Lotgenotenforum

Soorten kanker => Andere kankersoorten => Topic gestart door: Sophietheo op juli 28, 2007, 12:36:49 pm

Titel: slokdarmkanker
Bericht door: Sophietheo op juli 28, 2007, 12:36:49 pm
Begin  mei werd bij mij per ongeluk kanker aan de slokdarm vast gesteld.Er werd een stuk van de slokdarm en de maag verwijderd.Heb 5 weken in het ziekenhuis geweest.
Maar nu eind july zit ik nog altijd te sukkelen met de voeding,kan wel alles eten maar krijg bij na niets doorgeslikt of het moet in heel kleine stukje zijn.
Mijn gewicht is van 89kilo naar 70 kilo gezakt.
Ik wil dit omdraaien maar weet niet hoe.??????? ???:'(
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: bbastiaensen op juli 28, 2007, 13:48:06 pm
Wat jammer dit te moeten horen. En ik kan je jammer genoeg niet veel oplossingen bieden. Een tante van mijn echtgenote heeft dezelfde operaties met dezelfde problemen gehad. En er is weinig aan verbeterd. Mijn overgrootmoeder heeft ook slokdarmkanker. Zij heeft vorige week een veer in haar slokdarm laten plaatsen om terug beter te kunnen slikken. Misschien een optie? Alleen is het wel zo dat zij terminaal is en dat de dokters dit enkel maar als een tijdelijke verbetering zien.
Zelf heb ik schildklierkanker (gehad). Heb net onderzoeken gehad en zit nu zenuwachtig te wachten op de resultaten nu donderdag.
Ik hoop echt voor je dat je een manier kan vinden om dat eten terug op een normale manier te kunnen laten verlopen. Geef de moed niet op. Waar een wil is is vaak ook een weg.

Groetjes,

Ben
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: krisje op april 22, 2008, 15:00:20 pm
Hey allemaal
Ik ben hier nieuw voor dat ik begin wil ik iedereen aan moedigen die kanker heeft. :)
Mijn schoonbroer heeft van vorige week slokdarmkanker,ze hadden het gezien in het bloed en plekken op de lever voor de rest nog geen verdere uitzaaing.
Er word eerst een ring geplaatst dan krijgt hij 3 maand chemo voor het bloed en de lever terug zijn werk te doen na 3 maand gaan ze opereren aan de tumor voor te verwijderen.Hij is nog zeer jong 39 jaar,is er iemand van deze leeftijd die dit al gekregen heeft ?Noch roken noch bier. Hoe kom het allemaal ?Ik wil mensen die reageren die rechtuit zijn.Ik zelf geef hem een goede kans.Wat zijn de kansen?
groeten  ???
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: dominique op april 23, 2008, 11:43:02 am
Hoi,

Mijn man weet sinds 13 maart dat hij een tumor van 10 cm heeft in zijn slokdarm. Hij is nu in zijn derde week behandeling, hij krijgt chemo en radio volgens het schema van Hercovic.
Het moeilijke is dat de dokter iedere dinsdag consultatie heeft enkel maar om te vragen 'scheelt er iets ? ??? ???
Verder kom je er niets te weten. Ondanks de belofte van de prof on kwestie dat we week na week zouden op de hoogte worden gehouden. Want bij mijn man is er geen operatie mogelijk. Dus veel sterkte gewenst en vooral heel erg sterke zenuwen want patient zijn in het UZG zelfs in 2008 ............
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op april 29, 2008, 22:04:00 pm
Hallo Dominique,
Ik heb me juist ingelogd om met jou te kunnen praten, toen mijn broer op vakantie was met Kerst heb ik hem de dag zelf naar het ziekenhuis gebracht daar hij al een tijdje niet meer kon eten en (ik woon in Zwitserland) daar hebben ze ontdekt dat hij slokdarmkanker had. Hij heeft in Belgie nog tot 16 januari moeten wachten voor ze een stent geplaatst hebben.
Chemo en bestraling is begonnen in februari waar hij heel ziek van geweest is. Hij weegt nu nog 35 kg... Hij heeft op 10 april een scanner gehad waarvan hij het nieuws kreeg dat de tumor verminderd was en er geen uitzaaiingen waren. 8 dagen later heeft hij zich laten opnemen daar hij weer niet meer kon eten, met gevolg dat de kanker terug is in erge mate en nu hebben de dokters ons eindelijk gezegd dat hij ongeneeslijk ziek is en niet zo lang meer te leven heeft. Vrijdag hebben ze hem weer 2 nieuwe stents bijgestoken zodat hij nu weer een beetje kan eten.  Chemo willen ze niet meer doen daar hij te zwak is. Ik ben echt radeloos want ik kan zo maar niet opgeven en hij ook niet. Hij is nog maar 55j. Overmorgen vertrek ik weer voor een paar dagen bij hem te zijn in het ziekenhuis groetjes
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op april 29, 2008, 22:07:49 pm
ps dit is ook voor krisje
veel sterkte voor jullie
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: dominique op april 30, 2008, 11:28:42 am
Hoi Greta,

Bedankt voor je berichtje.
Vandaag viert mijn man zijn 47ste verjaardag. En we weten beiden niet of we nu moeten vieren of niet. Dat zijn zo van die zwarte dagen, de dagen waarin ik de wanhoop zie in zijn ogen en dan doet alles pijn, ik weet nu dat een hart echt kan breken.
Gelukkig kan hij nog wel eten en hij doet dan ook echt zijn best om zoveel mogelijk op gewicht te blijven. Laat ons nu ook hopen dat de therapie een beetje helpt want we zijn al gelukkig met nog een jaartje samen ook voor de kinderen die zijn nog zo klein .....
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op april 30, 2008, 14:43:04 pm
Hallo Dominique,

Wens je man van harte proficiat voor zijn verjaardag,elke dag telt !!! Een feest is een feest zeker voor de kinderen die dat nog niet begrijpen als ze nog klein zijn. Vergeet dit niet en geef niet op, ik doe dit ook niet. Mijn broer is helemaal alleen heeft zijn vrouw verloren 2 jaar geleden aan kanker 45 jarr oud.  Haar kinderen 2 hebben geen contact meer genomen sinds haar dood met mijn broer en zijn kinderen 2 ook niet meer. Alleen als ze geld nodig hebben. Het is zo triestig.
Maar probeer om zoveel mogelijk positief te blijven ook al geven de dokters het op wat ze niet zeggen.. ik heb echt moeten bedelen om een rechtuit antwoord te krijgen. Mijn broer is zo optimistisch en wil niet opgeven, zijn we allemaal in de familie.
Maar als je wil kan ik wel met je contact opnemen vaaf morgen tot zondag dan ben ik terug in Belgie en kunnen we even gedachten wisselen en mekaar steunen, ik weet een man is geen broer maar het is even erg...doen we ?? veel sterkte en veel liefs g ps ik ken mensen die deze ziekte al lang hebben en er zich doorslaan, don't worry be happy zei men papa altijd maar hij is er ook niet meer .......
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: krisje op mei 07, 2008, 20:08:28 pm
hey dominique, Greta en andere
Allemaal het beste toe.
Voorlopig krijgt hij nog chemo eerste kuur voorbij .
Paar dagen in de kliniek geweest van een virus hij was zwak.
Nu is hij beter klaar voor de tweede kuur .
Nog een lange weg te gaan. Afwachten
Ik weet niet hoe groot de tumor is ofwel willen ze het niet zeggen ,ik zal het eens vragen.groeten kris
Titel: slokdarmkanker
Bericht door: Michèleke op mei 19, 2008, 13:14:02 pm
Hallo iedereen

Ik volg nu een tijdje dit forum op en na veel twijfelen heb ik beslist om toch een bericht te schrijven. We weten sinds kort dat mijn papa, die 49jaar is, slokdarmkanker heeft. Vandaag beginnen ze met zijn behandeling: chemo en bestraling. De eerste onderzoeken waren in Ieper en nu is hij in Kortrijk. Nu zit ik constant te denken of dit wel de beste plaatsen zijn in België om behandeld te worden. Naar het schijnt kunnen er grote verschillen zijn naargelang het ziekenhuis en de specialisten die de behandeling opstellen.

Is er hier toevallig iemand die hierover iets weet te zeggen??

Heel veel sterkte aan iedereen hier, de moed zeker niet opgeven!! Dat is al de helft van het werk, zoals mijn papa altijd zegt.
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op mei 19, 2008, 14:48:16 pm
Hallo iedereen,

Wil de hoop niet ontnemen van iedereen op deze site maar er is helaas niets te doen aan deze kanker , wat HAAT ik dat woord. Mijn broer ligt nu op palliatieve sinds 10 dagen en gaat elke dag maar achteruit. Weegt nog 30 kilo en komt NOG uit zijn bed, drinkt en eet niks meer en dat sinds de diagnose gesteld is met Kerst en ze hem ook chemo en radio laten doen hebben zelfs als ze wisten dat er toch niks meer aan te doen was, DE LAFAARDS.... waarom een mens zo doen afzien... nee hoop maar niet er is NIETS AAN TE DOEN !!!!!!!!! Alleen maar uitstel van executie. sorry dat ik zo negatief ben maar ik zie het niet meer zitten....
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Michèleke op mei 19, 2008, 17:16:18 pm
Hallo Greta

Het is natuurlijk begrijpelijk dat je alles heel negatief ziet wanneer je iemand zo ziet afzien zonder dat er nog hoop is voor die persoon, maar er zijn wel degelijk mensen die genezen van slokdarmkanker. In het dorp waar ik woon is er zelfs zo iemand. Die man was 54 toen het bij hem werd vastgesteld en nu, 6 jaar later, is het enige waar hij nog last van heeft een droge keel.
Ook een vriendin van me kent een vrouw die slokdarmkanker MET uitzaaiingen overleefd heeft.  
De hoop dat ook mijn vader kan overleven zal ik in geen geval opgeven en ik hoop ook dat andere mensen steun kunnen vinden en zeker niet opgeven.
Ik weet ook dat elk geval anders is en als ze na een lange weg zeggen dat het ongeneeslijk is... Hoe ik dan zou reageren weet ik nu natuurlijk ook niet... maar het is niet omdat er voor bepaalde personen geen uitweg is dat dit soort kanker ongeneeslijk is.

Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Bostie op mei 19, 2008, 18:19:12 pm
Hey Michèleke,

Ieder ziekenhuis heef zo zijn eigen specialisten. Ook de virschillende oncologische diensten hebben artsen die soms al eens meer gespecialiseerd zijn in één of meerdere welbepaalde 'kankers'. Een collega van mij is trouwens in overleg met het Jan Yperman-ziekenhuis naar Gent doorverwezen. Maar zowals ik dus al zei, het ging hier niet om slokdarmkanker.

Groetjes en succes, Steven
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Bostie op mei 19, 2008, 18:25:31 pm
Hey Greta,

Zijn alle behandelingen dat niet? Uitstel!!! Maar soms is dat uitstel echt wel het overwegen waard hoor. Heb iemand gekend waarbij de tumor reeds 3 keer gewoekerd heeft, maar daartussen zaten telkens 18 en 19 jaar!!! Dan heb je wel degelijk iets aan een behandeling. Maar ik kan je anderzijds ook geen ongelijk geven en begrijp je standpunt volkomen!!! Soms moeten we de keuze van behandeling (én afzien daardoor) kunnen plaatsen t.o.v. de iets betere levenskwaliteit bij een korter 'leven' zónder behandeling. Maar dat is afhankelijk van zo vele factoren en kan eigenlijk alleen maar door de zieke zelf beslist worden.

Groetjes en sterkte, Steven
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op mei 20, 2008, 16:35:54 pm
hallo iedereen,

dank aan iedereen voor jullie steun. Voel me vandaag wel een beetje beter mijn broer doet het heel goed vandaag maar mist me wel, enfin het is een lang historie en voel er niet zoveel voor om het allemaal nog eens te vertellen. Maar alleen dit hij heeft niemand meer buiten zijn mama zus en broers. Ik woon in Suisse wat het ook moeilijk maakt, we zijn aan het bouwen en ook een studio voor hem maar dit valt nu allemaal in het water.

Anyway, veel sterkte aan iedereen en hou de moed erin.

groetjes greta
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op juni 02, 2008, 16:58:57 pm
een klein maar triestig berichtje... mijn broer is vorige week overleden aan zijn slokdarmkanker na 5 maanden van verschrikkelijke pijn...ik zal hem missen...
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Bostie op juni 02, 2008, 19:01:17 pm
Hey Greta,

Hoewel je het beslist anders had gewild, weet dat je lieve broer nu niet meer nodeloos hoeft te lijden. Het zijn schrale woorden, maar laat dit ergens een klein troost wezen. Hou je vast aan die mooie momenten die je samen had en put daar ook je kracht uit. Dat zou je broer zeker gewild hebben.

Groetjes, Steven
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: omamanita op juni 02, 2008, 19:24:30 pm
Je hebt alles gedaan wat je kon voor je broer, ik wens je veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.
Gr. Omamanita
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: dominique op juni 02, 2008, 19:27:00 pm
Greta,

Heel veel sterkte in je verdriet om je broer.
Het is om er eventjes stil van te worden vooral omdat ook de prognoses van mijn man niet zo best zijn.

groetjes,

Dominique
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: GRETA13 op juni 08, 2008, 11:28:22 am
hallo iedereen,

hartelijk dank voor jullie steun. Het gaat al wat beter dankzij steven zijn zinnetje van `Hou je vast aan die mooie momenten die je samen had en put daar ook je kracht uit. Dat zou je broer zeker gewild hebben.`ik kan gerust nu aan hem denken zonder daarbij een traantje te laten. Het is hard als dit in je familie gebeurd, ik heb ook al 3 familieleden verloren aan kanker de laatste 9 jaar... ben nu wel bang dat ik het ook ga krijgen..
Dominique hoe gaat het met je man?? Als je wat wil weten aarzel dan niet om contact op te nemen, ik weet dat mijn broer zijn situatie niet positief was maar ik heb het meegemaakt en kan je misschien toch wat steun geven.
Het allerbeste en nu moet ik de strijd aan met mijn broer zijn kinderen die alleen maar op zijn geld uit zijn en nog de moed niet hadden om naar zijn begrafenis te komen....

groetjes greta
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Wiske op juli 16, 2008, 13:29:28 pm
Mijn vader is in oktober 2007 geopereerd aan slokdarmkanker. Helaas moet ik zeggen dat, nu 9 maanden na de operatie, zijn leven nog niet echt plezierig geweest is. De operatie zelf was heel zwaar, 6 weken opname in ziekenhuis, zware en tergend trage recuperatie thuis, steeds moeilijkheden met eten en drinken, regelmatig terug naar ziekenhuis voor dilatatie (=oprekken slokdarm omdat deze steeds weer dichttrok thv litteken), na enkele maanden reeds terugkeer van kankercellen thv litteken, radiotherapie: = geen resultaat, ondertussen 2 maal chemo achter de rug, en nu met longonsteking in ziekenhuis opgenomen in 'omgekeerde isolatie', omdat de witte bloedcellen-stand zo laag is dat hij geen afweer meer heeft... Chemo is nu uit den boze.
Mijn vaders' toestand is momenteel heel erg slecht. We moeten voorbereid zijn.

Slokdarmkanker is een zeer agressieve kanker. Je moet geluk hebben die te overleven. Dat is de realiteit. Er zijn mensen die dat geluk hebben, anderen niet.
Proberen de moed erin te houden is de boodschap, en vooral de kleine mooie momenten plukken en koesteren.
Meer kan je niet doen.
Het is hard, heel hard.

Wie me graag wil contacteren met vragen over hoe en wat, mag men dat gerust doen, als ik iemand kan helpen met onze ervaringen ivm slokdarmkanker te delen , zal ik dat zeker doen.
Heb zelf een blogje aangemaakt:  http://levenmetkanker.skynetblogs.be/  en op de Homepage kan je mijn emailadres terugvinden.

Ik wens iedereen heel veel sterkte, en heel veel moed.
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: rojosa op juli 22, 2008, 00:10:23 am
Hallo,
mijn vader heeft eind april het slechte nieuws ontvangen,
ik ging samen met hem naar de specialist omdat hij last had om te slikken,
bleek dat er een gezwel zat, je begint dan al direct te panikeren, en dingen op te zoeken via het internet, maar je weet eigenlijk nog niets, de week erna na verdere onderzoeken blijkt dat hij kanker heeft, ik zit met hem bij de specialist, terwijl ze nog een scan uitvoeren, laat de specialist mij zien hoe groot de kanker is 7 cm, met uitzaaiingen in de lever, en achter zijn longen,
ik ben blij dat mijn vader dit niet gezien heeft, maar enkel ik, ik kon het niet vatten,
hij zweeg enkel, wist ook niet dat de uitslag zo slecht zou zijn,
dan zijn we eigenlijk direct voor consultatie naar het ziekenhuis gegaan in Hasselt, en daar zijn ze direct met een chemokuur gestart. Omdat hij problemen kreeg met slikken, hebben ze dan na 2 weken een stent gestoken, maar daar heeft hij eigenlijk niets meer aan gehad. Sinds toen kan mijn vader niet meer eten, geen eetlust meer, alles smaakt naar niks, geen levenslust meer. De kuur die hij heeft gekregen was 6 keer chemo om de 2 weken, na iedere chemo zag je hem meer en meer aftakelen, de problemen stapelden ze zich op, dan een ontsteking, dan last van zijn darmen, 30 kg afgevallen, ... Na deze kuur hebben ze hem opnieuw onder de scan geplaatst, maar het resultaat was vreselijk, het had niets uitgehaald, de kanker was nog verder gevorderd, en had zich nog meer uitgezaaid.
Het enige wat mijn vader nu nog doet is naar de muur staren, hij wil helemaal niet meer eten, het liefst van al wil hij nu sterven. Het vreselijkste vind ik dat hij het heeft opgegeven, en niet meer wil vechten! De dokter zegt nog 2 maanden, maar ik vermoed op de wijze waarop mijn vader ermee omgaat dat dit nog maar een kwestie is van weken.
Ik zou zo graag hebben dat hij de 1ste verjaardag van mijn dochtertje nog kan meemaken, maar hijzelf zegt dat het hem allemaal niets meer kan schelen.
De moed is mezelf in de schoenen gezakt, mijn moeder kan het niet aanvaarden dat de man van haar dromen alles opgeeft, ik vind steun in jullie verhalen, en hoop dat jullie meer geluk mogen hebben dan de pech die mijn vader heeft ondervonden. Op enkele maanden tijd ligt heel je leven overhoop, en weet je niet meer hoe je verder moet.
Het ergste vind ik het voortdurende afwachten, hoe lang nog, wat gaat er nog komen, hoe slecht zal hij worden, hoeveel pijn heeft hij, ...

Rozemarijn.
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Bostie op juli 22, 2008, 17:12:03 pm
Hey Rozemarijn,

Het is steeds weer moeilijk om dergelijk nieuws van een naaste te moeten aanhoren. Nooit wen je aan zoiets. Hoe hard het ook moge zijn, ergens neemt je vader toch wel een moedige beslissing. De moed die hij opbrengt om toch maar niet te vechten tegen die allesverwoestende ziekte. Dat vraagt een moment van bezinning. En als je er dan inderdaad dieper op ingaat... je vader is een zeer moedig man die een grote pluim verdient. Probeer om het niet zó negatief te bekijken, maar aanvaard deze - ook voor hem - moeilijke beslissing die hij genomen heeft. Hij ziet jullie zeker en vast nog héél graag, maar ook hij weet dat jullie hem liever niet zien lijden!
Maak er nog een mooie tijd van en geniet van de positieve momenten die jullie samen nog kunnen beleven!!

Groetjes en sterkte,
Steven
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: rojosa op augustus 23, 2008, 13:30:16 pm
Ik wou jullie laten weten dat papa het niet gehaald heeft,
op 30 juli is hij overleden,
hij is gestorven omringd door zijn vrouw, ons de kinderen, en zijn moeder.
Hij heeft heel moedig gevochten tegen de kanker,
maar heeft het onderspit moeten delven.
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: Bostie op augustus 23, 2008, 21:14:11 pm
Hey Rozemarijn,

Ik zie dat alles blijkbaar toch zeer snel is gegaan. Ergens is hij van zijn pijnen verlost, doch het gemis voor jullie blijft natuurlijk nazinderen. Hou jullie vast aan de mooie herinneringen die jullie samen mochten delen.

Sterkte, Steven
Titel: Re:slokdarmkanker
Bericht door: adje op augustus 27, 2008, 15:53:23 pm
Hoi Rozemarijn.

Je vader had het al aangegeven als ik een eerder bericht van je lees... hij wilde hier niet verder mee... Zijn 'wens' is uitgekomen, al heb ik het idee dat er niet veel vechten meer mogelijk was aangezien de ziekte al zover gevorderd was... Wat erg!

Voor jullie is het natuurlijk kei-en keihard.
Oké, je hebt afscheid kunnen nemen,
oké, je was er voor hem,
oké, jullie waren er samen toen de strijd ten einde kwam
Maar het blijft hard
en zo verschrikkelijk verdrietig.

Ik wens jullie veel troost toe
bij het verwerken van het verlies van je vader.