Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - vdruwe

Pagina's: [1]
1
Hangt er een beetje van af hoe oud de kleinkinderen zijn. Er zijn voor jonge kinderen een paar goede boeken, "Doodgewoon" is een schitterend boek voor jonge en oudere kinderen en ook voor volwassenen met verhalen en gedichten over doodgaan (Bette Westera). De gouden bal (van Kristien Diltiens) heel ontroerend maar vreedzaam en troostend verhaal.
Heel vaak voelen kinderen het aan en weten ze het eigenlijk wel. Maar zeker als er nog weinig hoop is is het nodig om er met de kinderen over te praten en hen de kans te geven om afscheid te nemen. Voor oudere kinderen (tieners) kan de heel ontroerende film "Le petit prince a dit" heel troostend zijn. Aarzel ook niet om een kinderpsycholoog in te schakelen.
Ik heb 5 kleinkinderen, een ervan heeft het bijzonder moeilijk gehad toen ik ziek werd, chemo kreeg en mijn haar verloor. Gelukkig ben ik nu aan het herstellen.

2
Behandeling en nevenwerkingen / haar en nagels
« Gepost op: november 14, 2016, 16:49:00 pm  »
Iedereen weet wel dat er bij een chemo behandeling een grote kans bestaat dat je je haar verliest. Ik denk dat dat vaak een van de eerste vragen is die je aan je arts stelt na de diagnose. Het is ook niet niks. Bij mij was dat al heel snel zo: een tiental dagen na mijn eerste chemo. Ik heb het meteen laten kort scheren. En, het is even slikken als je al die plukken haar op de grond ziet vallen. Wat weinig patiënten weten is dat je ook je nagels kan verliezen, en dat duurt een eindje langer eer het weer in orde is.
Toen ik zag hoe mijn nagels broos werden, ben ik in naar plaatselijk schoonheidsinstituut gegaan voor een manicure. Ik kreeg een behandeling met producten van het merk KOH (Japans) en ik ben mijn nagels hiermee dagelijks blijven verzorgen. Ze zijn nooit zo stevig en mooi geweest. Een aanrader!

3
Dag Annelies, ik heb je verhaal gelezen en besef dat dit heel zwaar moet geweest zijn voor jullie gezin.
Ik hoop dat je man echt geneest en weer vertrouwen in het leven krijgt. Hij heeft bewezen dat hij kan vechten en jij dat je een rots in de branding bent.
Het ga jullie goed.
Vina

Pagina's: [1]