nooit gehoor van "cluster-ontlasting", "potlood-ontlasting" en de daarbij behorende medicatie, diëten of voedingssupplementen. Ik ga me hier zeker in verdiepen. Wat mij persoonlijk nogal bezig houd is dat de geur van mijn ontlasting na de behandelingen zo veranderd is. Ik begrijp dat niemand naar viooltjes ruikt maar mijn ontlasting heeft een nare doordringende zure lucht gekregen. Dit maakt 'ongelukjes' in het openbaar extra gênant. Ook naar het toilet gaan bij andere mensen vind ik daardoor erg vervelend. Is dit ook bij jullie bekend?

Ps. Wat fijn om eens te praten/schrijven/lezen over dit soort problemen.. Het blijft toch altijd een beetje in de taboesfeer hangen
Ik wens iedereen ontzettend veel kracht en wijsheid om te leren omgaan met alle ongemakken
Groetjes Jacqueline

Pagina's: [1]