Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - lady

Pagina's: [1] 2 3 4
1
Borstkanker / Bloeding na stoppen Nolvadex
« Gepost op: november 27, 2018, 11:10:03 am  »
Hallo iedereen, een tijdje geleden dat ik nog een bericht geplaatst heb maar ondertussen wel geregeld komen lezen.
In 2012 werd ik borstsparend geopereerd van een 100% hormoongevoelige tumor, radiotherapie en Nolvadex. Deze medicatie heb ik na 6 jaar inname eind januari mogen stoppen. Dit weekend heb ik echter een bloeding gekregen en de gynaecoloog kan direct geen reden opgeven. Ik ben 58 jaar ondertussen. De echografie van de baarmoeder toont geen poliepen of cysten. Hij vertelde wel dat sommige vrouwen na het stoppen met Nolvadex een bloeding krijgen maar omdat het bij mij nu 9 maanden geleden is dat ik stopte, vindt hij de termijn te lang om het die reden te geven. Zijn er onder jullie die na het stoppen met Nolvadex een bloeding gekregen hebben, na welke termijn en was dit eenmalig?
Groetjes! Lady

2
Borstkanker / Re: Opkikkertje voor Witte Vlinder
« Gepost op: mei 07, 2017, 19:13:22 pm  »
Hallo Sabine,
Al een tijdje geleden dat ik een reactie postte maar geregeld kwam ik een kijkje nemen op de site. We kennen elkaar niet persoonlijk maar ik heb uw kracht mogen ervaren telkens ik met een vraag worstelde. Ik wil u hiervoor bedanken en ik steun u mee in uw strijd nu u opnieuw op de proef gesteld wordt. U kan erop rekenen dat ik uw verhaal zal blijven volgen en duimen voor een goede afloop.
Lady

3
Borstkanker / Re: Hoe voelt jullie borst aan na bestraling?
« Gepost op: april 06, 2015, 16:19:41 pm  »
Mij werd de raad gegeven een oude bh of t-shirt te dragen die men achteraf kan weggooien want inderdaad die strepen geven af en kan men er niet uit wassen. Geregeld worden die strepen bijgewerkt dus ze blijven goed zichtbaar. Men mag de huid achteraf verzorgen met zalf (ik kreeg Bepanthol)en die voelt vettig aan dus daar wordt de kledij ook vuil van. Bij mij is het nu bijna 3 jaar geleden en ze voelt harder aan maar niet zoals steen. Ik vond het wel zeer vermoeiend en had het gevoel dat alle energie weg was wanneer ik terug naar huis reed. Dit gevoel bleef niet de gehele dag aanwezig dus men ligt niet de ganse dag uitgeteld. Ik kan u aanraden op de kalender elke dag een streepje te trekken dan merk je dat het vlugger voorbij zal zijn dan je nu denkt. Nu is het weer een hindernis die je moet nemen. Veel moed en als je nog vragen hebt, stel ze gerust!
Groetjes
Lady

4
Borstkanker / Re: afhakende partner
« Gepost op: maart 16, 2015, 14:37:59 pm  »
Hallo,
Ik ben op mijn 36e weduwe geworden en toen ik 3 jaar geleden de diagnose borstkanker kreeg, besefte ik dat ik deze stap ook weer alleen moest nemen. Mijn beide zonen hebben me wel geholpen met praktische zaken maar ik geef toe dat men zichzelf moed moet inspreken en erin blijven geloven en achteraf bekeken, is me dat goed gelukt. Wat de radiotherapie betreft heb ik gebruik gemaakt van de dienst aangeboden door de mutualiteit om zich met taxi naar het ziekenhuis te laten voeren en terug. Het kost uzelf 5 € per dag en ze hebben parkeerplaatsen aan de ingang van het ziekenhuis. Ik heb de radiotherapie als zeer vermoeiend ervaren, naar het ziekenhuis rijden zou geen probleem geweest zijn maar tijdens de terugweg voelde ik me altijd zeer moe en was ik blij dat ik zelf niet moest rijden. Na de radiotherapie ben ik op aanraden van mijn huisarts nog een maand thuis met ziekteverlof gebleven en ben daarna terug halftime gaan werken. Indien je nog vragen hebt, mag je me altijd contacteren. Ik wens u veel moed en doorzettingsvermogen om deze moeilijke periode te overbruggen.
groetjes
lady

5
Borstkanker / Re: nolvadex en haaruitval
« Gepost op: februari 27, 2015, 21:58:40 pm  »
Hallo iedereen,
Tijdje geleden dat ik nog een berichtje plaatste maar kom geregeld op de site om jullie verhalen te lezen. Mijn jaarlijkse controles zijn achter de rug en alles was ok, ondertussen is het al 3 jaar geleden. De bijwerkingen van Nolvadex vallen mee behalve de haaruitval, in het begin ging het traag maar nu de laatste maanden neemt het toe vooral boven mijn hoofd is het al zeer dun. Van de oncoloog mag ik geen vitaminen- of hormonenkuur speciaal voor haargroei nemen, spray op,hoofdhuid raadt hij af want dit kan allemaal de werking van Nolvadex beïnvloeden. Ik dacht aan haartransplantatie maar volgens hem zal dit zolang ik Nolvadex neem niet lukken. De dermatoloog beweert dat eens ik stop met Nolvadex mijn haar opnieuw zal groeien. Hoe valt dit bij jullie mee? Dank u en groetjes!
Lady

6
Borstkanker / Re: chemo
« Gepost op: april 27, 2014, 19:50:45 pm  »
Hallo Core,
Ik lees dat je uit Vlaams-Brabant bent ,dan kan ik je aanraden om eens naar de site www.prettiggeleerd.be te gaan kijken want hun aanbod voor mindfulness is uitgebreid. Ik ben geregeld naar de bibliotheek geweest want wou er ook veel over lezen en dit bezorgde me een vorm van rust. Ik hoop dat je steun vindt door onze reacties en voor morgen wens ik je veel moed.

7
Borstkanker / Re: kloven in handen
« Gepost op: januari 22, 2014, 18:42:50 pm  »
toeval of niet maar heb er de laatste tijd ook veel last van maar ik neem Nolvadex en had er nog niet aan gedacht dat dit de boosdoener zou kunnen zijn.

8
Borstkanker / Re: Het prille begin van de tocht
« Gepost op: januari 07, 2014, 19:32:58 pm  »
Een tip : schrijf uw vragen op een briefje en als je bij de dokter zit, haal je dit boven en zo vergeet je niks te vragen. Ik doe dit geregeld en de dokter maakt hier geen probleem over.
Groetjes
lady

9
Borstkanker / Re: Een vraagje over werken na kanker
« Gepost op: november 29, 2013, 22:11:36 pm  »
Hallo,
Ik wil je veel moed toewensen maar moet wel toegeven dat ik zelf in dezelfde situatie zit zoals je ze beschrijft. Ondertussen werk ik al terug 16 maanden na mijn ziekteverlof en heb de indruk dat ik geen kans maak op promotie of het uitoefenen van andere taken. Ik voel wel dat ik vlugger moe ben maar doordat ik af en toe een compensatiedag kan nemen, is dit dan mijn rustdag. Ik ben wel van plan dit tijdens het volgend beoordelingsgesprek aan te kaarten. Hopelijk komt er dan toch een oplossing uit de bus.
Groetjes
Lady

10
Borstkanker / Re: Nolvadex / menopauze / rugklachten
« Gepost op: oktober 30, 2013, 19:26:06 pm  »
Hallo Sara,
Ik heb al enkele keren op uw vragen gereageerd omdat ons verhaal gelijklopend is. Ik ben een maand na u geopereerd en neem ook Nolvadex sinds begin vorig jaar. De eerste maanden kreeg ik mijn regels regelmatig, maar na een half jaar werd de periode ertussen steeds langer. Vanaf de dag dat ik normaal mijn regels moest krijgen tot de uiteindelijke dag had ik veel lichamelijke klachten, zeurende pijn in onderbuik en onderrug, gemoedswisselingen, hoofdpijn, maar wel geen vapeurs. Vanaf dat de periode meer dan twee maanden werd, zijn die klachten ook verminderd. De laatste keer was er nu 4 maanden tussen, volgens de gynaecoloog ben ik een uitzondering dat het ondanks dat ik Nolvadex neem zolang duurt eer mijn regels definitief stoppen.
Hopelijk heb ik u wat kunnen geruststellen.
Groetjes
Lady

11
Borstkanker / Re: nolvadex
« Gepost op: september 07, 2013, 20:52:26 pm  »
Al anderhalf jaar neem ik Nolvadex en de periodes tussen mijn regels worden telkens langer, in het begin 6 weken, dan meer dan 2 maanden en nu zelfs 5 maanden. Ik word om de 6 maanden door de gynaecoloog opgevolgd die hierover geen probleem maakt.

12
Borstkanker / Re: nolvadex en haaruitval
« Gepost op: september 07, 2013, 20:44:32 pm  »
Ik neem nu anderhalf jaar Nolvadex en heb te kampen met hetzelfde probleem, het is begonnen na ongeveer 3 maanden en ook bij mij boven op mijn hoofd valt het meeste uit. De dermatoloog had me aangeraden een vitaminekuur uit te proberen maar spijtig genoeg geen resultaat. Ik had gewoonlijk een kort kapsel maar op aanraden van mijn kapper laat ik het nu wat langer dan valt het minder op dat het haar zo dun geworden is. Probeer het u niet teveel aan te trekken maar ik weet dat dit gemakkelijker gezegd is dan gedaan.
Nog veel moed!
Lady

13
Borstkanker / kleinzoon geboren
« Gepost op: mei 11, 2013, 21:39:40 pm  »
Hallo iedereen,

we mogen elkaar ook eens wat goed nieuws laten weten : ik ben deze namiddag voor het eerst oma geworden (als dat geen mooi moederdagcadeau is!) van Vince, een flink baasje van 3,860 kg en 55 cm.. Zijn naam betekent overwinnaar en ik vermoed dat mijn zoon en schoondochter dit met een zekere bedoeling gekozen hebben.

groetjes
Lady

14
Borstkanker / Re:Maakt radiotherapie je moe ?
« Gepost op: maart 19, 2013, 16:25:49 pm  »
Het hangt van persoon tot persoon af maar ik vond het zeer vermoeiend en ondervond een duidelijk verschil in het weekend als ik geen radiotherapie had. Ik heb in totaal 33 sessies gekregen (25 op volledige borst en 8 boost op litteken). Na het beëindigen van de radiotherapie ben ik nog 6 weken thuis gebleven en had er nood aan om te recupereren.Ik neem ook Novaldex en heb er de gebruikelijke bijwerkingen van.

15
Borstkanker / Re:stress- en angstweek
« Gepost op: maart 17, 2013, 14:51:47 pm  »
Hallo,
je kan op me rekenen dat ik aan je zal denken en duimen want volg al een tijdje je verhaal en bewonder je moed en doorzettingsvermogen!

groetjes
lady

Pagina's: [1] 2 3 4