Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - elena

Pagina's: [1] 2 3 ... 5
1
Borstkanker / Re:wie wordt in welk ziekenhuis behandeld
« Gepost op: februari 20, 2010, 11:39:34 am  »
Nada, mag ik vragen door welke oncoloog je je laat behandelen?

Groetjes
Elena

2
Borstkanker / Re:Het Genenonderzoek
« Gepost op: februari 10, 2010, 15:30:57 pm  »
Hallo Gwen,

Ik verschiet er wel van dat je op zo jonge leeftijd reeds geopereerd werd. Was de dokter dar meteen mee akkoord? Toen ik het erover had met mijn gynaecoloog/chirurg was mij oudste 22 jaar en hij vond het niet nodig om op die leeftijd al stappen te ondernemen. Ze is nu 29, ik begin stilaan aan te dringen opdat ze zich elk jaar zou laten onderzoeken. Het is verdomd moeilijk iemand te overtuigen als die dat zelf niet echt wil. Mijn moeder had ook borstkanker, ik wist dat ik me moest laten onderzoeken maar ik deed het niet., nu het te laat is heb ik heel veel spijt! >:(

3
Borstkanker / Re:ik ben zo bang, mijn tumormarkers zijn verviervoudigd
« Gepost op: februari 10, 2010, 12:02:22 pm  »
Hoi Yvette,
Ook mijn tumormarkers zijn traag maar zeker aan 't stijgen. Ik denk liever niet te veel na. Nu voel ik me nog goed, als ik teveel denk heb ik geen leven meer.
Sterkte Yvette, het is allemaal zo moeilijk bij momenten  :-\

4
Borstkanker / Re:Nu dit weer!!!!
« Gepost op: februari 08, 2010, 18:07:34 pm  »
Hallo Sandra,
Jullie hebben samen gevochten tegen je borstkanker, nu gaan jullie hetzelfde doen tegen de ziekte van je vriend. Ik wens jullie heel veel moed en sterkte, en dat jullie nog vele jaren samen mogen zijn. Eens je 2 kankers overwonnen hebt kan de relatie gewoonweg niet meer stuk; dat is iets om jullie aan vast te houden.
Liegs
Elena

5
Levenseinde / Re:Euthanasie
« Gepost op: januari 15, 2010, 08:29:15 am  »
Bert, ik vind het curieus dat je huisarts niet op de hoogte is van LEIF!

Hier alvast een site waar je een en ander over hen te weten komt

http://www.leif.be/index2.html

Groetjes
Elena

6
Levenseinde / Re:Euthanasie
« Gepost op: januari 03, 2010, 09:56:31 am  »
Hallo Bert,
Ik ben van mening dat je moet doorzetten en goede afspraken moet maken met je arts! De huisdokter mag weigeren, het is zijn goed recht, maar hij is verplicht je naar iemand door te sturen die het wél wil doen. Zo ben ik terechtgekomen bij LEIF, ze doen het niet zelf maar zorgen ervoor dat alles gebeurt zoals jij het wenst. Onlangs had ik nog bezoek van het ondersteuningsteam en die zeiden dat ik met mijn oncoloog moet praten, hem nu al vragen of hij ervoor open staat. Ik denk wel dat dat goed zit, maar zekerheid voor alles. Ik heb voor een dubbel gezorgd van mijn euthanasieverklaring én mijn negatieve wilsbeschikking (dit laatste is levenslang geldig), dat moet in zijn dossier terechtkomen.
Doorzetten Bert!

7
Borstkanker / Re:wie wordt in welk ziekenhuis behandeld
« Gepost op: januari 02, 2010, 21:55:32 pm  »
Welk ziekenhuis heb je gekozen Nada? Ik ben in Kortrijk bestraald. Blijkbaar zijn de Kortrijkzanen en omgeving dun gezaaid hier :)

8
Levenseinde / Re:Euthanasie
« Gepost op: januari 01, 2010, 22:40:56 pm  »
Ondertussen heb ik een schoonbroer die aan keelkanker lijdt. Hij is sinds Kerstmis in de kliniek en zal niet meer naar huis keren. Hij is bij momenten erg gewelddadig, ligt bij momenten gebonden; ik heb het moeilijk om hem te bezoeken, maar het sterkt me nog meer in mijn overtuiging dat mijn beslising tot euthanasie de enige juiste is. Het is verschrikkelijk voor de familie om die lijdensweg te moeten meemaken.
Toch denk ik dat het moment van de beslissing heel zwaar weegt, ook als er veel pijn en ongemakken zijn. De levensdrang is meestal sterker dan al de rest merk ik. Ik hoop dat ikzelf de kracht vind om mijn aftakeling niet lang te laten duren.

9
Ik ben van hetzelfde gedacht. Lymfedrainage is zeer delicaat, ik zou er zelf niet aan beginnen!

10
Levenseinde / Re:Euthanasie
« Gepost op: december 29, 2009, 13:02:36 pm  »
Beste Stefaan,
Jouw verhaal is idd een steun voor iemand, al zeker voor mij! Het is een pijnlijk maar tegelijk ook mooi verhaal. Zelf over je leven kunnen beslissen is uiterst belangrijk, zeker in momenten van aftakeling en ondraaglijke pijn.
Bedankt om je ervaringen hier neer te willen zetten.
Ik wens je heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies
Liefs
Elena

11
Borstkanker / Re:tumormarkers zijn aant zakken - mijn mooiste kerstcadeau
« Gepost op: december 23, 2009, 08:25:51 am  »
Heel fijn nieuws Yvette! Ook bij mij begon de ellende rond de kerstperiode. Ik herinner me nog zo goed dat ik tussen kerst en nieuw, nu 7 jaar geleden de uitslag aan het afwachten was. Ik was toen nog zo'n optimistische madam die dacht dat het allemaal wel goed zou komen. Op oudejaarsavond heb ik enorm staan dansen. Twee dagen later kwam de ontnuchtering. Nu zoveel tijd later heb ik uitzaaiïngen, verleden week had ik een scan, mijn TM zijn aan het stijgen, maar de laatste keer waren ze nauwelijks omhoog en de scan was gelijk gebleven. Mijn dochter zei: "mama, dit is het mooiste kerstgeschenk dat je ons kon geven. Ik was zo blij voor haar. Kankerpatiênten en hun omgeving leren alsmaar grenzen verleggen!
Ik ben zo dankbaar dat ik er nog ben, en dat ik me goedvoel, althans goed genoeg om te feesten ;)

12
Borstkanker / Re:preventieve bileterale reconstructie!
« Gepost op: december 12, 2009, 11:24:49 am  »
Hallo Gwen,

Ik wou je even een hart onder de riem steken, heb namelijk 2 vriendinnen die een reconstructie kregen door Dr Hamdi. Ze zijn beiden vol lof over hem. Zelf ben ik  ook 2 keer bij hem geweest maar reconstructie kon niet doorgaan owv uitzaaïingen. Ik ken ook een assistente die met hem werkt en hem heel goed vindt.
Sterkte en succes!

Elena

13
Borstkanker / Re:Porth a cat
« Gepost op: december 11, 2009, 17:15:28 pm  »
@ Inge,
Je weet natuurlijk nooit of je hem nog nodig zult hebben of niet. Mijn eerste PAC moest eruit omdat ik net als x (?) een trombose kreeg. Herceptine gebeurde dan via de arm maar het was elke keer serieus zoeken naar een ader! Na 6 jaar ben ik hervallen en kreeg opnieuw een PAC.  Voorlopig zijn de behandelingen gedaan, behalve de bondronat elke 4 weken. Tenzij ik er terug problemen mee krijg laat ik hem nooit verwijderen. Ik heb trouwens aan de oncoloog gevraagd hoelang ik die bondronat moet nemen en 't is levenslang

14
Borstkanker / Re:IK BEN OP ZOEK NAAR LOTGENOTEN MET MISLUKTE BORSTRECONSTRUCTIE!
« Gepost op: december 05, 2009, 11:40:35 am  »
Nathalie ik vind het vreselijk wat jou is overkomen :-[ Ik hoop dat je reactie krijgt, ook al is dit zeer dubbel :-\ want ik hoop dat zoiets zeer zelden voorkomt :-*

15
Borstkanker / Re:Pff nu dit weer
« Gepost op: december 05, 2009, 11:37:01 am  »
 >:( :( :-*

Pagina's: [1] 2 3 ... 5