Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Elsv

Pagina's: [1] 2
1
Borstkanker / Re:behandeling
« Gepost op: juni 26, 2008, 16:19:23 pm  »
Dag Loes,

ik wil je niet in verwarring brengen, maar mij hebben ze Turnhout aangeraden en ik moet zeggen dat ik nog geen seconde spijt gehad heb van deze keuze.
Ik heb ook al van anderen goede dingen gehoord.
Ik ben in behandeling in het St. Elisabeth ziekenhuis, niet in de St Jozef kliniek, dat moet ik er wel bij zeggen.

Veel sterkte,

Els.

2
Borstkanker / Re:Geheugen- en concentratiestoornissen
« Gepost op: oktober 08, 2007, 09:25:19 am  »
Dag Martine,

ik zie hier ook mee. Ik heb ook de lezing gevolgd in Turnhout. Vermoeidheid zal wel een rol spelen en voor mij ook de bijwerkingen van die hormonen kuur. Het is vervelend met werken, ik ontwikkel software en zou allerlei nieuwe dingen moeten leren, maar dat gaat allemaal veel moeilijker. Ik zou eigenlijk van job willen veranderen, maar ik durf niet omdat ik niet door een proefperiode geraak. Ik hoop dat dit beter wordt als die hormoon kuur achter de rug is. Nog 3 jaar en 2 maanden.
Echt tips kan ik niet geven. Als ik het moeilijk heb, probeer ik een puzzel op te lossen. Lukt dit, dat werk ik verder. Lukt dit niet, dan ga ik even wat anders doen. Ik probeer ook 's middags een eindje te wandelen, dat helpt ook.

Groetjes,

Els.

3
Borstkanker / Re:weeral een vraag van mij: haar afscheren of niet?
« Gepost op: juli 20, 2007, 11:28:22 am  »
Dag Suzy en Grietv,

ik denk dat we alle drie bij dezelfde kapper geweest zijn.
Ik ben ook naar Maxim gegaan.
Die werd me  aangeraden en ik heb er geen spijt van gehad.

Groetjes,

Els.

4
Borstkanker / Re:weeral een vraag van mij: haar afscheren of niet?
« Gepost op: juli 19, 2007, 11:34:01 am  »
Dag Griet,

ik vond dit ook heel moeilijk.
De kapper had me geadviseerd om me op een rustig plekje te installeren en mijn haar gewoon uit te trekken. (dwz wat loszit) Daarna de haren goed warm wassen, dan komt er nog heel wat mee. Daarmee was op een uur of 2 bij mij zo'n 90 % van mijn kapsel weg. Die overige 10% heb ik nog heel lang gehad en ik vond het wel fijn om niet tegen een kaal hoofd te moeten kijken. Alleen de laatste paar weken was echt alles weg. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je verder veel sterkte.
Groetjes,

Els.

5
Borstkanker / Re:werken tijdens chemo
« Gepost op: mei 29, 2007, 14:19:27 pm  »
Hallo,

ik werk in Nederland en hier zijn ze wat gemakkelijker. Ik ben blijven werken tijdens chemo en bestralingen, maar ook op een lager pitje.
Ik ben er wel van overtuigd dat het werken me een depressie bespaard heeft, dus het was me de vermoeidheid meer dan waard.

groetjes,

Els.

6
Borstkanker / Re:sterker dat vroeger ?
« Gepost op: mei 22, 2007, 11:31:55 am  »
Dag Martine,

in heel deze ellende heb ik ook wel veel van mezelf geleerd, en ook wel positieve dingen. Net wat je zelf al aangeeft, je geniet meer,...
De diagnose is bij mij bijna 2 jaar geleden, maar als de 3maandelijkse controle dichterbij komt ben ik niet meer te genieten, want de angst verdwijnt niet zomaar. Er zijn ook een aantal bijwerkingen die last veroorzaken die anderen niet kunnen inschatten. Dus als ik de keuze gekregen had, zou ik ook bedanken. Maar ik heb de keuze nu eenmaal niet gehad, en dan kan je maar beter de positieve kanten ook bekijken, vind ik. Want die zijn er altijd. Al is het maar dat je hier fantastische mensen leert kennen.

Veel sterkte en groetjes,

Els.


7
Borstkanker / Re:wat is dat
« Gepost op: februari 05, 2007, 16:23:42 pm  »
Dag Nan,

jammer genoeg herken ik dit ook. Ik heb mijn eerste chemo op een dinsdag gehad, en ik heb overgegeven tot donderdagavond. Ik had me wel in de zetel geïnstalleerd, met een badlaken om op te liggen en een badlaken over het deken. En een emmer of zoiets naast de zetel. Niet zo gezellig, maar comfortabeler dan op de badkamer logeren.
Ik hoop dat je je snel beter voelt.

Groetjes,

Els.

8
Borstkanker / Re:Borstkanker pas serieus genomen vanaf 50??
« Gepost op: september 25, 2006, 11:55:47 am  »
Dit is toch om van te ontploffen!!

Ik heb meer geluk gehad. Mijn huisarts zei: Het zal wel niks zijn, maar laat toch maar controleren. (ik was 34) Ik heb ook gehoord dat bij jonge mensen de kankercellen meestal aggressiever zijn. Waarom dan zo moeilijk doen over controles bij jonge mensen? Die hebben alle belang bij een vroege opsporing!!

9
Borstkanker / Re:borstkanker als jonge dertiger
« Gepost op: augustus 02, 2006, 08:36:01 am  »
Hallo,

ik ben 35 en heb vorig jaar te horen gekregen dat ik borstkanker had.
Vandaag is het net een jaar geleden dat ik mijn 1e chemo kreeg en ik ben eigenlijk nog misselijk bij het idee alleen.
Verder gaat het goed met me. Ik ben terug 100% aan het werk en dat gaat gelukkig goed. Ik heb wel veel steun gekregen van mijn werk en mijn collega's en dat kan jammer genoeg niet iedereen zeggen.

Ik ben ook wel op zoek naar contact met mensen in dezelfde situatie. Soms helpt het te kunnen praten met iemand die begrijpt wat er met je gebeurt.

Je kan een antwoord sturen via dit forum.
groetjes,

Els.

10
Lotgenotencontact / Re:nieuw lid - verhaal
« Gepost op: mei 30, 2006, 13:11:11 pm  »
Dag,

dit verhaal is de nachtmerrie waar niemand aan wil denken en iedereen bang voor is. Mijn laatste bestraling is net 4 maanden geleden en hervallen is iets waar ik absoluut niet aan wil denken. Ik ben 35 en wil minstens de 91 halen die allebei mijn grootmoeders al op een gezonde manier bereikt hebben. Maar....
Die maar hangt toch in mijn gedachten en waarschijnlijk bij iedereen die met deze rotziekte te maken heeft.

Ik wens jou en je familie heel veel sterkte. Ik kan me heel goed die leegte voorstellen die je nu moet voelen en hoop dat je hier een beetje steun kan vinden.

groetjes,

Els.

11
Borstkanker / Re:borstkanker als jonge dertiger
« Gepost op: mei 30, 2006, 12:58:21 pm  »
Dag keppie,

ik ben 35 en heb vorig jaar een knobbeltje gevoeld. Dat voelde zo'n beetje aan als een knikker, hard en rond. Op de echo was het ook heel duidelijk te zien maar toen zei de dokter dat het ook verhard klierweefsel kon zijn. Bij mij was dat jammer genoeg niet zo, maar het kan wel. Als je echt ongerust bent zou ik toch aandringen op een mammografie of een echo. Gewoon om jezelf gerust te stellen. Misschien toch nog eens naar de dokter. In het onwaarschijnlijke geval dat het toch ernstig is, is het wel belangrijk er op tijd bij te zijn.

Groetjes,

Els.

12
Borstkanker / Re:hoeveel keer laat men een check up doen
« Gepost op: mei 30, 2006, 12:51:39 pm  »
Dag Carlita,

bij mij is de behandeling nog niet zo lang geleden. Ik heb mijn laatste bestraling op 19 januari gehad. Eind augustus moet ik de 1e keer terug voor een mammografie en echo. Ik denk ook dat ik elke 6 maand op controle moet komen, misschien ook owv de leeftijd ( ik ben 35). Over onderzoek van lever, longen enz.. heb ik nog niks gehoord.
Ik krijg ook een nabehandeling met Arimidex en als mijn eierstokken terug beginnen werken moet ik ook die zoladex spuiten krijgen. Zijn die erg vervelend?
Het is niet veel, maar ik hoop dat je er iets aan hebt.

Groetjes,

Els.

13
Dag,

ik heb vorige zomer de diagnose borstkanker gehad. Ik heb zoveel mogelijk gewerkt tijdens de behandeling.
Ik vind dat dit onderwerp meer aandacht verdient en wil dus wel meewerken.

Groetjes,

Els

14
Borstkanker / Re:tandbederf
« Gepost op: februari 21, 2006, 08:34:10 am  »
Dag Jeannine,

Ik heb verschillende keren ontstekingen in de mond (tandvlees, gehemelte) gehad tijdens de chemo, maar erna is dat wel weer geminderd. Ik heb ook 3 keer een stuk tand afgebeten. Ik weet niet zeker of dit van de chemo was, maar anders was het wel heel toevallig.
Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Groetjes,

Els.

15
Borstkanker / Re:lastig jaar
« Gepost op: februari 09, 2006, 12:02:42 pm  »
Dag,

jullie verhalen zijn heel herkenbaar. Ik heb vorig jaar juni mijn diagnose gehad. Ben gelukkig borstsparend geopereerd, heb 6 chemokuren gehad (FEC) en 33 bestralingen. De laatste is op 19 januari geweest. Bij mij was de tumor ook sterk hormonaal, maar voorlopig krijg ik alleen Arimidex. Ik hoop dat mijn eierstokken nog wat mogen blijven.
Ik probeer nu mijn werk weer terug op te pakken, maar mijn hersenen werken zowat in "Alzheimer-mode". Ik vergeet alles, en nieuwe dingen moeten 5 keer uitgelegd worden en een uur later weet ik het dan weer niet meer! Heel vervelend, maar dat moet wel beteren.
Dus ik weet ook best wat je bedoelt met een lastig jaar.
Morgen word ik 35, maar ik heb daar toch wel een dubbel gevoel bij.  ???   :o
Ik probeer positief te blijven, maar dat hoort met 35 nog niet nodig te zijn. (vind ik tenminste).
groetjes,

Els.

Pagina's: [1] 2