Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Sandy

Pagina's: [1]
1
Hersentumor / awake surgery
« Gepost op: oktober 02, 2014, 17:39:41 pm  »
Hoi iedereen,

Zijn er nog mensen die een operatie hebben ondergaan volgens het principe 'awake surgery'? Ik zou namelijk graag met mensen in contact komen die dit hebben ondergaan gezien dit mij te wachten staat en ik toch wel met wat vragen zit.

Vele groeten,

Sandy

2
Hersentumor / Mijn verhaal
« Gepost op: oktober 02, 2014, 12:18:02 pm  »
Hoi iedereen,
Ik ben Sandy en 29 jaar en heb de diagnose gekregen dat ik een hersentumor heb.
Ik weet dat niet iedereen zit te wachten op nog een verhaal, maar ik weet niet waar ik het kwijt moet.

Mijn verhaal begint op 01/04/2010, mijn verjaardag nota bene... Die dag ben ik zo dom geweest om met mijn duim tussen een autodeur te blijven hangen! Door de pijn ben ik flauwgevallen en op mijn hoofd terecht gekomen, gezien ik hierdoor moest overgeven ben ik naar de spoeddienst gegaan om alles na te kijken. Aldaar werd een scan genomen. Na de scan kwam de spoedarts zeggen dat ik een hersenschudding had en een nachtje ter observatie moest blijven. De volgende ochtend komt er een andere arts naar mij. Deze blijkt achteraf een neuroloog te zijn, deze geeft mij een afspraak om nog een andere scan te laten uitvoeren op een latere datum en ook een EEG-test. Enkele weken later, na de tests moest ik terug op consultatie komen en kreeg ik te horen dat er zich een tumor in mijn hersenen bevond en werd ik doorverwezen naar een neurochirurg. Deze chirurg heeft mij ook doorgestuurd om een PET-scan te laten uitvoeren. Na deze scans diende ik jaarlijks terug te komen voor een scan en consultatie ter opvolging. Op dat ogenblik was ik mij eigenlijk van geen kwaad bewust. Ik had totaal geen klachten, voelde mij kiplekker en leefde gewoon even vrolijk verder. In december 2011 had ik nog een scan laten uitvoeren waaruit bleek dat alles stabiel was...

Gezien ik totaal geen last had heb ik deze opvolging verwaarloosd. Maar op 22/09/2014 ben ik opgestaan en wou ik op internet de krant wat nalezen. Ik stelde vast dat ik bepaalde woorden precies niet tegoei kon lezen/waarnemen. Het had niets met mijn zicht te maken, maar mijn 'hersenen' vormden de woorden precies om, ik probeer het te vergelijken met dyslectie. Ook had ik die dag enkele geheugenstoornissen. Zo sprak mijn partner van mensen die ik goed ken en ik kon niet onmiddellijk een gezicht op deze mensen plakken. Na deze bevindingen werd ik door de huisarts doorverwezen naar de spoeddienst en kwam ik uiteindelijk terug terecht bij de neurochirurg die mij kon vertellen dat de tumor fors gegroeid was. Deze neurochirurg heeft mij doorverwezen naar het UZ te LEUVEN, naar prof. dr. De Vleeschouwer.

Ik ben intussen bij prof. dr. De Vleeschouwer gepasseerd op consultatie. Deze wil de tumor verwijderen (of toch zo goed mogelijk) en dit volgens het principe van 'awake surgery'.

Op dit moment heb ik nog geen datum van de operatie, er moeten nog vooronderzoeken gebeuren (10 en 13 oktober). De operatie zal dan eind oktober of begin november plaatsvinden.
Ze spreken voorlopig van een laaggradige tumor. Maar uiteraard is dit nog niet zeker, dit zal blijken na de operatie.

Ik ben ontzettend bang wat mij te wachten staat. Ik mag nu al niet meer gaan werken en zit dus thuis te piekeren. Het rare is dat ik niet bang ben om te sterven, want uiteindelijk weet ik daar zelf niets van. Ik ben bang voor de mensen (en ook mijn 2 honden) die ik dan achterlaat.

Bijkomend probleem is dat mijn partner en ikzelf bouwplannen hebben en net in de laatste fase zaten van het afsluiten van een hypothecaire lening met de daarbijhorende schuldsaldoverzekering.
Ik heb geen idee welk effect dit gaat hebben... Ga ik uberhaupt een schuldsaldoverzekering kunnen afsluiten met zo'n diagnose???
Dit is zowat mijn verhaal, sorry als het een beetje verward overkomt, maar ik wou het van mij af schrijven/typen...

Graag zou ik in contact komen met mensen die ook een 'awake surgery' hebben ondergaan, ik kan mij namelijk niet voorstellen wat ik hiervan moet verwachten. Ik ben namelijk de persoon die ze al volledig onder narcose moeten brengen om 2 tanden te laten trekken...

Verder wil ik bij deze iedereen veel moed toewensen. En het is zo als het is: je weet pas wat het is als het je zelf overkomt, daar kan je niets aan veranderen.

Vele groeten,

Sandy

Pagina's: [1]