Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - priangel

Pagina's: [1]
1
Jongeren en kanker / Re: Kanker op 22-jarige leeftijd
« Gepost op: januari 18, 2014, 00:53:46 am  »
Hey,

ik heb al een hele tijd niet meer gereageerd of gelezen op dit forum. Toevallig kijk ik na een heel lange tijd nog eens en dan lees ik jouw bericht. Ik herken al jouw woorden en herinner nog helemaal hoe het is om in jouw schoenen te staan. Het is voor mij slechts enkele maanden geleden. Ik heb er af en toe over geblogd. Mocht dit je misschien kunnen helpen, ziehier de link: http://themostandleastimportantthings.wordpress.com/2011/03/10/mijn-verhaal/ . Ik kreeg hodgkin op mijn 21ste.

Je kan via mijn blog mij ook altijd contacteren.

groetjes,

Nele

2
Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen / deeltijds arbeidsongeschikt
« Gepost op: april 23, 2013, 23:40:32 pm  »
Hallo,

ik vroeg me af of er een systeem bestaat van deeltijdse arbeidsongeschiktheid. Het is voor mij niet mogelijk om progressief tewerkstelling te doen, want ik heb nog nooit gewerkt. Mijn huidig statuut is dan ook een via FOD waar ik volledig werkonbekwaam ben bevonden. Ik ben ondertussen wel beter en zal binnenkort terug op controle moeten. Nu vroeg ik mij af via welke weg of er eventuele deeltijdse werkonbekwaamheid kan erkend worden, want volgens mij is dat niet via FOD, maar verloopt dat via een andere instelling. Mss via ziekenfonds of ...?

Ik zoek hulp en tips om bij de juiste instellingen te komen, want zelfs halftijds werken zal optimistisch zijn. Toch wil ik niet nog een jaar thuis zitten... Ik ben namelijk 24 en ben het nutteloos wezen beu.

groeten!

3
Jongeren en kanker / Tandproblemen
« Gepost op: maart 08, 2013, 19:16:23 pm  »
Hallo iedereen,

ik zit met een probleem en ik hoop dat ik niet de enige ben zodat ik misschien tips kan krijgen van jullie.
Ik had voor mijn behandeling al geen al te sterke en mooie tanden, mede omdat ik op mijn 14de op mijn voorste tanden ben gevallen.
Anyway, tijdens mijn 8 maanden durende chemo behandeling heb ik zeker 6 keer naar de tandart gemoeten omdat mijn tanden het telkens lieten afweten. Of er vielen vullingen uit, of afbrokkelen, supersnel groeiende gaatjes, ...
Nu heb ik wat ik zelf noem een 'brokkelmond'. Aan elke tand in mijn mond is al gewerkt of gevuld en ik vind mijn mond echt niet meer mooi. Ik lach nu liever met mijn mond dicht. Nu ben ik 24 en ik zou eigenlijk al een nieuw gebit overwegen, zo slecht voel ik mij erover.
Herkent iemand dit?

4
Jongeren en kanker / Re:Lotgenoten twintigers
« Gepost op: november 24, 2012, 01:00:13 am  »
Hey Bart,

ik weet van de activiteiten, maar heb me nog nooit echt aangesproken gevoeld om dat te doen. Tot nu misschien, maar ik zie mij niet echt meegaan, omdat ik allergisch ben voor bijna alle voedsel en zo'n markt en wafels is eerder een marteling dan een uitstap voor mij.

Ik ben wel geïnteresseerd in de fb-groep, ik zoek die direct eens op!

5
Poëzie / Gedicht geschreven toen ik dacht dat ik misschien was hervallen.
« Gepost op: november 18, 2012, 03:18:25 am  »
Luister naar mijn siddering

Luister naar mijn opsomming van een heel nare herinnering

Luister naar de diepe zucht wanneer je opnieuw vlucht

Luister naar de vele keren die je van je af wil weren

Voel de steken die je gaan leren me te negeren

Voel de vraag waarop ik het antwoord draag

Voel de handen rond je nek

Voel de hete adem uit mijn bek

Luister meer dan je hoort

Zeker wanneer het alles verstoort

Luister naar mijn noodkreet

Die bevestigt wat je al weet

Want één ding had je me beloofd

Dat je me nooit meer van mijn stem berooft

6
Hodgkinlymfomen, non-Hodgkinlymfomen, leukemie, ziekte van Kahler / Re:Diagnose
« Gepost op: november 18, 2012, 03:01:11 am  »
Hang in there! En bij deze een grote portie virtuele steun en ik duim!!

7
Hey!

Ik neem dagelijks Omeprazole 40mg voor de spastische maag en dat al 2 jaar. Jammer genoeg kan ik niet zonder. Het feit dat je maagzuur geneutraliseerd wordt, zorgt wel dat je geen pijn meer hebt, maar zorgt er ook voor dat je eten te onverteerd in je darmen terecht komt. En daardoor heb ik nu grote problemen. Dus het is toch niet zo onschuldig. Maar er is geen alternatief voor overactieve magen...

Toch bedankt voor de tip!

8
Jongeren en kanker / Lotgenoten twintigers
« Gepost op: november 17, 2012, 00:28:04 am  »
Hallo iedereen :)

Ik ben Nele en zoek mensen die mij eraan kunnen herinneren dat ik niet de enige ben met bepaalde problemen, lotgenoten dus.

Ik kreeg op mijn 21ste, dik ruim 2 jaar geleden te horen dat ik Hodgkin stadium 4 had. Heb toen 8 maanden chemo gekregen met heel wat permanente gevolgen. Ik ben ondertussen nog steeds niet de oude, kan nog niet werken, ben moeten stoppen met studeren, ... Het is niet dat ik niet weet wat mijn dromen zijn en wat ik wil worden en doen, maar ik voel me er vaak alleen in. In het feit dat ik het NOG niet kan of niet zoals een ander. Van de vrienden van vroeger is eigenlijk geen enkel over gebleven, ik heb enkel nog af en toe eens contact. En ik ben eigenlijk alleen.

Ik woon op een kot in Gent, ik volg een cursus (niet meer aan unief) in iets wat ik echt wil worden, qua zelfontwikkeling en evolutie lukt het wel. Maar als ik op mijn kamertje zit, heb ik vaak het gevoel dat ik de enige op de wereld ben die in die tussenfase zit. Dat wachten en dat 'revalideren' en dat terug uitzoeken wat je kan en niet kan. En ik heb geen leeftijdsgenoten meer die mij hierin meetrekken of steunen en dus ook geen sociaal leven meer. En voor die stomme Hodgkin was ik nooit thuis, van een wereld van verschil gesproken. Dus ik zoek mensen die misschien ook ergens alleen met dit probleem zitten of die mij kunnen begrijpen zoals anderen dat soms niet kunnen.

Ik heb een blog geschreven over wat mij is overkomen: http://themostandleastimportantthings.wordpress.com/ en daar kan je me ook contacteren als iemand dat wenst.

Ik wens het alvast  :D

Groetjes,

Nele

9
Hey!

ik kreeg op mijn 21ste te horen dat ik kanker had, Hodgkin stadium 4. Ik kreeg 8 kuren ABVD ( normaal wordt een andere chemocombinatie gebruikt bij stadium 4, maar de dokter wou proberen met ABVD omdat ik mijn vruchtbaarheid anders zeker kwijt was en het is gelukt!). Maar die 16 keer naar het ziekenhuis waren wel erg slopend voor mijn lichaam.

Ik ben mijn haar verloren tussen de 2de en 3de chemokuur, dus tussen de 1e en 2e cyclus abvd. Maar het is nu allemaal terug en ziet er precies hetzelfde uit als voorheen.

Ondertussen zijn we ruim anderhalf jaar na de laatste chemokuur en ben ik kankervrij. Ik was al kankervrij na de 8ste keer van de 16 maar moest die uit doen voor de zekerheid. Ik heb wel erg nare permanente gevolgen van de behandeling: ik heb namelijk een 'bleomycinelong' gehad. Dat is een longontsteking door de chemo en ik ben zo 50% van de werking van mijn longen permanent kwijt geraakt. Ik kan je dus als tip geven: meld op tijd als je kortademig begint te worden en je er niet gerust in bent. Verder is mijn spijsvertering compleet kapot. Mijn maag slaat wat door en ik hik en puf te pas en te onpas en ik kan niet zonder antizuurpilletjes of ik verga van de pijn. Maar dit is echt iets van mij persoonlijk denk ik. Ik lees en hoor dat anders nooit.

Ik hoop dat je zo weinig mogelijk van de bijwerkingen ervaart van de producten op zich. Ik had ze namelijk bijna allemaal en erg ( ik ben een beetje hoogsensitief). Maar vooral hoop ik dat het allemaal in orde met je komt op kankervlak dan zoals (voorlopig) met mij!

Groetjes,
Nele

Pagina's: [1]