Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - ann-ap

Pagina's: [1]
1
Andere kankersoorten / Re:nierkanker - behandeling met Votrient
« Gepost op: april 03, 2013, 20:39:23 pm  »
Ondertussen neemt ons mama nog altijd Votrient en al bij al voelt ze zich goed, energiek ook. Ze gaat zelfs dit weekend mee naar Barcelona . Kort daarna is er dan weer een scan en dat is toch altijd wat bang afwachten. Maar eigenlijk gaat het tot nogtoe heel goed.

2
Andere kankersoorten / Re:echt ongerust
« Gepost op: augustus 23, 2011, 22:37:06 pm  »
Ik wil je zeker niet ongerust maken maar ons mama had 2 jaar geleden nierkanker. Haar bloeduitslag toonde verhoogde bezinking en de ontstekingsparameter was gestegen maar niets in het bloed wees op kanker. Daardoor is jammer genoeg kostbare tijd verloren. Twee antibioticakuren voor blaasontsteking. En de ontstekingswaarden bleven nog stijgen. Ondertussen waren we veranderd van huisdokter en de nieuwe dokter dacht in eerste instantie ook niet aan kanker maar zei ons dat het zoeken was naar de ontsteking. Dus een echo van de onderbuik (ook van de nier). Er was niets speciaal te zien. Uiteindelijk werd ze doorverwezen naar een internist, alles onderzocht, niks speciaals te zien dus het laatste onderzoek was dan een scan van de onderbuik. Toen zagen ze een gezwel van 6 cm op de nier (wat eigenlijk wel op echo te zien had moeten zijn). Intussen was deze echter door de vetrand aan het groeien met alle gevolgen vandien. In februari is ze hervallen. Ook nu was die kankerparameter in het bloed weer niet gestegen en was de echo weer goed. Toch had ze een dubbel gezwel de achterkant van de dunne darm en een op het middenrif. Dit is operatief verwijderd.
Nu in juli was het weer hetzelfde: ontstekingsparameter en bezinking gestegen maar dat van die kanker weer niet. Het resultaat van de scan was echter keihard : 4 metastases in de longen en een kleintje op de lever. Dit kan niet meer geopereerd worden. Ze is nu gestart met Votrient.
Ik wou je alleen maar duidelijk maken: als je ongerust bent, laat je dan niet te vlug afschepen en vooral verlies geen tijd. Want als het kanker is telt elke dag hebben wij jammer genoeg moeten ervaren...

3
Andere kankersoorten / nierkanker - behandeling met Votrient
« Gepost op: augustus 11, 2011, 20:51:47 pm  »
Ons mama werd 2 jaar geleden geopereerd wegens nierkanker. De nier werd toen weggenomen en alles leek opgelost.

In februari had ze opnieuw dezelfde symptomen ('s avonds een klein beetje koorts, nachtelijk zweten en een kuchhoest). Niemand geloofde ons eerst toen wij dachten dat de kanker er terug was. Na een week onderzoeken in de kliniek, bleek dat er inderdaad uitzaaiingen waren 2 op het middenrif en 1 op de dunne darm. Ze werd geopereerd doch het herstel verliep heel moeizaam deze keer.

Eind juli had ze haar eerste controle. Ze heeft nieuwe uitzaaiingen: 4 op de longen en 1 op de lever en kan niet meer geopereerd worden. De oncoloog stelde voor om levensverlengende medicatie op te starten. Hij stelde voor om Votrient te nemen. Wij zijn nog voor een tweede opinie naar het UZ gegaan maar de prof daar kon zich vinden in de voorgestelde behandeling.

Mama heeft nu haar derde dag Votrient (pazopanib) genomen. Wij hopen uiteraard dat dit aanslaat maar het is bang afwachten. Vanaf dag 2 merkte ik al dat ze inderdaad heel moe is. Vermindert dit normaal eens men wat aan de medicatie went of niet ? Ik vermoed dat dit medicijn vrij nieuw is want ik vind er weinig van terug op forums...

Heeft iemand er ervaring mee?

Ann

Pagina's: [1]