Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - debke

Pagina's: [1]
1
Borstkanker / Re:nog 7 bestralingen en dan??
« Gepost op: april 27, 2010, 14:11:44 pm  »
Hey Goetje,

Blij eens iets te lezen van iemand vanuit Deinze. Wij zijn ook uit Deinze en eveneens weggelopen uit Sint-Vincentius kliniek. Daar hadden ze tegen mijn man gezegd dat hij maar met de rugpijn moest leren leven. Omdat ik mij hierbij niet kon neerleggen zijn we direct naar Jan Palfijn in Gent getrokken. Dezelfde dag nog wist we dat er een gezwel van 10 cm op 6 achter zijn nieren zat. Ik mag er niet aan denken hoever de kanker ging uitgezaaid zijn, hadden we in deinze gebleven. (Aangezien er niets op de gewone foto's te zien was, was er geen sprake van een spoedgeval en konden we maar na 6 weken op consultatie bij een rugarts. Dit ondanks het feit dat hij niet meer kon neerliggen/slapen van de pijn).
Hoe gaat het nu verder met jou? Enkel nog controles? Werk je ondertussen al terug als onthaalmoeder (in Deinze)?

Groetjes

2
Poëzie / Re:Ik wil jou niet laten gaan..
« Gepost op: augustus 26, 2009, 10:08:20 am  »
Ik ben gewoon onmiddelijk beginnen huilen bij jouw gedicht. Ik voel jouw pijn, ik voel mijn pijn en toch voel ik mij nu ook opgelucht. We moeten allemaal samen onze eigen oorlog vechten. Ik zat deze morgen echt in een dipje en dankzij jou weet ik dat we weer verder moeten, ondanks het verdriet.
Dank je.

3
Andere kankersoorten / Re:Teelbalkanker
« Gepost op: juli 22, 2009, 13:36:54 pm  »
dag viske,

Allereerst sterkte bij de genezing van jouw kanker. Ik hoop dat je hier spoedig doorgeraakt.

Ik zie dat jouw vriend 12 chemos gekregen heeft, waren dit BEP-kuren? Bij ons staan er voorlopig 3 gepland, waren die bij jullie op voorhand alle 12 gepland of zijn er achteraf moeten bijkomen?

Had jouw vriend uitzaaiingen? Bij mijn vriend is er 1 uitzaaiing achter zijn nieren, een gezwel van 10 op 6 dus redelijk groot. Gelukkig spreken ze bij hem wel van een seminoom, dus dit is goed denk ik.

Jammergenoeg is nu de 3e 1-dagskuur niet kunnen doorgaan wegens te lage witte bloedcellen, is dit iets waar jullie ook last mee gehad hebben. Onze oncologe is momenteel in verlof en we zijn zo een beetje afgescheept geweest. We weten nu niet of we zelf hier iets kunnen aan doen of dat dit iets is dat niet te voorkomen is.

Verder vroeg ik mij af of jouw vriend ook zo snel zijn haar is verloren. Wij zijn nu 3 weken bezig en al zijn haar komt stilaan los. Hoe gingen jullie hiermee om? Niet te veel last van starende blikken en mensen die telkens weer vragen wat er scheelt? Mijn vriend is namelijk al heel veel vermagerd, van 70 naar 60kg en de mensen spreken ons nu al dikwijls aan. En soms heb ik echt geen zin om alles opnieuw uit te leggen. Zeker als je van teelbalkanker spreekt, is dit moeilijk omdat iedereen dan automatisch denkt aan onvruchtbaarheid en alles daarrond. Hoe ervaarden jullie dit?

Groetjes en heel veel sterkte van ons 3.

4
Behandeling en nevenwerkingen / Re:haaruitval
« Gepost op: juli 07, 2009, 12:28:12 pm  »
Eventjes een vraag ivm deze workshops:

Zijn er eigenlijk ook mannen die hier naartoe gaan en wat zijn hun ervaringen?


5
Andere kankersoorten / Re:Teelbalkanker
« Gepost op: juni 29, 2009, 13:27:23 pm  »
Bij mijn vriend is in het begin van deze maand ook teelbalkanker vastgesteld. Ze hebben nu reeds zijn linker teelbal verwijderd en daarna een punctie genomen van het gezwel (6cm op 10) dat zich achter zijn nieren bevindt. Voorlopig weten we enkel dat dit gezwel bestaat uit verschillende soorten. Weet er iemand wat dit konkreet inhoud? Ze hebben ons ook gezegd dat ze nu vrijdag een buisje gaan installeren voor chemo. Geven ze dan al direct een kuur?
Zijn er nog mensen die een gezwel hadden achter de nieren?
Hoeveel behandelingen gebeuren er normaalgezien? En hoeveel tijd gaat hierover?
Is er iemand die ook behandeld geweest is in het Jan Palfijn Ziekenhuis door dokter Samyn?
Graag ook reacties van vrouwen die hun man/vriend moeten opvangen en tips op deze schok te verwerken? Zijn hier trouwens praatgroepen of gewoon mensen die eens willen afspreken om hierover te praten? We kennen niet direct mensen die dit ook gehad hebben en dus hebben we duizenden vragen in ons hoofd.

Groetjes

ps: ik zelf ben 26, mijn vriend 27 en ons dochtertje net 1 jaar geworden

Pagina's: [1]