Lotgenotenforum

Soorten kanker => Longkanker => Topic gestart door: Ray op maart 17, 2015, 16:02:37 pm

Titel: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 17, 2015, 16:02:37 pm
Hallo,

Sinds enkele maanden klaagt mijn vader over hoesten dat niet betert, na een tijd gevolgd door rugpijn, nekpijn, weinig eetlust, vermageren, ... tot de dokter verder onderzoek vroeg. Pijnstillers gekregen (druppels en pillen) wat niet hielp.Er werd uiteindelijk een ct-scan van de longen genomen en bloed getrokken. Daar kwam het dan...

Vorige week maandag kregen we het nieuws dat er een tumor te zien was van 3cm groot tussen de longen. Uit het bloed bleek dat het kwaadaardig was... Wat nu?  Eerst verder onderzoek alvorens er uitspraken gingen gedaan worden zei de dokter. Eerst een biopsie en botscan (woensdag en vrijdag) met gisteren de uitslag.
Slecht nieuws: Mijn vader heeft kanker en het is zeer ernstig! Adeno-carcinoom, uitzaaiingen naar klieren, longen, nieren, wervel, heup, ... Het is niet te genezen. We hopen op uitstel. Opereren is niet mogelijk en heeft eigenlijk weinig zin gezien het overal zit. Morfinepleisters gekregen gezien de pijn ondraaglijk is (hoofdpijn, rugpijn, nekpijn). Een pijn die wordt beschreven alsof je niet wist dat ze bestond. Elke dag wordt erger. Morfine moet je tijd geven dus voltare mag erbij genomen worden.
Meteen voorbereiden op chemo dmv spuiten en foliumzuur en aanstaande maandag begint men meteen met de chemo Cis-Alimta via baxter (met overnachting) in ziekenhuis. 4 kuren verdeeld over 12 weken.
Niets doen is geen optie want dan gaat het heel snel.
Wat als we het wel doen: Als de chemo niet aanslaat, nog enkele maanden. Dit zouden we na 3 kuren (9 weken) moeten weten. Als de chemo wel aanslaat dan is er nog levensverlenging. Wel misselijkheid, braken, vermoeidheid, haaruitval, vatbaar voor infectie, ... Misschien bestralingen erbij maar dat is af te wachten. Best wel contact op nemen met Palliatieve zorg voor verdere regelingen.

We hebben een heel goede dokter maar hij wil geen uitspraken doen zonder zekerheid, daar is hij duidelijk in. Ik kan wel tussen de zinnen verstaan dat er weinig kansen zijn...

Ja we doen het hé, we geven nog niet op! Wat zijn de verwachtingen vroeg papa? Dat kan niet gezegd worden... Eerst zien of de chemo aanslaat. Aauwh  :'( Ons leven stort in.  Is dit een droom? We willen terug wakker worden maar zitten vast. Dit kan niet!!! Wij zijn het ideale gezin en hebben zo'n goede intense band. papa is 58 en we zijn met 3 kinderen. Hij heeft 4 kleinkinderen (ons jongste is net geboren).

Wat nu? Heeft iemand hier ervaringen mee? Wat zijn de levensverwachtingen? Wat staat ons te wachten? Papa is bang voor de aftakeling en wil momenteel vanalles in orde brengen als hij er niet meer is. Hij wil ook niet met aftakeling en pijn leven...
We steunen elkaar allemaal heel goed, wenen veel maar proberen ook soms wat te lachen. Elke dag leven we alsof het de laatste is.
Dit doet zo'n pijn om te schrijven en erover na te denken maar mag het niet opkroppen...
Ik ben bang om papa te verliezen, hem af te geven, hem te zien afzien, ...
Mama is kapot van verdriet maar houdt zich sterk voor papa. Zij is steeds afhankelijk geweest van hem en kan niet zonder hem leven.
Het gaat allemaal te snel!!!
 :'( :'( :'(
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ilse op maart 17, 2015, 16:09:58 pm
Ik hoop voor jullie dat de behandelingen aanslaan, en dat ook de pijnstilling goed gaat helpen.
Probeer er te zijn voor elkaar, en ook veel te praten.  Het klinkt alsof jullie een heel hechte en warme familie zijn. Vaak heb je de neiging om je sterk te houden voor elkaar, maar jullie zitten allemaal met hetzelfde verdriet en dezelfde angsten, erover praten, samen huilen en samen lachen lucht echt op.
Ik hoop dat je vader nog lang bij jullie mag zijn.
Veel sterkte!
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 18, 2015, 10:51:54 am
Bedankt Ilse.
Ja we hebben inderdaad een heel hechte band in dit gezin. We staan er altijd voor elkaar en doen vele dingen samen. Het gevoel om te weten dat dit uit elkaar wordt getrokken is ondraaglijk. Het was al pijnlijk voor iedereen toen iemand het huis verliet om te trouwen... Dus dit zien we echt niet zitten.

oh ja, deze maandag (toen we het nieuws wisten) was papa heel onrustig en in paniek. Hij kon zijn energie niet kwijt zei hij en had rare gevoelens. Mama wist niet wat te doen... Uiteindelijk is hij om 3u in slaap gevallen van vermoeidheid. De dag erna naar de dokter en dit uitgelegd. Hij kreeg medicatie om rustig te worden moest dit nog eens voorvallen.

De morfinepleisters beginnen eindelijk te werken (dag 2). Middagdutje en nacht gingen heel goed.

Vandaag is het hun huwelijksverjaardag. 37 jaar! We gaan zeker nog voor de 40 hebben we van de week nog gezegd.
Vandaag voor de eerste keer nog eens goed gegeten (ontbijt aan huis laten leveren met al zijn lievelingsdingen). Het smaakte hem echt zei mma. Ook hun bruidsboeket laten namaken met een moderne touche. Ze waren dolgelukkig en ze kunnen nu lekker genieten van elkaar en wat leuke herinneringen boven halen.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 20, 2015, 14:53:43 pm
Even een update ...

De pijn is sinds mijn vorig bericht nog steeds draaglijk bij papa dankzij de morfinepleisters en voltare. Hij heeft ook nog dafalgan met morfine in bij gekregen voor het geval het echt nodig is. Papa kan nu beter slapen 's nachts. Ook 's middags doet hij een dutje. Hij eet ongeveer 6 tot 8 keer per dag lichte maaltijden (op aanraden van de dokter) om goed aan te sterken. Elke dag vers fruitsap, yochurt, bessen e.d. kunnen ook geen kwaad.
Hij krijgt zijn kleur al terug en voelt zich beter. Dit waarschijnlijk allemaal omdat er iets aan de pijn kon gedaan worden, waardoor hij ook terug beter kan eten. Hij is wel snel moe maar dat zou door de pijnstillers komen.

Morgen komen we met heel het gezin samen om een glaasje bubbles te drinken. Genieten van het moment omdat hij vanaf maandag zware chemo gaat krijgen met de nodige neveneffecten die zullen volgen. Hij is bang dat hij gaat aftakelen en en dat het berg af gaat...

Ik hoop echt dat de chemo aanslaat (ik mag er niet aan denken dat het niet zo is)  :'(

PS: Ik voel me soms wel schuldig omdat ik hem 4 tot 6 keer per dag bel. Ik zou bijna elk uur willen bellen, maar wil hem ook niet tot last zijn...
Ik zou elke dag bij hem willen zijn, maar hij moet aansterken zodat hij ertegenaan kan gaan volgende week.

groetjes
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op maart 21, 2015, 13:08:16 pm
Beste Ray,
De situatie is niet eenvoudig en jullie bezorgdheid heel begrijpelijk, maar chemo kan ook effectief zijn naast de vervelende bijwerkingen. Mijn ervaring met dezelfde chemo eind 2013 was zeker niet prettig, na de 4 chemobehandelingen kon bij mij (door de gen-mutatie oorzaak van mijn longtumor) worden gestart met dagelijkse pil Iressa die mijn tumor in 14 maanden tijd heeft verkleind tot 10 procent van de oorspronkelijke grootte, met beperkte bijwerkingen bij dit Iressa medicijn.
Bij aanvang destijds van de chemo dacht ook ik dat mijn tijd kort was en de nodige maatregelen getroffen moesten worden, nu 1,5 jaar later ben ik veel positiever, hoewel ik weet dat een moment gaat komen dat de tumor weer actief wordt, maar nu kunnen we genieten op een goede manier van deze extra tijd, zonder pijn of andere extreme bijwerkingen. Houd de moed er toch een beetje in.
Groet Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 22, 2015, 14:09:26 pm
Beste Hans,

Hartelijk dank voor je reactie en het delen van je ervaring.
Je hebt men dag goed gemaakt. We wisten namelijk niet dat (door de verre uitzaaiingen), er toch nog kans bestaat dat er enkele jaren extra kunnen zijn. We hebben er nu alle hoop op gezet dat de kuur aanslaat.

We hebben gisteren een toppdag gehad. Papa had eergisteren wel een pijnlijke nacht gehad, maar we waren gisterren met heel het gezin samen gekomen, bubbles gedronken, hapjes gegeten, veel gebabbeld over leuke dingen (en ook minder leuke, maar praktische), veel filmpjes van vroeger bekeken, leuke muziek opgezet e.d. Papa wou dit feestje voor dat zijn chemokuur begint en hij heeft er enorm van genoten. Hij zag er echt gelukkig uit.

groetjes
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op maart 22, 2015, 15:02:47 pm
Beste Ray,
Fijn dat de stemming wat beter is, als aanvulling op mijn eerder gegeven info nog dit, bij mij is er voor aanvang van de behandelingen een bronchoscopie met biopsie gedaan, waardoor kon worden vastgesteld dat ik nietkleincellige longtumor met gen-mutatie had, waardoor na de chemobehandelingen deze gerichte pillenaanpak mogelijk werd.
Dus is het belangrijk vooral te weten welke specifieke tumorvorm vader heeft, want er zijn zoveel varianten met veel verschillende behandelmogelijkheden.
Mijn ervaring met deze 4 maal driewekelijkse chemo behandelingen was zo; eerste week redelijk weinig problemen, tweede week zeer slecht, derde week ging het weer beter, verloor 4 a 5 kg gewicht op het dieptepunt 2e week, aan eind derde week was dat nog ca. 2 kg. De volgende cycli wogen telkens iets zwaarder, je went er dus niet aan.
Het zal dus doorbijten vragen, maar houdt vooral het mogelijke resultaat voor ogen kleiner worden tumor en stabilisatie.
Groet Hans

Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 22, 2015, 15:16:27 pm
Beste Hans,

Papa heeft ook Niet-kleincellige lonkkanker (Adeno-carcinoom) met uitzaaiingen naar bot, klieren, beide longen en nieren.
Aanvankelijk zagen ze een gezwel tussen de longen. Na een bronchoscopie met biopsie (zoals u) zagen ze dat het kwaadaardig was en er ook uitzaaiingen te zien waren. Na de botscan werd de rest bevestigd.
De reden van paniek was voornamelijk omdat de dokter geen termijn kan geven hoelang hij nog heeft. Als de chemo niet aanslaat, gaf hij nog enkele maanden.

Het lijkt erop dat papa hetzelfde heeft als u. Mag ik vragen welke fase u heeft of hoever de uitzaaiingen zijn? Heeft u in het begin ook pijn doorstaan waarvan u niet wist dat deze bestond in rug en nek dat naar het hoofd trekt? (zo beschreef papa het)

De ervaring tijdens de chemo die u beschrijft werd ook aan ons doorgegeven door de dokter, eerste week goed, na 10 dagen zou het echt slecht gaan, maar na de derde week beter, en dan begint de nieuwe kuur.

Het doet me goed om er op dit forum over te spreken, bedankt!
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op maart 22, 2015, 19:53:31 pm
Ray,
Vorig jaar verloor ik mijn man na een 14maand daarvoor te horen dat hij niet klein cellige longkanker had. Mijn verhaal staat hier ook te lezen.
Je moet proberen positief te blijven hoe moeilijk dat ook is. Mijn man kreeg eerst te horen dat hij, als het aansloeg een aantal jaar had. Na een 2e opinie waren we geruster en werd er ook eerst een bronchoscopie met biopsie gemaakt. Onze professor heeft van in het begin gezegd dar hij geen tijd ging plakken omdat dit altijd afhankelijk is van patiënt tot patiënt. Het is maar de laatste maand dat hij zei van geen grote cijfers maandenmeer te verwachten. Voor mij was het duidelijk dat bij zijn laatste opname dit niet goed zou aflopen en inderdaad 12 dagen later hebben we hem verloren. Lees gerust ons verhaal. Ik hoop dar je vader er nog lang mag zijn en wens jullie veel sterkte tijdens de chemo's
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op maart 23, 2015, 10:48:36 am
Beste Ray,
Voor ik antwoord op jouw vraag over mijn situatie toch even de opmerking dat elk kankerprobleem anders is, hangt af van oorzaak, soort en natuurlijk ook van de conditie van patient, dus wees voorzichtig met maken van vergelijkingen.
Mijn longtumor werd ontdekt na pijnproblemen in de borst/buikstreek, bleek te komen door vocht dat zich, als gevolg van de tumor in de borstkas had verzameld tussen longvlies en binnenzijde borstkas. De tumor werd gekwalificeerd als stadium 4 (met uitzaaiingen in het longvlies) en fase palliatief. In het begin enige pijn in borstkas en buik, nu na 16 maanden geen enkele pijn meer en gebruik al lang geen pijnstillers meer, wel veel andere medicijnen om bijwerkingen onder controle te houden.
De soort gerichte behandeling van nu is Gefinitib aanpak, alleen effectief bij longkankers veroorzaakt door gen-mutatie.
Hoop dat deze info helpt om wat meer kennis te vergaren, maar wees voorzichtig met conclusies, als ik de forumverhalen op websites lees is dat soms zeer verwarrend, luister daarom vooral naar de behandelend specialist.
Veel sterkte bij de chemobehandelingen
Groet Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 23, 2015, 11:55:01 am
Bedankt iedereen voor jullie reacties. We hebben er vanaf nu goede moed in.
We zijn er ons van bewust dat alles afhankelijk is van verschillende factoren.

Papa keek er eerst tegenop, maar keek sinds zaterdag eigenlijk voor de eerste keer uit naar vandaag (start van de chemo).
Hij heeft ineens een energieboost gekregen en ziet het goed zitten. Voornamelijk omdat hij de wil heeft om naar de toekomst te kijken.
Ik ben blij dat ik papa ineens terug opgetogen zie. We hebben al veel gelachen en genoten en er gaan nog veel momenten komen.

De baxter met chemo hangt nu bij hem aan, en nu is het afwachten...
Ik houd jullie op de hoogte!
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op maart 24, 2015, 14:22:07 pm
Ray

Fijn dat je vader toch positief kijkt naar de behandelingen. De eerste momenten komt er zoveel op je af dat je echt wel even tijd nodig hebt om alles te laten bezinken en te verwerken. Neem de tijd en aarzel vooral niet om vragen te stellen. Zelfs als het maar iets kleins is stel je vraag blijf er niet mee zitten. Het team dat jullie bijstaat is er voor jullie. Vraag hen ook waar je op moet letten qua eten en dergelijke. En bouw op tijd een rustpauze in. Mag ik vragen waar jullie in behandeling zijn?
Sterkte voor jou en je familie en vooral voor je vader. Doe zoveel mogelijk dingen samen

Groetjes krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 24, 2015, 15:03:44 pm
Papa is in behandeling in Klina in Brasschaat.
De eerste chemokuur zit erop en is goed verlopen. Hij mag vandaag naar huis.
Hij heeft momenteel niet veel last. Ze volgen alles goed op en geven op tijd iets om misselijkheid en braken te voorkomen en de pijn weg te houden.
Ze zijn er heel vriendelijk en nemen echt de tijd om alle vragen te beantwoorden en te begeleiden wat wel en niet mag of kan.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op maart 26, 2015, 22:20:23 pm
Blij te lezen dat jullie goed begeleid worden het is oh zo belangrijk. Je goed voelen bij een arts, verplegers en dergelijke is zo goed.
Nog veel sterkte ik kom geregeld eens kijken hier.
Geniet van de tijd met je vader maak veel foto's schrijf dingen neer doe dingen waarvan je voelt dat je ze nog moet doen. Geef je vader alle aandacht nu en laat hem merken dat je van hem houdt. Mijn man heeft die liefde van zijn dochter moeten missen en daar had hij het vreselijk moeilijk mee. Maar enfin dat is een ander verhaal.
Groetjes
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op maart 30, 2015, 22:33:36 pm
Even een update na een week chemo ...

De eerste dagen verliepen heel goed.
Papa was zeer optimistisch. Er was geen pijn meer en het leek allemaal goed mee te vallen. De dokter wist wel te zeggen dat de moeilijke periode nog ging volgen van dag 3 tot dag 10.

Na de 3de dag had papa heel veel pijn. Hij kan geen enkele nacht meer slapen (op enkele uurtjes na). Uiteindelijk valt hij uit vermoeidheid terug in slaap. Elke morgend en avond lopen de emoties hoog op door de pijn en toenemende vermoeidheid. Hij heeft nu een bijkomend gevoel, alsof er beesten door zijn lichaam kruipen die hem pijn doen. We weten niet of het komt door chemo-effecten of de uitzaaiingen in het bot.
Hij wordt hier zeer onrustig van en neemt bijkomende medicatie om tot rust te komen.
De morfine en extra pijnstillers werken amper en hij zit momenteel op zijn maximum. Woensdag wordt er terug bloed genomen om de bloedcellen na te kijken en gaan ze de pijnstillers aan passen.

In de dag gaat het vrij goed. Het is wel vermoeiend. Zijn eetlust is zeer goed en hij is toch al 2kg bij gekomen wat zeer goed is.

Dus deze week ging met ups en downs...

We kijken uit naar woensdag!
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op maart 31, 2015, 09:32:04 am
Hallo Ray,
Lees dat het allemaal niet meevalt, veel problemen en pijn en slechts een enkel positief punt, het positieve moet vooral op de wat langere termijn komen, het aanslaan van de behandeling en het stabiliserende/verkleinende effect op de tumor en uitzaaiingen, nu is het vooral volhouden en doorbijten.
Sterkte voor jullie allemaal.
Groet, Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op april 02, 2015, 08:55:59 am
Gisteren was het controle van het bloed. Alles zag er goed uit. Geen te kort aan witte en rode bloedcellen.
De pijn werd ook besproken en de morfinepleisters werden verhoogd. Ook kreeg hij iets van medicatie wat hem zou helpen om beter te slapen. Het vieze gevoel (zoals beesten die door zijn lichaam kruipen) blijkt te komen door de uitzaaiingen in zijn bot. Dit geeft spasmen naar zijn spieren of zoiets. Hopelijk verhelpt de morfine dit.
Even tijd geven dus...
PS: De oncoloog (Dr Didier Verhoeven) was een degoutante kerel. Ofwel vond hij het leuk om met alles te lachen, ofwel had hij gewoon geen respect voor de patiënt. Mijn moeder was helemaal over haar toeren na de raadpleging. Blijkbaar is dit een gekende dokter die zo doet. Nooit meer dus...
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: dochter40 op april 02, 2015, 09:09:05 am
Beste Ray,
Als ik jou berichten lees herken ik redelijk veel van mijn vader.
Hij heeft ook longkanker met uitzaaiingen in de klieren en het bot. Ondertussen verdere uitzaaiingen in de hersenen en bijnier. Nu is hij opnieuw met chemo gestart voor de behandeling van de bijnier.
Het is zwaar en we moeten erdoor.
Sterkte.

PS: Ik had gezien dat je een reactie had geplaats bij "kanker in het gezin...". Onder dochter1975. Ik ben veranderd naar dochter40, omdat ik mijn gegevens verloren was. Ik heb een update geplaatst.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Fifi op april 12, 2015, 23:39:38 pm
Hallo Ray,

Ik kom niet vaak meer hier - zéér herkenbaar je verhaal. Niet teveel vooruit trachten te kijken, probeer uit elke dag het meeste te halen, praat en breng veel tijd samen door. Fysiek contact, knuffelen, samen rusten in de zetel, tv kijken, kleine dingen. De "grote" dingen, daar heb je de artsen en het medisch team voor - zorg voor jullie zelf. En blijf geloven en hopen.
Sterkte, liefs, veel levenskwaliteit,
Fifi
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op april 16, 2015, 21:53:04 pm
chemokuur 2 ... een update:

Hoi iedereen, het is al even geleden dat ik iets gepost heb ...
Vorige week was een hel voor papa (moe, pijn, terug dat gevoel van beesten, geen eetlust, ...)

Maandag werd de 2de chemokuur opgestart en al heel de week verloopt alles top! Hij heeft alles uitgelegd in het ziekenhuis tijdens zijn kuur. Dat het niet uit te houden is e.d. Toevallig, tijdens zijn overnachting, kreeg hij het zodanig erg en hebben enorm veel moeite moeten doen om hem te helpen (tot rust komen, pijn wegnemen, ...). De dokters hebben overlegd en kwamen tot de conclusie dat het gevoel van de beestjes afkomstig is van de uitzaaiingen in de onderste ruggenwervel. Dit zorgt voor een druk op zijn zenuwstelsel. Hij mag vanaf nu terug Voltare nemen (ook al is dat belastend voor zijn nieren) omdat dit het enige is dat pijnstillend en ontstekingsremmend werkt. Ze gaan wel zijn bloed goed in het oog houden.
Sinds deze beslissing gaat het veel beter. Hij slaapt zelfs zijn nachten door.
Ondertussen is palliatieve zorg op bezoek gekomen op vraag van de huisdokter (daar was ik vorige week geweest en ze vond het toch nodig dus maakte ze zelf de afspraak). Men ouders zijn er uiteindelijk wel blij mee (zagen het eerst niet zitten). Ze kregen een goed gesprek, praktische tips en de nodige hulp werd aangeboden voor diverse zaken.

We genieten elke dag.

groetjes,
Ray
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op april 17, 2015, 16:52:26 pm
Hallo Ray,
Goed dat de situatie nu wat beter te verdragen is voor vader en dat de dokters goed reageren, moed houden en uitkijken naar de volgende scan om te zien wat het resultaat van de chemo is.
Groet, Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op april 18, 2015, 07:46:29 am
Hey Ray

Fijn te lezen dat je vader nu weer  rustig is en dat ze iets kunnen geven voor de pijn. Jammer dat je zo'n ervaring moest meemaken met de oncoloog. Zeker de ombudsdienst van de kliniek op de kliniek op de hoogte brengen. Heb ik ook gedaan na ons eerste contact met oncologie in het UZA Edegem.

Gelukkig dat er iets bestaat zoals de palliatieve. Die kunnen je veel raad geven en ook helpen met de opmaak voor een dossier bij het VLK. En met de aanvraag voor palliatieve tussenkomst.

Nog veel sterkte voor jullie.
Groetjes Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op mei 29, 2015, 15:18:56 pm
Hallo iedereen,

Het is al even geleden dat ik een update heb gegeven... Hier komt ze:

Wat is er intussen allemaal gebeurd:

-Palliatieve zorg is langs geweest (gestuurd door de huisdokter). Het was een goed en aangenaam gesprek met elkaar. Ze hebben vele tips en uitleg gegeven. Papa heeft van hen een plastuit gekregen zodat hij 's nachts niet meer uit bed moest. Dit was de beste keuze die hij nam, want daardoor kon hij gemakkelijker in slaap vallen.

-papa hield de pijn niet meer uit en wou terug Voltare nemen (wat af te raden was door de dokters gezien de staat en belasting van zijn nieren. Omdat het onuitstaanbaar was, werd er na overleg toch beslist dit toe te laten ('s morgens 50mg en 's avonds 50mg). Het bloed moest dat wel goed in het oog gehouden worden. Tot de verbazing van de dokters verdween de pijn en waren de nierfuncties zeer goed.

-Ondertussen is papa terug verminderd met morfine (nu pleisters van 25 ipv 50mg). Ook met de Palladone is hij gestopt. Voltare neemt hij enkel nog 's morgens (50mg).

-Botversterkers worden vanaf nu maandelijks gegeven

-papa heeft eindelijk enkele weken goed kunnen genieten. Hij begon terug het gras af te doen, zwembad te kuise, auto te wassen, zelfs te fietsen!
Af en toe kreeg hij een beklemmend gevoel in zijn borstkas. In zijn ogen voelde hij de tumor krimpen maar het zorgde wel regelmatig voor paniek bij hem. Volgens de dokters waren het spierspasmes, vermoedelijk door calciumtekort. Even rustig aan doen en als het naar het gezicht zou trekken, moeten we naar spoed om calcium toe te laten voegen.

-Na de 3de chemokuur werd er opnieuw een ct-scan gedaan van de thorax. Er werd deze keer ook een hersenscan gevraagd omdat papa in het begin veel pijn had in het hoofd. Er was verbazend goed nieuws! De chemo heeft gewerkt want er is afname van de tumorgrootte vastgesteld tussen de longen en lichte afname aan de nieren. Kei goed nieuws dus!!!

-Er was ook wel wat slecht nieuws gevonden: Er werd een klein letsel in de hersenen gevonden, temporaal rechts van 14 mm, vermoedelijk hersenmetastase (uitzaaiing). De dokter wou nog geen bevestiging geven en er werd een MRI ingepland. We moesten ons geen zorgen maken...
Uiteindelijk doen we dat toch!

-Er werd voorgesteld om de chemokuur uit te doen en vervolgens maandelijks een onderhoudschemo te geven (alimta dacht ik).

-We zijn nu 4 chemokuren verder (afgelopen dinsdag laatste gehad). Papa heeft het deze week heel zwaar. Hij is heel moe, heeft jeuk binnenin zijn lichaam, is zeer emotioneel, ... . Meestal is hij enkele dagen na de chemokuur wat emotioneel zonder reden maar deze week is toch zwaarder. Waarschijnlijk te wijten aan de zwaardere dosis die hij kreeg.

-Vandaag heeft de MRI plaats gevonden van de hersenen. De uitslag weten we er nog niet van (pas volgende week).
 De beelden hebben we al wel online kunnen zien en er zijn wel vlekjes te zien. We mogen zelf nog niet te veel opzoeken maar het bevestigt wel de uitzaaiingen zo te zien.

Voila, bij deze de update.

grts
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op mei 30, 2015, 00:10:40 am
Hey Ray

Ik weet even niet goed wat hier op te zeggen. Het is zo herkenbaar wat je schrijft. Voor mij ligt dat zo vers nog in mijn geheugen de uitzaaiingen naar de hersenen met daarna naar de darmen zelfs al was de hersenoperatie goed verlopen.
Ik wens je veel sterkte en hoop dat je papa niet teveel afziet.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op mei 30, 2015, 20:13:31 pm
Hallo Ray,
Goed om weer even van jullie te horen en fijn dat er ook goede aangename momenten zijn, geniet met de familie vooral van deze fijne en positieve periodes.
Groet, Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juni 09, 2015, 16:23:52 pm
De uitslag is bekend van de MRI van de hersenen ...

Er werden uitzaaiingen gevonden in de hersenen op verschillende plaatsen. In totaal 4 verdeeld over de kleine hersenen en temporaal rechts.
Er werd meteen een afspraak gemaakt om bestralingen op te starten, niet lokaal maar de volledige hersenen gezien er meerdere uitzaaiingen gevonden werden.

Morgen wordt er een masker gemaakt en volgende week vinden er 5 bestralingen plaats verdeeld over de week. De slaagkans om de uitzaaiing te stoppen zou groot zijn, maar is wel gepaard met neveneffecten zoals volledige haaruitval, braken, misselijkheid, hoofdpijn, ...

De onderhoudchemo is voorlopig opgeschort gezien dit niet in combinatie mag verlopen.

Hij begint nu te beseffen dat hij achteruit zal gaan...
Papa heeft het hier heel moeilijk mee en heeft contact opgenomen met palliatieve zorgen die vanaf nu wekelijks langs komen.
Dit weekend kreeg hij ook een soort paniekaanval. Vermoedelijk kwam dit door calciumtekort. De emoties zullen er ook wel mee gemoeid zijn.

Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juni 18, 2015, 11:35:31 am
Bestralingen zijn begonnen, vandaag 3de keer...
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Anneadele op juni 25, 2015, 14:42:05 pm
Wij zitten hier in het zelfde situatie mijn man is 57 j
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juni 25, 2015, 15:17:37 pm
Veel sterkte Anneadele!
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juni 25, 2015, 15:21:14 pm
Bestralingen zijn voorbij.

Nu 2 weken rust en dan terug naar de dokter voor scans en onderhoudchemo af te spreken.
Hoe het momenteel gaat... Niet zo goed, terug last van gevoel van beestjes in het lichaam, moe, nergens zin in, emotioneel, bang, niet kunnen concentreren, ... Medicatie is terug verhoogd en iets bijgegeven waarmee het rare gevoel mogelijks zou weggaan.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op juni 26, 2015, 12:48:58 pm
Ray
Ik hoop dat die beestjes verdwijnen want ik weet hoe lastig dat gevoel is.
Paniekaanvallen waren ook bij mijn man dikwijls aanwezig, gepaard gaande met stikkend gevoel. Daarvoor kreeg hij xanax en temesta en die hielpen wel. Breng zoveel mogelijk tijd door metje papa, ik ben er zeker van dat je dat al doet eigenlijk, maar het is een raad die ik iedereen meegeef. Het palliatieve team is heel goed van hen in te schakelen zij kunnen rust brengen op momenten dat je niet meer weet waarheen of alsje nood hebt aan een gewone babbel.
Hopelijk krijgen jullie bij de volgende controle groen licht om de chemo weer te starten.
Veel sterkte en een prettig weekend.
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juli 08, 2015, 18:22:49 pm
Hey,

De bestralingen zijn nu 2 weken voorbij.
papa zijn haar is sinds vorige week beginnen uitvallen. Dit was een helse schok, voornamelijk voor hem. Hij heeft het er heel zwaar mee en is het allemaal soms beu. Komt niet echt meer buiten, moeilijk om te motiveren, heeft veel last van neveneffecten en gaat snel achteruit. Komt het door de chemo en bestralingen...? Geen idee...  Hij wil zo lang mogelijk zijn kleinkindjes blijven zien maar weet niet hoe lang hij dit kan volhouden.
Papa is heel moe en probeert veel te rusten maar echt slapen doet hij niet.

Gisteren terug bij de specialist geweest. Ivm de beestjes werd toch aangeraden de voorgeschreven medicatie te nemen. Dit is hij dan toch ook meteen gaan doen maar zou even duren alvorens het helpt.
Momenteel gaan ze nog geen nieuwe onderhoudschemo opstarten omdat hij zich zo slecht voelt.
Ze gaan volgende week toch een nieuwe scan doen omdat de klachten erger worden.

Mama heeft het ook heel zwaar momenteel. Ze houdt zich verbazend goed sterk. Ik help hen zoveel mogelijk en spendeer veel tijd met hen maar gun hen ook tijd met elkaar.
Ikzelf... hou me ook sterk en negeer men emoties om te vermijden dat ik instort. Ik weet dat ik niet mag opkroppen maar ben iemand dat het allemaal niet graag laat zien. En ze hebben me ook nodig.

Ben heel blij met de raad en reacties op dit forum. Ben al blij dat ik via deze weg een uitlaat heb gevonden.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op juli 08, 2015, 19:15:48 pm
Hallo Ray,
Begrijp dat de omstandigheden met jullie vader er steeds complexer op wordt en het niet meevalt om de moed er in te houden.
Maar vader en moeder hebben jou nu erg hard nodig, dus houdt vol en geeft hun nu alle aandacht die zij zo hard nodig hebben.
Veel sterkte voor jullie allemaal.
Groet Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op juli 09, 2015, 00:37:22 am
Ray

Zo jammer te horen dat het niet goed gaat met je vader. Je sterk houden en er zijn voor hem en voor je moeder is belangrijk maar neem zelf af en toe even rust. Het is ook voor jou belangrijk dat je niet instort. Als ik het zo lees herken ik zo veel van mijn eigen ervaring in je verhaal.
Ook ik vond veel steun hier op het forum, het van mij afschrijven was, en is nog steeds, een manier om te verwerken wat er allemaal op ons afkwam.
Geniet van de momenten samen met je pa. Zorg dat hij zijn rust neemt, elke inspanning kan al heel vermoeiend zijn.
Ik wens je veel sterkte en steun. En aarzel niet om hier je ongerustheid of je verdriet uit te schreeuwen en te ventileren. Ook dat is belangrijk

Groetjes
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Anneadele op juli 13, 2015, 07:28:15 am
Wens je veel sterkte want het is niet makkelijk voor de patiënt maar ook voor ons niet we staan zo machteloos
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juli 22, 2015, 08:59:21 am
Hallo iedereen,

Bedankt voor de reacties en advies, dat doet me goed.
Sorry voor men late update maar het waren helse weken.

Papa kan niet meer zitten, liggen is vervelend en staan te vermoeiend.
Na de geplande scan bleken er uitzaaiingen te zijn in de bilspier. Ook de kankercellen in de ruggenwervel hebben de chemo doorstaan waardoor de klachten zijn toegenomen. De medicatie is ondertussen weer verhoogd, maar heeft weinig of geen effect.
Vorige week hebben ze zijn rug bestraald om zijn pijn te verlichten maar dit zou wat tijd nodig hebben.

Ze hebben het moeilijk met zijn pijn onder controle te houden en de kanker te stabiliseren. Hij is zo vermoeid waardoor onderhoudschemo momenteel niet aan te raden is.

Nachten zijn voor hem heel zwaar. Meestal valt hij in slaap door de vermoeidheid. Hij is momenteel wat levensmoe en laat de moed zakken. We proberen hem veel te motiveren en zijn gedachten te verzetten. Af en toe lukt dat, maar vaak ook niet.

Ik ga mee naar elk onderzoek om men ouders te ondersteunen en ook omdat ik het zelf wil. Vandaag neem ikzelf eens contact op met de palliatieve zorg om eventueel een afspraak te bekomen bij de pijnkliniek. Als zijn pijn weg is, kan hij beter rusten en wat proberen te genieten.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op juli 22, 2015, 21:19:46 pm
Ray

Zo jammer dat de behandeling niet aanslaat. Een pijnlijke bilspier ja dan kan ik wel begrijpen dat je pa niet meer kan zitten.
Mmm ik weet niet goed wat te zeggendit is zo herkenbaar.
Spreek zeker met het palliatieve team om in de pijnkliniek terecht te kunnen. Mijn ervaringen met het palliatieve team zijn alleen maar positief.
Ik wens jou en je ouders nog heel veel sterkte toe.
Liefs
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op juli 22, 2015, 22:36:49 pm
Ray,
Ook van mij alle sterkte gewenst in deze moeilijke situatie, hou vol, vader en moeder hebben jouw steun nu zo hard nodig .
Groet, Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juli 23, 2015, 09:54:04 am
Ik heb gisteren contact met hen gehad. Ze waren blij dat ik hen contacteerde.
Deze namiddag komt palliatieve zorg nog langs.
Gisteren hadden ze al aangeraden om de Redomex te laten stijgen naar 75mg. Dit zou misschien al helpen.

We hebben ook even gesproken over medische cannabis of wietolie. We zijn er geen voorstander van, maar alles wat helpt is welkom.
Heeft er iemand ervaringen mee?

Iets anders is ook welkom.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op juli 23, 2015, 12:07:56 pm
Met die wiet of cannabis hebben wij geen ervaring.  Vanaf zo ongeveer 2 weken voor Frank  zijn overlijden kwam er morfine aan te pas. Dosis werd zo beetje per beetje opgevoerd.
Het is zo moeilijk om een geliefde persoon te zien lijden en te zien achteruitgaan. Op zo'n moment zou je niet liever willen dan de pijn over te nemen jammer genoeg kan dat niet.
Praat met je ouders breng zoveel mogelijk tijd door met hen. Maar vergeet niet van ook voor jezelf tijd te nemen ook dat is belangrijk.
Sterkte Ray en veel liefs

Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op juli 30, 2015, 17:12:23 pm
Gisterenavond bij de oncoloog geweest ...

Gezien de toenemende klachten, bijkomende uitzaaiingen, ondertussen zichtbare bobbels onderhuids aan rug en buik, hebben de dokters besloten om te stoppen met de behandelingen gezien het geen effect heeft  :(  :'(

Medicatie werd opnieuw verhoogd en er werd een bed in de woonkamer geplaatst met speciale matras. Deze nacht heeft hij dan toch even goed kunnen slapen. Het is een harde dobber die we allemaal sneller zagen aankomen dan we hadden verwacht. Moeilijke momenten momenteel.

Papa heeft wel besloten om mee te doen aan een studie: Het HER3-longonderzoek.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op juli 30, 2015, 19:42:31 pm
Ray,
Het doet me veel verdriet dat er geen behandeling van vader meer mogelijk is, nu dus proberen deze laatste fase zo goed mogelijk te laten verlopen en vooral de pijn zo veel mogelijk voor hem te beperken.
Veel sterkte voor jullie allemaal.
Groet Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op juli 30, 2015, 20:34:12 pm
Ray

Ik kan niet in woorden uitdrukken hoeveel het mij spijt dat er geen behandeling meer mogelijk is. Het gaat inderdaad veel vlugger dan jullie allen hoopten. Mooi van je papa dat hij wil deelnemen aan dat onderzoek. Ik wens jullie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Liefs
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: sonia63 op augustus 09, 2015, 20:52:06 pm
Nog heel veel sterkte voor jou en je mama,maar vooral voor je papa.
Als ik jouw verhaal hier lees is het of het gaat hier over mijn man.Zo herkenbaar hij is 56 jaar jong .
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op augustus 12, 2015, 00:05:47 am
We zijn weer een tijdje verder, enkele ups maar veel downs ...

De pijn bij papa is momenteel vrij stabiel zolang hij niet gaat zitten, want dan wordt het ondraaglijk. Liggen gaat vrij goed dankzij een speciale matras om doorliggen tegen te gaan (was aan te raden door palliatieve zorg). Daardoor kan hij al beter slapen. Er heerst wel veel onrust bij hem.

Papa heeft deze maandag besloten om het experiment HER3 stop te zetten. Hij is heel moe, slaapt veel, alles wordt zwaar en vermoeiend. Hij begint af te vallen, heeft geen eetlust meer en gaat erg achteruit. Ademen verloopt moeilijker. Om deze redenen kan hij bijkomende kwaaltjes niet meer aan die door het experiment kunnen optreden.

Ik heb toch al enkele keren goede gesprekken kunnen voeren met papa over leuke en minder leuke dingen die ook moeten gebeuren (zoals afspraken en regelingen als hij er niet meer moest zijn).

Wat ons de laatste week opvalt is dat hij een enorm gezwollen gezicht heeft als hij net wakker is (met blazen onder zijn ogen). Hij krijgt geen cortisone dus we weten niet waar het van komt.
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op augustus 12, 2015, 15:19:44 pm
Beste Ray,
Dit is een hele moeilijke periode, maak er het beste van binnen de familie, geef vader en moeder de liefde en aandacht die ze nu zo hard nodig hebben, probeer jij nu vooral sterk te blijven en hun deze begeleiding nu zo goed mogelijk te geven, later is er tijd om te treuren.
Heel veel sterkte.
HansB
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op augustus 14, 2015, 13:50:40 pm
Ray

Zo een moeilijke periode nu voor jullie. Breng zo veel mogelijk tijd met je ouders door als je kan. Denk ook aan jezelf en praat er met iemand over als je het even niet aankan.
Ik ben er zeker van dat je dit eigenlijk al doet. Ik wens jullie veel sterkte en moed.
Liefs

Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op augustus 31, 2015, 16:39:38 pm
Ondertussen zijn we weer een tijdje verder en heb ik even wat tijd gevonden om nog eens wat neer te schrijven.
Het is sinds men vorige berichtje met ups en downs gegaan. Na vorige keer zijn we terug bij de dokter geweest en gezien alles te snel ging (zichtbare bobbels over gans het lichaam) werd er besloten om toch nog een andere chemo op te starten. We vielen uit de lucht en vroegen verbaasd waarom nu wel en waarom vorige maand niets. Hier konden ze moeilijk een antwoord op geven. Blijkbaar een meningsverschil tussen de dokters.
Komt erop neer dat, als we niets doen, het zeer snel gaat.

Papa wou het eigenlijk niet meer omdat hij te zwak was. Er werd medrol gegeven om hem wat op te peppen en terug te laten eten (totaal al 20kg afgevallen tot 56kg, heel zwak, alleen maar willen slapen). Afspraak werd dan maar gemaakt maar beetje tegen zijn wil.
Die week ging moeilijk maar ineens kreeg hij een opflakkering en smaakte zijn eten terug (voordien metaalsmaak en neiging om te braken).
Toevallig hadden we die dag een feestje gepland voor de 1ste verjaardag van ons kindje. Hij heeft ongelooflijk genoten en wij allemaal ook.
Lang geleden dat het zo deugd deed voor ons allen.

Die dag vroeg hij ons ook of we het zouden respecteren dat hij alles stop zet omdat hij bang is dat de chemo hem alleen maar zwakker gaat maken en er niet meer bovenop gaat komen. Hij geniet liever kort met deze mooie momenten dan lang afzien met de neveneffecten om alleen maar te rekken. We begrepen het allemaal en hebben hem gesteund in zijn keuze.

De dag nadien is palliatieve zorg langs geweest om dit ook even te bespreken en begrepen zijn keuze ook volledig. Uiteraard blijft de ondersteuning van dokters en verpleging gelden. Die dag hebben we dan ook alles afgezegd. Van de oncoloog (die we niet aan de lijn kregen) hebben we niets meer gehoord.

Die week heeft papa goed genoten (ups en downs weliswaar). Inslapers werden ondertussen stop gezet omdat hij raar begon te doen 's nachts (verward en hallucineren) en het mogelijks daaraan lag.

Laatste vrijdag ging het weer heel slecht en zaterdag was een topdag. Zondag (gisteren) weer slecht en suf. Vandaag de slechtste dag ooit.
Sinds vandaag is hij terug suf en verward, brabbelt veel, praat over onlogische dingen, valt in slaap en kan geen gesprek volgen.

Naar palliatieve zorg gebeld om dit te melden (was zo met hen afgesproken). Zij hebben de dokter verwittigd die morgenmiddag langs komt voor onderzoek. Ofwel moet medicatie aangepast worden, ofwel is het door de uitzaaiingen in de hersenen.

Eigenlijk weten we het wel hoever het staat maar gewoon toekijken is verschrikkelijk hard.

Ik maak gebruik van elke tip of ervaring van jullie. Ik spendeer veel tijd men men eigen gezin en ook met men ouders.
Heb leuke gesprekken gehad, praat veel met hen en we proberen zoveel mogelijk te genieten of er gewoon voor elkaar te zijn.

groetjes
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op augustus 31, 2015, 17:08:59 pm
Beste Ray,
De situatie lijkt met heel moeilijk met al deze ups en downs, alle achting hoe je hiermee omgaat en vooral hoe je probeert vader ook van die enkele positieve momenten te laten genieten en er ook bent als het veel slechter gaat.
Via palliatieve zorg kunnen ze hopelijk het nodige doen om de omstandigheden voor vader enigszins dragelijk te maken, met goede pijnbestrijding kan veel gedaan worden om de laatste fase acceptabel te maken.
Heel veel moed en sterkte voor jullie allemaal,
Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op augustus 31, 2015, 19:30:40 pm
Ray

Wat doet het mij verdriet te moeten lezen dat het slecht gaat met je papa. Het was te verwachten natuurlijk gezien de fase waar je vader zich in bevindt. Geweldig dat hij zo heeft kunnen genieten van het feestje voor je kleintje. Zo een opflakkering had mijn man ook, 3 dagen later ben ik hem verloren. Geniet nu nog zoveel mogelijk van het samen zijn. Je bent realistisch genoeg om te beseffen dat het, jammer genoeg, niet lang meer  zal zijn.
Ik wens je heel veel moed en sterkte in deze moeilijke dagen.
Liefs
Krietje
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: Ray op september 13, 2015, 12:24:41 pm
Lieve mensen,

Met grote droefheid moet ik meedelen dat papa vrijdagavond is overleden in het bijzijn van het volledige gezin.
Het was een mooi afscheid. Hij heeft gewacht dat iedereen aanwezig was, opende zijn ogen en is vredig in geslapen.
Het doet zo'n pijn om hem af te geven maar we vormen hier een sterke band met iedereen en vinden troost bij elkaar.

Bedankt voor de aanmoedigende woorden die ik van jullie heb gekregen.

Ray
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: HansB op september 13, 2015, 13:20:05 pm
Beste Ray en familie,
Onze innige deelneming met het overlijden van vader, na zoveel leed en afzien, blijft het afscheid toch heel moeilijk, wensen jullie veel sterkte.
Trieste groet, Hans
Titel: Re: mijn vader heeft longkanker met uitzaaiingen
Bericht door: krietje op september 13, 2015, 21:15:37 pm
Lieve Ray en familie,

Hoewel het te verwachten was komt het overlijden dan toch nog onverwacht en keihard aan. Het is een kleine troost te zeggen dat je papa geen pijn meer heeft. Mooi dat jullie toch nog intens afscheid hebben kunnen nemen van je papa dat maakt het toch iets draaglijker voor jullie.

Ik wens je heel veel sterkte in deze trieste dagen.
Liefs
Krietje