Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - buizerdje

Pagina's: [1] 2 3 ... 6
1
Borstkanker / Re:Buizerdje
« Gepost op: februari 20, 2008, 23:59:27 pm  »
Bedankt iedereen voor jullie steun. Het is HARTverwarmend.

Ik hoop dat de geest van haar werk mag voortgezet worden in dit forum.
Wees een steun voor iedereen met kanker / familie en vrienden van kankerpatienten, van jong tot oud, van klein tot groot. Kanker is een strijd die door iedereen gestreden wordt.

Ze hebben het nodig, het gevecht op zich is al zo oneerlijk genoeg.

Groetjes

Sven

2
Borstkanker / Buizerdje
« Gepost op: februari 18, 2008, 19:11:25 pm  »
Geachte leden van het forum.
Graag zou ik via deze weg willen melden dat Buizerdje (Goedele Beerten) vandaag (18/02/2008) overleden is in het ziekenhuis te Hasselt.
Ik zou dit willen melden omdat je misschien nog een berichtje van haar verwacht, maar het zal niet meer mogelijk zijn.
Goedele wordt deze zaterdag (23/02/2008) 10u30 begraven in Stokrooie (Hasselt). De avondwake zal vrijdag (22/02/2008) plaats hebben ook te Stokrooie.
Mvg

Sven Antonissen (De echtgenoot van Goedele)

3
Poëzie / mijn fort
« Gepost op: januari 30, 2008, 18:42:27 pm  »
Dag allemaal,

Geen poëzie of gedichtje van mij op het forum, ik ben daar absoluut niet goed in.  Alhoewel ik vanacht me rot schrok van mezelf, ik lig vaak een tijdje wakker en afgelopen nacht had ik ineens een heel gedicht, van mezelf, in mijn hoofd.  Ik ben niet opgestaan om het op te schrijven, jammer vind ik nu.
Ik weet alleen nog ongeveer hoe het eindigde: 'hier in mijn eigen fort'.
En ik weet ook nog welk gevoel ik erbij had: opgesloten zitten in een fort, je hebt kanker, al voor de 2e keer in veel te korte tijd, je energie wordt steeds afgebroken door de behandelingen, je hebt het gevoel dat het leven eigenlijk niets meer voor je heeft alléén maar kanker.
Maar van de andere kant ook het beschermende van een fort.  Je zit wel opgesloten, maar je zit wel goed.  Ik vind dit zelf een heel gek gevoel, maar stel dat ik terug moest gaan werken, (meer dan) full-time zelfstandige, de harde wereld trotseren daarbuiten, de harde wereld die een mens zichzelf ook voor een stuk aan doet.  Ik denk niet dat ik het zou kunnen, laat me dan maar zitten in mijn fort.

Bedankt voor wie tot hier is blijven lezen,
ik moest het even kwijt.

Buizerdje

4
Borstkanker / Re:klier na mastectomie
« Gepost op: januari 29, 2008, 19:59:53 pm  »
Hallo,

Ik heb in januari 2007 mastectomie li met okseluitruiming gehad.  Chemo en bestralingen waren mijn behandelingen.
Half oktober 2007 ontdekte ik opnieuw een knobbel op het litteken links.  Onmiddellijk naar oncologe gegaan.  Ze twijfelde aan klier, ze wist het niet zeker.  Om zekerheid te hebben is er echo en punctie genomen.  Dus dat kan, en daar had ik niet meer of minder last van dan de allereerste punctie.
Bij mij was het minder goed nieuws, mijn kanker bleek terug.
Ik hoop dat dat bij jou niet zo is!!!

Groetjes,
Buizerdje

5
Borstkanker / Re:tweede opinie
« Gepost op: januari 23, 2008, 11:15:22 am  »
Dag Marie,

Ik ben voor een 2e opinie in Leuven geweest, bij prof. Hans Wildiers.  Mijn oncologe had deze afspraak zelf gemaakt, ze kende deze prof en had vertrouwen in hem.  We zijn bij hem geweest en deze afspraak is heel goed  geweest.  
Mijn radiotherapeut heeft ook nog Dr. Martine Picart aangeraden, in UZ Brussel.  Zij zou dé expert in België zijn wat betreft borstkankers, volgens mijn radiotherapeut toch.  Ze is wel franstalig, daar moet je je op voorzien.  Wij zijn niet bij haar geweest, enerzijds door onze afspraak in Leuven en waat daar gezegd is, anderzijds omdat mijn situatie zo snel verslechterde dat er geen tijd meer was voor Brussel.
Ik hoop dat ik je zo al een beetje geholpen heb.

Groetjes,
Buizerdje

6
Lotgenotencontact / Re:Mag je er nog over praten als "alles voorbij is"?
« Gepost op: januari 22, 2008, 12:02:11 pm  »
Dag Annette en Martine,

Ik herken jullie verhaal ook wel een beetje, al heb ik mijn behandelingen nog niet achter de rug.  Mijn eerste chemokuur heb ik gehad tussen februari en juni 2007.  Momenteel ben ik een 2e kuur bezig waarvan ik er al 2 heb gehad, nog 4 te gaan.

Als ik jullie verhalen lees, denk ik spontaan aan de gesprekken die ik heb met mijn psychologe.  In juli vorig jaar, ik was nog bezig met mijn bestralingen, heb ik een moeilijke periode gehad.  Vooral voor mezelf, maar ook om mijn omgeving niet nog meer te belasten, heb ik contact gezocht met een psychologe.  Die gesprekken doen ongelooflijk deugd, ik kijk iedere keer uit naar de volgende afspraak.  Het klikt ook tussen mijn psychologe en mij, dat is wel een belangrijk iets denk ik.
Mijn ervaring met een psychologe (gespecialiseerd in omgaan met oncologische patiënten, hun partners, omgeving) is bijzonder positief, ik kan het echt iedereen aanraden!!

Veel sterkte en groetjes,
Buizerdje

7
Borstkanker / Re:verwarring
« Gepost op: januari 17, 2008, 12:50:38 pm  »
Vlindertje,

Ik lees dat je van Eksel bent, in Hasselt is er een inloophuis.  Ik weet niet of dat dicht genoeg in de buurt is voor je als je je moeilijk kan verplaatsen.
En met je vragen en angsten of nu degelijk alles weg is, kan je daar mee niet bij je oncoloog of huisarts terecht?

Sterkte,
Buizerdje

8
Borstkanker / Re:Stralen na chemo
« Gepost op: januari 16, 2008, 16:54:34 pm  »
Dag Sajakai,

Ik denk dat je een inwendige bestraling krijgt.  Brachytherapie heet dat ook.  
Ikzelf heb het niet gehad omdat ik een volledige mastectomie heb gehad.  Maar ik weet wel dat er andere lotgenotes hier op het forum wel zo'n inwendige bestraling hebben gehad.
Meer info kan je hier al vinden: http://www.borstkanker.net/hoofdframe.html?radiotherapie1.html&2, onder Deel 1 staat als laatste groot item inwendige therapie.

Groetjes,
Buizerdje

9
Borstkanker / Re:Vit.E
« Gepost op: januari 14, 2008, 15:37:21 pm  »
Beste,

Ik kreeg bij de bestralingen Bepanthol crème voor op de huid.  De overschot daarvan gebruik ik op het litteken en dat verzorgt bij mij wel goed.  Voor ik de Bepanthol had, gebruikte ik crème uit het Eucerin-gamma.  Dit is een reeks anti-allergische produkten (crèmes, zepen, shampoo, ...), zonder parfum, verkrijgbaar bij de apotheek.
Ik durf niet vanbuiten zeggen of daar vit E in zit.  De samenstelling van alle produkten vind je wel op www.eucerin.nl.

mvg,
Buizerdje

10
Borstkanker / Re:gezocht
« Gepost op: januari 11, 2008, 14:00:19 pm  »
Dag vlindertje,

Wat betreft die psychologische hulp kan ik je volgende tip geven:
via de stichting tegen kanker kan je 3 psychologische cheques aanvragen.  Eén cheque is goed voor een uur psychologische hulp bij een psycholo(o)g(e) bekend met oncologische problemen, zelf betaal je daarvoor maar €5.

Je kan kijken onder www.kanker.be, bovenaan in de balk klikken op 'sociale hulp',  in de lijst 'psychologische hulp' aanklikken (7de van boven te tellen), dan 'de steun van stichting tegen kanker' aan klikken (2de item van boven te tellen), dan klikken op 'cheques voor individuele begeleiding'.  

De vlaamse liga tegen kanker kan je ook hulp bieden onder de vorm van kankerfoon, kankermail, contact met vrijwilligers, dit kan je allemaal vinden op de homepage waarlangs je dit forum gevonden hebt.

Veel succes!!
Buizerdje

11
Borstkanker / Re:wat te doen bij angine tijdens chemo
« Gepost op: januari 10, 2008, 12:20:57 pm  »
Dag Goetje,

Ik heb ook wel het probleem gehad dat mijn oncologe en mijn radiotherapeut vaak tegenstrijdige informatie en berichten gaven.  Ik  (ook mijn man) vond dat heel erg vervelend, wie moet je nog geloven, hé?  Ik heb ook nog een hele goeie huisarts, maar hij houdt zich aan de berichtgeving van de oncologe, ook voor advies of medicijnen zal hij eerst overleggen.
Vermits mijn oncologe mijn coördinerend arts is in mijn dossier, en ik bij haar een heel goed gevoel heb, en ik nu terug chemo moet krijgen, heb ik besloten haar te volgen.  Zij weet nu wat het beste voor me is tijdens mijn chemo-periode.  Zij kent heel mijn voorgeschiedenis.  Ik twijfel er niet aan dat de radiotherapeut mijn dossier niet doorneemt voor hij mij ziet, maar uiteindelijk zie ik hem eerder sporadisch.

Zo heb ik mijn beslissing genomen.  Ik hoop dat jij er ook uit komt.  Misschien kan je een keer op tafel gooien, bij je oncologe of bij je huisdokter dat die tegenstrijdige berichtgeving je echt van je stuk brengt en je doet twijfelen.  Dit mag niet, het is de taak van alle dokters om samen aan een dossier te werken door middel van multi-disciplinair overleg.  Ik weet dat dit een mooi woord is, vaak een woord op papier, maar zonder daden tot gevolg.  Maar vraag er naar!!

Groetjes en succes!!
Buizerdje

12
Borstkanker / Re:Bijwerkingen taxotère
« Gepost op: januari 09, 2008, 14:20:35 pm  »
De neulasta lag niet in de frigo, ik wist niet dat dat moest, niemand had me dat gezegd.
Ik heb dat daarstraks pas op de bijsluiter gelezen, maar er stond ook bij dat de spuit 3 dagen uit de frigo kan blijven.  Ik heb 'm gisteren in het ziekenhuis gekregen, ervan uitgaande dat ze het ginder wel goed bewaren zal het wel geen kwaad kunnen dat ik het niet wist...
Ook op de bijsluiter staat duidelijk dat je de spuit een 3-tal uurtjes op voorhand moet uithalen, of opwarmen in je handen.  Ik zal die raad maar goed opvolgen als ik je zo hoor...

Groetjes,
Buizerdje

13
Borstkanker / Re:Bijwerkingen taxotère
« Gepost op: januari 09, 2008, 12:14:21 pm  »
Allemaal, dank je wel voor de reacties,

@ omamanita: ik had net voor mijn 1e taxotère je bericht op het forum gelezen over de tranende ogen, en wat je oogarts aanraadde.  Ik heb dat toen gevraagd aan mijn oncologe, ze had er nog nooit over gehoord om op voorhand (preventief dus) reeds oogdruppels te gebruiken.  Ze erkende wel het probleem van tranende ogen, maar ze zou pas oogdruppels voorschrijven als ik er last van zou krijgen.

@ wenneke: ik heb er de zaterdag ook van genoten.  Ik vond het fijn al heel wat dames terug te zien, maar ik was ook een beetje teleurgesteld dat het maar de helft van het groepje was.   Maar ach, ieder zal wel een grondige reden hebben, en daar heb ik respect voor.

Tot nu toe valt mijn 2e taxotère van gisteren mee.  De oncologe was supertevreden toen ze me zag en hoorde hoe het met me ging.  Ik heb vandaag wel neulasta gekregen, mijn witte bloedcellen waren dus blijkbaar nog niet helemaal in orde.  En bovendien zit ik weer aan de antibiotica want er was licht iets van een ontsteking te zien in mijn bloed.  Maar eigenlijk voel ik me super, toch vergeleken met mijn FEC-ervaringen  :)

Groetjes,
Buizerdje

14
Borstkanker / Bijwerkingen taxotère
« Gepost op: januari 08, 2008, 19:09:20 pm  »
Ik heb een paar vraagjes aan alle taxotère-lotgenoten:

Ik was vandaag 'op bezoek' op dagziekenhuis oncologie (voor mijn 2e taxotère).  Naast me zat een iets oudere mevrouw (nuja, voor mij 'oud', maar ik ben gewoon te jong) die ook reeds taxotère had gehad ooit.
Bij het indruppelen van de baxter kreeg ik de gebruikelijke ijshandschoenen aan, toen vroeg die bewuste mevrouw aan me of ik geen ijsschoenen aan kreeg.  Zij kreeg dat destijds wel, maar ik heb vergeten vragen hoeveel tijd geleden dat was.
Ik heb bij mijn eerste taxotère, dat was op de afdeling oncologie van hetzelfde ziekenhuis, aan de verpleging gevraagd naar het gevolg voor mijn voeten, toen antwoordden ze me dat dat niet gebruikelijk was.
Dus vraag 1: heeft iemand ijsschoenen aangehaad?

Daarna vertelde diezelfde bewuste mevrouw me ook dat ze blijvende last heeft van dove vingertoppen en slapend gevoel in de voeten.  Restletsels van de taxotère.  Dus blijkbaar hadden die ijshandschoenen en ijsschoenen bij haar ook nog 'ns niet echt geholpen.  
Of is de ene persoon er gevoeliger voor dan de andere?
Dus vraag 2: heeft iemand van jullie blijvend gevoelsverlies in vingertoppen en voetzolen?

Alvast bij voorbaat bedankt voor het oprecht beantwoorden van mijn vraagjes.

mvg,
Buizerdje

15
Borstkanker / Re:HERVAL
« Gepost op: januari 07, 2008, 12:35:07 pm  »
Dag Marie-Paule,

Ik voel wat je nu voelt, ik weet waar je nu door heen gaat, ik leef ook met je mee.

Ik was 28 toen ik de diagnose borstkanker kreeg: 11 januari 2007, bijna een jaar geleden.
Mijn behandeling was: volledige mastectomie met okseluitruiming, 6 chemo's FEC en bestralingen.  6 augustus had ik de laatste bestralingen en daarmee was mijn behandeling afgerond.
Half september startte ik met 'Herstel en balans', het revalidatieprogramma voor kankerpatiënten.  Ik wilde mijn leven terug op de rails, ik zag alles positief.  
Dat heb ik eigenlijk steeds gedaan, van bij mijn diagnose ben ik blijven geloven en hopen op volledige genezing.

Tot 23 oktober 2007.  Toen kreeg ik de 2de keer diagnose: kanker.  Mijn borstkanker was terug, in een achtergebleven okselklier, maar ook al uitgezaaid naar mijn bot.  Daarvoor heb ik in november 11 bestralingen gekregen.
In december kwamen ook huiduitzaaiingen tevoorschijn.  17 december ben ik begonnen met mijn 2de chemokuur, deze keer met taxotère.  Morgen krijg ik er de 2de beurt van.

Op het moment van de 1e diagnose was ik 2,5 maanden getrouwd.  We hadden ons leventje wel anders in gedachten en gedroomd.
Ondertussen ben ik 29, ben nog steeds gelukkig getrouwd, de kanker brengt ons nog elke dag dichter bij elkaar, ook al weet ik dat ik mijn lieve man ooit hier alleen moet achter laten...

De laatste maanden waren zwaar, maar ik zie toch weer een lichtpuntje, en ik ga weer volop voor de chemo's, dat ze me toch nog zo goed mogelijk kunnen helpen zodat ik nog vele mooie jaren samen met mijn man in ons pasgebouwde huis mag wonen.

Ik wens je alle sterkte die ik je kan geven toe!!  Ik hoop dat je ook dat lichtpuntje terug vindt, waardoor je weer gaat hopen en geloven in het mooie van het leven.
Als je vragen hebt over de chemo, je mag ze me altijd stellen, ik heb 6 FEC's gehad en morgen krijg ik de 2de taxotère, zoals ik al zei.
Ik ben bereid je te helpen, dus ook andere vragen mag je me steeds stellen, via dit forum, of via een privé-bericht.

Heel veel moed, sterkte en kracht stuur ik je!!
Buizerdje

Pagina's: [1] 2 3 ... 6