Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - cvh

Pagina's: [1]
1
Hersentumor / Re:brughoektumor
« Gepost op: oktober 29, 2008, 22:17:36 pm  »
Dag Bert,
Heb je zojuist een reactie gestuurd.
Had echter op het forum niet gezien dat je al in Aalst zat.
Ik kan me voorstellen dat het als een natte dweil in je gezicht aankomt.  Hebben ze bij mij ook gedaan in een ander ziekenhuis.
Het is echter vele dokters niet gegeven om dit op een zachtere manier aan te brengen, heb dit ook al verschillende keren met mijn man besproken en ben tot de colclusie gekomen dat dit voor hen dagelijkse kost is, en niet begrijpen dat dit voor de persoon zelf aankomt alsof de wereld instort.  Persoonlijk denk ik dat dit in Nederland beter wordt opgevangen (daar staat een heel team klaar voor brughoektumors). 
Heb er zelfs al over gedacht om in een ziekenhuis vrijwiligerswerk te gaan doen, om mensen een beetje bij te staan in zulke gevallen.
Ik probeer het zo te zien : onze dokters zijn zo met hun job bezig dat ze een beetje vergeten welk een impact dit heeft bij de persoon zelf, en zijn gefocust op de behandeling i.p.v. de gevoelens.
Ik vang dit zelf op door op zoek te gaan naar verhalen van mensen die met dezelfde vragen zitten en wat ze hebben meegemaakt tijdens de verschillende behandelingen.  Op het internet vind je op www.brughoektumor.nl, verschillende verhalen van lotgenoten (bv. website van Hanneke).  Het is heel herkenbaar en geeft het gevoel dat je er niet alleen mee zit en hoe positief mensen kunnen zijn in heel ingrijpende periodes in hun leven en hoe ze ermee om gaan.  Voor ons was het feit dat ik een tumor heb, het moment om te zien hoe we bezig waren met ons leven en heeft er voor gezorgd dat we nu anders in het leven staan (we kunnen genieten van kleine dingen, zoals gewoon een tas thee drinken op ons terras),mijn man is minder gaan werken en we genieten hier enorm van om gewoon in de week eens op de fiets te springen of andere dingen te doen.  Waarschijnlijk is het nu nog wat vroeg om er zo tegenover te staan, maar soms zie ik het als een positief iets, dat ervoor gezorgd heeft dat men eindelijk ziet wat echt belangrijk is.

Groeten Carine

2
Hersentumor / Re:brughoektumor
« Gepost op: oktober 17, 2008, 17:51:55 pm  »
Hallo, ik heb sinds 2003 een brughoektumor en ben hiervoor reeds tweemaal behandeld, eerste keer in 2003, tweede keer in 2007 d.m.v. radiochirurgie.  Wil hier best wel over praten als jullie dit kan helpen.

Pagina's: [1]