Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - dauntless

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / Angst voor lymfoedeem na liesklierdissectie
« Gepost op: september 21, 2014, 11:27:14 am  »
Hoi allemaal
ik ben nieuw hier en heb een vraag ivm lieskliertoilet. Ik heb namelijk afgelopen donderdag pas gehoord dat ik een lieskliertoilet (rechterlies) moet ondergaan. Ik heb een eerder zeldzame kanker, inflammatoire myofibroblastaire tumor in de rechterlies, zodat ik geen lotgenoten vind en nergens terecht kan met mijn vragen. Mijn belangrijkste vraag is of ik mijn levenskwaliteit kan behouden/herstellen na de operatie.
ik bedoel: ik begrijp dat de operatie pijnlijk is, het herstel lang duurt, die baart me weinig tot geen zorgen. Het zal wel ellendig zijn maar daarna zou ik kankervrij zijn. Waar ik echter zo erg tegenop zie (zo erg dat ik steeds maar huil en soms zelfs overweeg de operatie niet te ondergaan) is of ik daarna (na het herstel) terug kan gaan paardrijden, bergwandelen, hardlopen.... Dat is echt erg belangrijk voor me!
Ik lig er steeds wakker van als ik lees over lymfoedeem. Dat ik daarna in één klap 40 jaar ouder zal zijn en niets meer zal kunnen dan met zo'n dik been en een looprek rondhobbelen.
Ik ben 44 jaar, alleenstaande moeder van twee prachtige tieners (zoon van 14, dochter van 16). Ik heb drie honden, twee katten en een paard. Ik woon in een kleine bungalow midden in het bos, zonder centrale verwarming (speksteenkachel op hout verwarmt ons hutje), heel primitief maar totaal prachtig. Ik heb een heel actieve levensstijl. Ik zie het echt totaal niet zitten om nu door dat lieskliertoilet en die stomme kanker dat allemaal te moeten opgeven, ik word compleet gek als ik eraan denk. Ik huil zoveel.....
Wat zijn jullie ervaringen? Mag ik nog hopen mij ooit weer op de top van Versahlspitze (2800m) te bevinden? Met mijn paard door het bos te galopperen? 10 kilometer te gaan hardlopen? Zelfs al is het pas na een jaar ofzo van revalidatie, maar mag ik daar wel nog op hopen? Dit is zo belangrijk voor me.

Pagina's: [1]