Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Nick

Pagina's: [1]
1
Ja dank u,

Ja inderdaad sommige artsen zijn er beter in dan andere. Wat ik ook wel begrijp, niet iedereen is even goed in dat soort zaken. Maar iedere arts zou toch wel een basis moeten hebben en heb zo precies de indruk dat oncologen hier over het algemeen veel beter in zijn. Maar longkanker patiënten hebben hier zeer zelden contact mee omdat de chemo's door de longspecialisten worden samengesteld. Mijn vader vond dit altijd zo erg. Dokters die zijn bijkomende klachten negeerde of een dokter stagiaire stuurde om slecht nieuws te brengen terwijl de behandelende arts zelf ook in het ziekenhuis was. Het zijn zaken die je als patiënt niet in je hoofd zou moeten steken.
Daarom dat ik ook met deze vraag kom. Om dit misschien eens in kaart te brengen. Dat het er ook kan aan toegaan gelijk bij keikopje.

2
Beste,
Ik stel deze vraag gewoon uit proef. Mijn vader is pas overleden aan longkanker. Maar we stelden ons dikwijls de vraag of nog mensen zo onpersoonlijk werden aangepakt door hun dokter. Mijn vader kreeg namelijk voor de eerste maal te horen dat hij kanker had via de telefoon. Hij moest onmiddellijk Medrol beginnen nemen want hij moest diezelfde week nog binnen voor chemo. Hij moest het voorschrift maar gaan afhalen aan de balie. De longarts had geen tijd om ons persoonlijk te spreken om een beetje uitleg te geven over de chemo en de ziekte opzich. Want natuurlijk zit je na zo een nieuws met 1000 vragen maar hiermee konden we nergens terecht. Hebben jullie dit ook zo ervaren?

Pagina's: [1]