Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Silk

Pagina's: [1]
1
Relaties en seksualiteit / Re: kinderwens
« Gepost op: november 27, 2018, 14:20:17 pm  »
Voor een stuk misschien door het ouder worden.
Toen mijn zonen nog kleiner waren, wilde ik eigenlijk nog graag een derde omdat ik ook graag een dochter had gehad, maar "nog niet meteen" want te zwaar met mijn zonen erbij. Intussen zie ik het eigenlijk niet meer zitten, een derde erbij, en ben ik dus wel een beetje blij dat we er na nummer 2 niet aan toegekomen zijn.
De stap van 1 naar 2 kinderen vond ik zwaar, veel zwaarder dan verwacht, en ik zie mijn jongste doodgraag, maar heb hierdoor toch ergens zelfs wel een beetje spijt dat wij het niet bij 1tje gehouden hebben. Mijn kinderen zijn meer "Draakjes" dan het gemiddelde kind dus een avondje babysit bij een vreemde is niet echt een optie, en zelfs bij familie niet evident en bijna nooit mogelijk. De wederhelft is meestal laat weg en laat thuis, dus ik sta er zo goed als altijd alleen voor met de kinderen, en ik vind het loodzwaar, ze maken constant ruzie tot je ze wilt op straf zetten, dan is het allebei tegen jou. Echt standje overleven. Ik hoop dat het beter gaat als de jongste de leeftijd van de oudste zal hebben, rond 7 jaar beginnen ze zich te kunnen verplaatsen in anderen. M.a.w., 1 kind heeft ook zo zijn voordelen. En gezelschap/vriendjes kunnen ze ook hebben door andere kinderen die komen spelen, zelfs misschien beter omdat ze dan minder ruzie maken want vriendjes hebben ze zelf gekozen.

2
Afhankelijk van de leeftijd zou ik zeggen. Bij kleine kinderen voorzichtig eerst zeggen dat oma erg ziek is. Dan gaan er allicht vragen komen en daarop proberen te antwoorden op hun niveau. Bij volwassen kleinkinderen zou ik het gewoon zeggen als ze naar oma vragen.

3
Darmkanker / Re: Handen en voeten syndroom
« Gepost op: januari 02, 2017, 12:24:33 pm  »
Hallo Julia, de klachten klinken mij als neuropathie, en dan hoor ik van anderen dat er inderdaad lyrica wordt voorgeschreven als medicijn. Ik ben geen specialist, maar misschien dat je met de term "neuropathie" verder komt dan met "handen en voeten syndroom". Succes!

4
Darmkanker / Mijn grootvader heeft kanker.
« Gepost op: december 30, 2016, 10:11:04 am  »
Begin 2017 gaan ze bij mijn grootvader een stuk van zijn maag, darmen en pancreas wegnemen, exact hoeveel is nog niet duidelijk. Er zou geen alternatieve behandeling zijn volgens mijn vader die meegeweest is naar het ziekenhuis.
Vooropgesteld dat hij dit zou overleven (ik schat zijn kansen klein in, zeker gezien ze blijkbaar de erfenis nu al deels aan het uitdelen zijn en hij mij gevraagd heeft voor de papierwinkel rond euthanasie, orgaandonatie en begrafenis/crematie in orde te brengen samen met hem), wat zijn dan waarschijnlijk de gevolgen van zo'n operatie? Ik neem aan dat hij tertiaire diabetes krijgt en daarnaast alle dingen die horen bij een gastric bypass (kleine hoeveelheden kunnen eten, bepaalde voedingsmiddelen niet meer verdragen, meer vitaminen bijslikken omdat ze minder opgenomen worden). Welke dingen ben ik nog vergeten en hoe kunnen wij hem (hen) als familie daarop voorbereiden en bij helpen?
Alvast bedankt voor jullie ervaringen.

Pagina's: [1]