Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Sandy36

Pagina's: [1]
1
Lotgenotencontact / Oncologie & Spiritualiteit
« Gepost op: februari 27, 2017, 16:54:25 pm  »
VANAF 2 MEI 2017 NIEUW IN HET WAASLAND (Belsele) >>> Een maandelijkse PRAATGROEP VOOR DE SPIRITUEEL ZOEKENDE kanker-/ex-kankerpatiënten en hun familieleden/vrienden. Tijdens de bijeenkomsten gaan we deze "uitdaging" vanuit een spiritueel kader bekijken en bespreken. Volgende thema's komen o.a. aan bod; Leren omgaan met ziekte vanuit de boeddhistische psychologie, meditatie & mantra chanting, kleuren- & aromatherapie, healing en relaxatie... Na de bijeenkomst kan je nog wat rustig napraten bij een kopje thee. Er is tevens de mogelijkheid om de aansluitende relaxatiesessie te volgen. Tijdens deze sessie gaan we eerst volledig tot rust komen door een geleide meditatie, daarna gaan we door light Yoga stretchings. expressieve Mindfulness en groepschanting geleidelijk over naar een energetische boost. De praatgroep zal worden geleid door onco coach Sandy Van Driessche (ex-patiënt borstkanker). Alle bijdragen en giften die door de praatgroep O.S. zullen worden verzameld, zullen integraal besteed worden aan goede doelen waaronder Think Pink en diverse patiëntenuitstapjes. Meer info vind je terug op de website www.style-advice.com (rubriek: lotgenotencontact 2 mei) of via de website van het spiritueel centrum www.stepping-stones.be (rubriek: agenda > mei ) waar de meetings zullen plaatsvinden. Bij interesse neem contact met ons op, we zijn er voor! Namaste, Sandy V.D. 

2
Borstkanker / Re: Risico op herval groter bij late night snacking
« Gepost op: mei 09, 2016, 16:54:16 pm  »
Lieve Leen,
Bedankt voor je enthousiaste bericht! Wat een warme en inspirerende persoonlijkheid ben jij zeg! Respect. Ik wil heel graag mijn ervaringen met je delen en ben zelf ook benieuwd naar de verdere vooruitgang die je boekt. Dokters zijn zalige en dankbare personen in ons leven, en toch weten ze niet alles. Dus heel goed van je om verder te gaan, het leven is verandering en jij verandert mee, het is aan jou in welke richting je wil veranderen.
Natuurlijk zijn er veel mensen die geestelijk (en spiritueel zelfs zou ik durven zeggen) niet zo ver staan als jou, en dat geeft ook niet, iedereen moet zijn eigen pad op zijn eigen tempo bewandelen. Het kwam ook pas door Boeddhisme te praktiseren dat ik inzichten heb mogen ontdekken die voor anderen totaal een brug te ver zijn, zeg maar… Nogmaals, respect voor iedereen en ieders opinie. Maar je vroeg mij om mijn ervaringen te delen, en die zal ik graag met jou en like-minded people delen. Toen ik de diagnose Borstkanker HER2positief nu net drie jaar geleden was het het einde voor mij, angst regeerde mijn leven. De hele resem tests kwam, die iedereen kent, twee weken later lag ik op de operatietafel,  vier weken daarna begon de chemo (KEF en Taxotere) 6 beurten, dan 25 beurten bestraling, eierstokverwijdering nadien en nu nog twee jaar tamoxifen… ach ja, what can I say? Het was misselijkheid all over bij de KEF, tien dagen doodziek ervan en zo een vijftal dagen voor de next shot heel goe, die taxotere heeft me in de kliniek gekregen, kon de te hoge dosis niet aan, weekje bekomen in bed daar… de bestralingen viel goe mee, geen donkere plekken aan overgehouden, wel tot op vandaag soms enorme stekende pijnen waar de sentinel is verwijderd en de bestraling is geweest. Volgens de artsen hoort dat er bij, dus ok… Verder geven de tamoxifen pillekes me wel wat gewrichtspijnen en krampen in kuit en voeten/handen, maar ook daar valt heel goe mee te leven. Ik besef heel goed dat ik keiveel geluk heb gehad om naar de stem in mijn intuïtie te luisteren die mijn onderbewustzijn aangaf me te laten checken, anders zat ik hier nu niet te typen. Ik had geen enkel symptoom om ongerust te zijn, enkel een wrang gevoel in mijn geest dat er iets loos was… Had ik een jaar later geweest dan was het terminaal. Dus ik begrijp de mensen die al lachend zeggen dat ik geen klagen heb gehad, en ik begrijp dat niet iedereen reageert vanuit zijn spirituele denken. Onwetendheid en angst belemmeren dit. Zou ik net zo reageren als ik ander nieuws had gekregen? In de eerste instantie zeker niet, maar als je niet in die situatie hebt gezeten kan je hierop ook niet met 100% zekerheid antwoorden. Toch blijf ik erbij; (en wie Boeddhisme begrijpt kan dit beamen) zelfs je donkerste pad is een levensles net zoals je grootste vijand je grootste leraar zal zijn in dit leven. Een kennis van me was terminaal en heeft bewust haar begrafenis gepland -in dankbaarheid, maar daarvoor moet je geestelijk al heel sterk zijn en spiritueel open staan voor de dood. Zij heeft me trouwens interesse voor het Boeddhisme laten krijgen, ik draag haar voor altijd dank toe.
Verder ben ik ook Bio all the way, lieve Leen! Ik gebruik ook bio cosmetica en heb zelfs een bio-tandarts ;) En ook daar stoot je op allerlei tegenstanders die het hun missie vinden om biologische producten af te breken. Veel te duur, geen zekerheid en allemaal zever, dat zijn de typische zinnen. Alsof die personen de experts in kwestie zijn, ik moet nog de eerste medische expert tegenkomen die wetenschappelijk het tegendeel bewijst van het goede aan organische voeding. Momenteel volg ik voeding- en dieetkunde en d’r is wel degelijk het een en ander loos met onze voeding hoor! Akkoord, er zit inderdaad ook meestal een klein percentage pesticide in bio producten maar beduidend lager dan de ‘normale’ groenten en fruit waarvan sommige vergeven zitten van pesticide, hormoonstorende, onkruidverdelgende, kankerverwekkende stoffen…denk maar aan aardbeien, appels, selder, sla, en tomaten. Maar, ook hier is het aan iedereen om er van te geloven wat ze zelf willen. Wat ik deel met de mensen is niet uit het oogpunt om hen te overtuigen, enkel uit het vertrekpunt om te delen wat ik leer, en net zoals gelijk welke leer, plukt men eruit wat men wil onthouden en zelf toepassen. Ik heb een hekel aan opdringers en respecteer dat iemand anders geen bio (en wel vlees) eet, het enige wat ik verlang van anderen is om mij te respecteren met mijn bio en veggie life style. Leven en laten leven, das mijn motto. Anyway, ik heb veel bewondering voor jouw sterke persoonlijkheid en hoop je nog verder contact met je te houden. Je kan altijd een vriendschapsverzoek op facebook sturen: Sandy Van Driessche Sint-Niklaas (daar kijk ik regelmatiger posts na, en post ik ook allerlei interessante weetjes over bio en andere positieve onderwerpen) of een mailtje sturen. Verder wens ik je een fenomenale tijd toe met veel positiviteit. Het ga je goed, lieve Leen en nogmaals dank voor je hartverwarmende berichtje!
Namaste,
Sandy

3
Borstkanker / Re: Risico op herval groter bij late night snacking
« Gepost op: mei 05, 2016, 09:34:10 am  »
Witte Vlinder en Core,
hallo en leuk dat jullie reageerde. zo zie je maar, wat voor mij een eye-opener was, bleek voor jullie oud nieuws... Hier gaat hem er om dat we allemaal elkaar steunen. Alle tips zijn welkom, en we bepalen zelf wat we ervan mee nemen en willen toepassen in ons leven. 1 ding staat vast; in this we are all one, and there's no right or wrong. Het is zoals jullie zeggen, je trekt het lotje. Ik ga zelfs een trapje verder en geloof dat het onderbewustzijn er voor kiest (MAAR neem aub geen aanstoot aan deze opvatting; ik ben boeddhist en dit is mijn overtuiging, dus die slaat op mijn persoonlijke ervaring!!!Ik ga binnenkort deze visie uitleggen en posten, over hoe ik in het donkerste van mijn bestaan door de angst en wanhoop heen na drie jaar tot inzicht ben gekomen dat het een zegen was ipv een vloek. Ik leid nu een leven dat ik voorheen nooit voor mogelijk hield!) Boven het al en het lichamelijke gezondheidsideaal moeten we in onze geest in orde zijn; een vis begint ook eerst aan de kop te rotten. Anyway, het is en blijft een lijden dat moet uitgeroeid worden, volkomen mee eens. Dus, ik volg de raad op die mijn ziel me aanwijst en probeer met al mijn extra kilootjes een optimale gezondheid na te leven. Ook jullie zijn op de goede weg, wanneer je een overtuigde opinie toedraagt aan jouw levensvisie is dat een goede weg! Ik wens jullie een goede gezondheid toe en moge jullie vrij van lijden zijn. Tot kijks hier op de site, of wie weet erbuiten? Het leven is inderdaad gemaakt om te genieten, so go ahead; ENJOY LIFE  XXX Sandy Van Driessche, Sint-Niklaas

4
Borstkanker / Re: Risico op herval groter bij late night snacking
« Gepost op: april 11, 2016, 13:10:19 pm  »
Hi Sabine,
bedankt voor je reactie! Tuurlijk, je hebt volkomen gelijk; het is niet enkel de voeding maar hoe je ze benut (ben zelfs voeding en dieetkunde gaan studeren, omdat het me zo boeit) maar alle beetjes helpen, daar geloof ik in...
Ik had deze push nodig om me extra te motiveren al die nootjes en granenkoekjes toch maar te laten staan tot bij het ontbijt. Het is al langer geweten dat eten laat op de avond je gezondheid niet positief voedt.
Wat je schrijft klopt zeker; niet alles geloven wat je leest, ik heb me verloren ge-surft destijds tijdens mijn herstelperiode en het merendeel was downright scary to read. Die raad geef ik ook aan iedereen, bedankt om hem ook te delen. Het spijt me dat je de pech had te hervallen, hou de moed erin en blijf je goede raad delen. Ik wens je in ieder geval het ALLERbeste toe, en tot kijk hier on-line!
warme groeten,
~Sandy

5
Borstkanker / Risico op herval groter bij late night snacking
« Gepost op: april 11, 2016, 10:46:08 am  »
Toen ik dit artikel las, wist ik dat dit gedeeld moet worden. Ik ben zelf BC ex-patiënt (diagnose 18 juni 2013, Chemo, Radio, 2 operaties, Tamoxifen nog 3 jaar... maar ik noem me al een ex hoor!) EN ik ben zelf een knabbelaar die geniet van allerlei lekkers voor de buis of PC tot een uur of twee 's nachts. Vervelende gewoonte die vanaf vandaag stopt.
Na het lezen van dit artikel kreeg ik de motivatie om ook dit laatste stapje naar een volledig gezonde levensstijl te zetten (biologisch en gezond eten, iedere dag lichaamsbeweging, zo vrij mogelijk van chemicaliën en andere vervuilers, en natuurlijk een positief ingestelde geest!). Het is niet omdat je gezond eet dat je goed bezig bent, overdaad schaadt, en blijkbaar schaadt het nog meer hoe later op de avond. Dus lotgenoten: doe mee vanaf Today en laat 's avonds de knabbels staan... Duim op !
Warme groeten,
Sandy

Link gelezen op:
http://www.theglobeandmail.com/life/health-and-fitness/health/study-connects-longer-night-fasting-to-reduced-breast-cancer-recurrence/article29474300/

Pagina's: [1]