Lotgenotenforum

Soorten kanker => Prostaatkanker => Topic gestart door: Clara op mei 28, 2012, 21:13:12 pm

Titel: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op mei 28, 2012, 21:13:12 pm
Mijn man (69 jaar) kreeg 2 1/2 jaar geleden te horen dat hij prostaatkanker had. Glansonscore 9 en uitzaaiingen in lymfklieren, lever en bot. Kortom, genezing niet mogelijk, maar wel de voortschrijding van het proces afremmen. Eens per 3 maanden krijgt hij een injectie met zoladex. PSA zakte naar 0,0, maar sinds ruim een half jaar begint hij heel langzaam te stijgen. In september wordt de PSA weer na gekeken en hopelijk blijft hij zo traag oplopen. Veel last van bijwerkingen heeft mijn man gelukkig niet, behalve de bekende opvliegers en duidelijk energie verlies. Waar hij wel veel last van heeft, is dat hij met name 's nachts, veel problemen heeft van "een slecht werkende thermostaat". Hij heeft het of te koud of te warm en slaapt daardoor bar slecht. Iets waar hij voor hij ziek werd nooit last van heeft gehad en wij vragen ons dan ook of of het misschien door de Zoladex komt? Zijn er meer mannen die hier last van hebben????

Ik hoop dat er reacties hierop komen.

Groeten, Clara
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: barrejan op juni 09, 2012, 09:53:08 am
hoi clara

bij mijn man is 2 jaar geleden prostaatkanker geconstateerd met een glaesonscore van 10 uitzaaiingen in lymfe en bot psa was toen 300 zijn gelijk met zoladex gestart psa zakte naar 32 erg fijn maar hij had ook erg last van opvliegers en dan weer koud en warm(hij krijgt natuurlijk vrouwlijke hormonen toegedient dus zit hij net als een vrouw in de overgang) hij kreeg daar voor cyproteron en dat werkte perfect weinig tot geen opvliegers meer later steeg de psa naar 117 zijn toen gestart met 10 chemokuren psa bleef hangen tussen 70 en 80. eind december 2011 zijn we in een proefmedicijn terecht gekomen TAK700 helaas moest hij toen ook stoppen met cyproteron dus de opvliegers rezen de pan uit echt heel heftig ook t warm en koud hebben is een groot probleem We hebben daar voor clonidine gebruikt en gabapentine (dat is allebei te gebruiken voor vrouwen met borstkanker). nu gebruikt hij famosan salvia van A vogel hebben niet t idee dat dat wat doet er is voor mannen niks om daar voorin te nemen tenminste niet dat wij en onze oncoloog weten. voor t  koud hebben gaat hij af en toe met een warme kruik naar bed.
ben benieuwd wat jullie doen om de opvliegers te onderdrukken

groetjes  sterkte barbara
 
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: levar op juni 10, 2012, 22:45:31 pm
hallo clara na mijn operatie van mijn prostaat eind 2007 die later bleek uitgezaaid te zijn gleasonw. 9 , en na de bestralingen heb ik gedurende 2j zoladex gehad ik moet zeggen enorm last gehad van zweten dat mij s'nachts deed wissellen van ondergoed eveneens door de dag   alsook koude rillingen minder van opvliegers eveneens gewichts toename en vergroting en pijnlijke borsten dat verschilt van persoon tot persoon denk ik .dit was mijn ervaring van zoladex nog heel veel sterkte.
levar
 
 
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: wannes1952 op juni 30, 2012, 20:54:50 pm
Mogelijke bijwerkingen (o.a.)

Mannen en vrouwen

Bloeddrukverhoging (= hypertensie)
Bloeddrukdaling (= hypotensie)
Injectieplaats: irritatie, pijn, zwellingen, huiduitslag en onderhuidse bloeduitstorting (= hematoom)
Vrouwen

Borsten, verandering in omvang
Botweefsel-verlies, van bepaalde botten (= trabeculair botweefsel)
Depressie
Doorbraakbloedingen, na de eerste weken van gebruik
Droge vagina
Hoofdpijn
Onttrekkingsbloedingen, gedurende de eerste weken van gebruik
Opvliegingen
Seks, zin in (= libido), verminderd
Zweten
Mannen

Impotentie
Opvliegingen
Seks, zin in (= libido), verminderd
Algemeen
Er bestaat een kans dat één of meer van de vermelde bijwerkingen zich voordoen. Dat is echter lang niet altijd het geval. Het kan dus ook zijn dat u geen of nauwelijks last krijgt van bijwerkingen.
Wanneer tijdens het gebruik van dit medicijn effecten optreden die u niet kent, verwacht of vreemd vindt, kan dat wijzen op: (1) een bijwerking van dit medicijn, (2) wisselwerking van dit medicijn met een ander medicijn, voedsel of drank, (3) overgevoeligheid voor dit medicijn of (4) een allergische reactie op dit medicijn.
De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij hogere doseringen .
Als u weet dat u overgevoelig of allergisch bent voor een bepaald medicijn, moet u dat medicijn niet gebruiken. Vergeet echter niet uw arts te vertellen voor welk(e) medicijn(en) u overgevoelig bent. Zo voorkomt u dat u dat medicijn nogmaals krijgt voorgeschreven.
Breng ook een vervangende arts of medisch specialist op de hoogte van overgevoeligheid of allergie voor bepaalde medicijnen.
Als een medicijn al wat langer op de markt is, worden er niet zelden nieuwe bijwerkingen ontdekt. Hierdoor neemt het aantal 'bekende' bijwerkingen van een medicijn soms met de jaren toe. Een al wat ouder medicijn met veel bijwerkingen is daarom niet per se onveiliger dan een nieuw medicijn waarvan nog maar weinig bijwerkingen bekend zijn.
Lees de patiëntenbijsluiter voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.
Deze bijwerkingen trekken veel op de bijwerkingen van Femara, dat ook door vele vrouwen met borstkanker wordt genomen.
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Jet op juli 02, 2012, 23:02:43 pm
Hoi Barbera...

De zoladex wordt al enkele jaren door mijn man gebruikt.. Of dat er bijwerkingen van zijn..dat wordt niet specifiek benoemd..door mijn man.
Soms is het zo moeilijk om te weten wat ...waarvan is of komt.
Opvliegers...tja...dat was zo en ook in humeur te merken.. 

Wat het koud hebben betreft: is het mogelijk dat er een ijzertekort is in het bloed... of het HB te laag...
Dit zijn wel ijkpunten bij bloedcontroles... 
Veel vragen..en blijven vragen maar ook zelf aangeven!!

Heel veel sterkte en maak er samen  't beste van...
Warme groet,
Jet ;)
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op juli 18, 2012, 12:45:15 pm
Dank voor alle informatie.  In september moeten we weer voor controle. De uroloog die wij al bijna 3 jaar hadden is inmiddels met pensioen en zijn opvolger is een recent afgestudeerd uroloog. We zijn benieuwd of deze arts nieuwe inzichten heeft en zullen zeker het probleem opvliegers met hem bespreken. Tot die tijd blijven we nog maar even door modderen.
Ik schrijf bewust in "wij" vorm, want kanker krijg je niet alleen, maar samen.

Nieuwe informatie of ervaringen zijn altijd welkom en als er bij ons nieuws is, laat ik het zeker weten.

Iedereen veel sterkte en lieve groet,
Clara
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op oktober 03, 2012, 15:03:25 pm
24 September weer voor controle geweest bij de nieuwe uroloog. De PSA was helaas weer omhoog gegaan en in overleg begonnen met 2x daags 2 cyproteronacetaat 50 mg. Deze tabletten zoude ook goed zijn tegen de opvliegers. Helaas merkt mijn man na 2 weken nog totaal geen verschil. Over 14 dagen weer bloed prikken en de week daarna uitslag om te horen of de PSA inderdaad weer naar beneden is gegaan.

Wie weet hoe lang het duurt tot de cyproteronacetaat zijn werk doet en daarmee de opvliegers verdwijnen? Of zou het niet bij iedereen op die manier werken? Elk lichaam reageert weer anders, denk ik. Graag reacties.

Groeten, Clara
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op oktober 29, 2012, 21:45:41 pm
24 september voor controle bij de uroloog geweest. Helaas was de psa weer omhoog. Nu kreeg mijn man (naast de Zoladex) Cyproteronacetaat 50 mg. voorgeschreven. 2x Daags 2 tabletten. Deze zouden ook helpen tegen de nachtelijke opvliegers. Na 4 weken gebruik vandaag weer controle gehad en inplaats dat de psa was gedaald, was hij de afgelopen 4 weken toch weer wat verder gestegen. En tegen de opvliegers werkte het ook niet. Daarbij voelt mijn man zich ook niet lekker bij deze pillen. Ook is hij de laast 6 weken  bijna 5 kilo afgevallen. Allemaal slechte tekenen helaas. Langzaam moet je gaan accepteren dat de kanker sterker begint te worden en dat is moeilijk. Vrijdag weer een gesprek met de dokter.

Clara
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Jet op oktober 29, 2012, 22:52:12 pm
Hoi Clara..

Niet zo fijn voor jullie als het niet gaat zoals je graag zou willen..
Uitslagen die een stijging van de PSA laten zien...tja, daar vrezen we iedere keer weer opnieuw voor als we met PK te maken hebben..en toch, is dat iets wat vaker voorkomt.
Net zoals daling van PSA, als de behandeling aanslaat..wat het ook mag zijn. (en dat zijn steeds meer mogelijkheden)

In de loop der jaren hebben we dat heel vaak ervaren.. 
Dat afvallen is iets wat je inderdaad niet graag ziet.. 
Vrijdag in het gesprek zal dat allemaal wel besproken gaan worden.. en misschien wordt de behandeling aangepast..
Veel vragen en goed luisteren.. opschrijven zodat je het later nog eens terug kunt lezen.
Ik wens jullie veel kracht, en moed om vooruit te blijven kijken.. met de broodnodige energie en rust..
Mijn slogan is al jaren... iedere dag een nieuwe kans, begin daarom de dag met een lach!

Natuurlijk waren veel dagen niet zo vrolijk en onbezorgd.. en in de fase waarin mijn man nu is..zijn er veel zorgen.
Toch..geeft het blijven strijden en niet bij de pakken neer gaan zitten, je/jullie de kracht om verder te kunnen en daarbij zoveel mogelijk de geniet momenten  te plukken.

Heel veel goeds en kracht voor jullie beiden.. en een goed zinvolgesprek gewenst voor a.s. vrijdag,

Dikke moed en krachtgevende knuff,
Jet
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op oktober 30, 2012, 11:46:50 am
Dank je wel Jet voor je lieve en wijze woorden.

Het was indertijd een schok, te horen dat het ongeneeslijke kanker was, maar toen bleek dat de Zoladex zijn werk zo goed deed, hadden wij allebei het gevoel dat er heel goed mee te leven was. We hadden bijna 3 jaar het idee dat we hier wel oud mee komden worden. Er waren immers mannen in onze kennisenkring die al een jaar of 7 Zoladex hadden en nergens last van hebben. Maar ik geloof dat niets zo onberekenbaar is als kanker en ieder geval heeft zijn eigen beloop. Wij zijn weer met beide benen op de grond gezet door zo'n uitslag en met ons neus op de realiteit gedrukt.  Aj, dat doet pijn. Mijn man is zeer rationeel ingesteld en bekijkt het vanuit de 'technische' kant en ik ben een geboren optimist. Ik denk dat we er samen wel mee om kunnen gaan (hoop ik). Eerst maar het gesprek van vrijdag afwachten. Misschien wordt het tijd om van de uroloog naar een oncoloog over te stappen???

Groet, Clara


 


Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Jet op oktober 30, 2012, 12:15:21 pm
Hoi Clara..

Met wat ik lees,  gaat 't jullie samen zeker wel lukken om je aan te passen, aan wat het grillige pad van PK je vraagt..
Vergelijken is ook heel moeilijk .. het is soms goed als je er positief uitkomt, maar ook wel eens frusterend als dat niet zo is.
Zodra het noodzakelijk is, zal de uroloog samen gaan werken met oncoloog. Soms is er al overleg geweest zonder dat je het weet!! Die lijntjes kunnen erg kort zijn..
Maar praat er vrijdag wel over...zodat je weet hoe dat gaat en zit!!

Veel power en goeds op jullie pad gewenst!!

Jet
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op november 06, 2012, 15:30:42 pm
Afgelopen vrijdag een gesprek gehad met de uroloog. Omdat mijn man meer last dan gemak van de cyproteron had en ze niet tegen de opvliegers hielpen, wilde hij er liever vanaf. Dit werd sterk ontraden door de dokter omdat de psa in die maand toch verder omhoog was gegaan.  Daarna legde hij uit hoe het traject verder gaat als de psa blijft stijgen. Eind januari weer controle en bij blijvende stijging wordt dan met pretnison begonnen. Als dat niet (meer) werkt, wordt de oncoloog (naar eigen keuze) ingeschakeld voor chemobehandeling.
Ik kan merken aan het humeur en korte lontje, dat dit bericht behoorlijk hard is aangekomen. En er is nog geen ruimte omt te realiseren dat zoiets bij de partner niet veel minder hard aankomt en dat botst nu af en toe. Alsof het herfst weer ook binnenshuis is. Zo schijnt de zon en zo regent het weer. Maar ook dat zal wel van korte duur zijn. We moeten maar weer gauw verder gaan met mooie en leuke herinneringen opbouwen en willen wat je kan, als je niet meer kan wat je wil. 

Groeten, Clara
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: quiny op februari 25, 2013, 10:58:11 am
hallo iedereen
ik ben nieuw op het forum en weet nog maar heel weinig van alles bij mij vader is prostaatkanker vast geteld zijn psa waarden zijn 720 de één zegt dat is veel de andere zegt dat is weinig en er zijn ook uitzaaiingen hij krijgt zoladex en casodex als ook kalk baxsters zijn er mensen die dit ook nemen en hebben ze er een datum op gezet want dat zij de dokter ook dat het niet meer te genezen is papa is 83 jaar
Titel: Re:bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op maart 01, 2013, 21:30:54 pm

Mijn man heeft inmiddels ook osteoperose gekregen door de zoladex en de uroloog heeft kalktabletten (Calci Chew) voorgeschreven. Vreemd genoeg gaan bisfosfonaten (alendroninezuur). Zelf heb ik al een paar jaar deze medicatie omdat ik ook osteoperose heb.
Eind januari weer controle gehad en gelukkig is de PSA niet verder gestegen. Inmiddels hebben we toch cotact gezocht met een oncoloog. Deze kijkt toch net iets anders tegen PK aan dan de uroloog. Wilde meer dingen in het bloed onderzoeken en heeft ook alendroninezuur voorgeschreven. Ook voelde hij er weinig voor om als volgende stap prednison voor te schrijven, omdat er ander middelen zijn die vaak beter zijn. Binnen 2 dagen belde hij de bloeduitslagen door, die gelukkig goed waren. We waren erg blij met de duidelijkheid en openheid van deze arts. We hebben besloten om bij de volgende controle in mei het contact met de uroloog af te sluiten en voor verdere behandeling naar de oncoloog te gaan. Behalve de vermoeidheid gaat het best redelijk.

Beste Quiny, moet je vader de kalk baxters 1 x per week innemen? zo ja, dan zijn dat de bisfosfonaten, die het bot sterker maken. Ook krijg je daar kalktabletten bij die je ieder dag moet innemen. Hoe lang de ziekte duurt, kan niemand zeggen, ookal omdat het verloop bij iedereen weer anders is. Als de kanker uitgezaaid is, is er helaas geen genezing meer mogelijk, alleen wordt er geprobeerd het proces af te remmen (met o.a zoladex) en verder pijnbestrijding.

Groeten, Clara
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op oktober 02, 2013, 13:08:57 pm
Na lange tijd weer een update.

In mei bleek bij de controle bij de uroloog, de psa toch weer verdubbeld te zijn, ondanks de cyproteronacetaat. De uroloog verwees ons door naar een oncoloog en in juni konden we terecht bij de oncoloog waar we in februari ter oriëntatie waren geweest. Ander ziekenhuis, andere arts en een andere aanpak! "Ik behandel geen psa, maar een mens" is het uitgangspunt van deze arts. Mijn man mocht meteen stoppen met de cyproteronacetaat als hij daar zo'n last van had, want de psa bleef toch stijgen. (Nu, na 3 maanden, zijn de bijwerkingen eindelijk uitgewerkt!) Ook werden er nieuwe scans en veel meer bloedwaarden onderzocht. Bloed was gelukkig goed, maar op de ct-scan waren zwarte plekjes op de longen te zien. Op de botscan, waren nu geen plekjes in de ribben te zien maar wel op het bekken. Verder was de prostaat vergroot en daarvoor wilde de oncoloog die bestralen. Mijn man wilde dat liever niet, omdat hij nergens last van had en het voor hem geen toegevoegde waarde had. Daar was de oncoloog het mee eens en besloot 'waakzaam' af te wachten. Zolang mijn man zich goed voelt en de bloedwaarden goed zijn, wordt er niks veranderd. Advies van de oncoloog: Blijf goed in beweging en Gelukkig sport mijn man graag en gaat ook 1 x per week naar de sportschool, dus beweging genoeg. Al gaat het steeds een beetje minder. Maar blijven bewegen is belangrijk om het lijf ( en geest) in goede conditie te houden.

Inmiddels zijn we voor het eesrst sinds jaren op vakantie geweest en hebben ervan genoten. 14 dagen naar zuid Frankrijk en alleen maar zon gehad!!!
Donderdag moet er weer bloed geprikt en een ct-scan gemaakt worden. En volgende week controle. Spannend!!!

Groet, Clara 
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op augustus 18, 2014, 15:04:22 pm
Inmiddels zijn we alweer 10 maanden verder. Mijn man heeft nog steeds weinig klachten gelukkig. Alleen wordt zijn energie steeds minder en duurt het steeds langer voor zijn energie weer aangevuld is. Het warme weer van de afgelopen weken heeft ook niet veel goeds gedaan, omdat hij erg slecht sliep. Gaat nu gelukkig beter. De psa loopt langzaam maar zeker steedssneller op. Verdubbelingstijd van 5 naar 3 maanden en hoewel hij nog steeds laag (25) is, gaat het wel steeds sneller. De oncoloog wil dan ook liever niet meer "waakzaam afwachten", maar mijn man voelt nog niets voor zwaardere medicatie of chemo. Hij heeft geen eigenlijk geen echte klachten en voelt zich redelijk goed en vind dus dat zwaardere medicatie (nog) geen toegevoegde waarde heeft. En daar kan ik me iets bij voorstellen. Een goede viendin heeft is in december aan borstkanker geopereerd en heeft net alle bestralingen en chemo's achter de rug. Van alle bijwerkingen daarvan wordt je absoluut niet vrolijk. Maar als je daardoor kan genezen, is je drijfveer toch wel anders. Over 2 maanden wordt er weer een CT-scan gemaakt om te zien of de tumoren nu toch verder groeien en dan wil de oncoloog toch echt praten over verdere medicatie. Met de Zoladex die hij al bijna 5 jaar krijgt, moet hij gewoon door blijven gaan, ongeacht wat er verder gaat gebeuren. Na de grote schrik van het besef dat je ongeneeslijke kanker hebt (okt.2009) bleek dat mijn man erg goed op de Zoladex reageerde. Binnen 2 maanden was de psa van 54  naar 0,001, dus verwaarloosbaar. Hij voelde zich goed en we vergaten bijna dat hij kanker had. Anderhalf jaar geleden begon de psa heel langzaam te stijgen en nu wordt het dus menes. Je weet det het lichaam op een gegeven moment recistentent wordt voor de hormoonkuur, maar nu dat het zover is, kan je er niet meer omheen. En moet vooral mijn man zich gaan bezinnen wat hij wil. Wij gaan er allebei van uit dat de kwaliteit van leven belangrijker is dan de kwantiteit, maar denk je daar nog zo over als je echt moet kiezen.........? Eerst maar wachten wat de CT-scan in oktober laat zien en dan een goed gesprek met de oncoloog over de voors en tegens van verdere medicatie.
Als iemand ons wijshweid kan geven, graag.

Groeten, Olga
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op augustus 18, 2014, 15:09:22 pm
Olga moet Clara zijn, ik zat even met mijn bij mijn zieke vriendin.

Groet, Clara
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: kamiel op oktober 12, 2014, 10:20:57 am
Hoi ,
wil jullie even mijn verhaal vertellen,
In dec.1999 kreeg ik op 45 jarige leeftijd te horen dat ik PK had met een glaesonwaarde van 8 met uitzaaiingen naar de lymfklier,na een operatie en een 30 tal bestralingen bleef mijn PSA stijgen er is toen gestart met Decapeptyl waarna mijn PSA daalde naar minder dan 0,1 dit is wel een 7 tal jaren goed geweest,wanneer de PSA waarde groter werd dan 1 is er gestart met casodex hier ben ik toch ook weer een jaar of 2 mee verder gekunnen,
In oktober 2011 is er gestart met de eerste keer chemo dit is goed gegaan tot december van 2012,de afspraak was dat als mijn PSA hoger zou zijn als 20 er opnieuw zou behandeld worden en in december is er toen gestart met een 2de keer Chemo,moet erbij zeggen dat ik al de keren chemo gehad heb mij altijd goed gevoeld heb,ging 3 keer per week naar de fitnes en denk dat mij dat ernorm geholpen heeft,de laatste chemo heeft niet zolang geholpen en in oktober 2013 was mijn PSA 34 omdat ik een knie operatie moest ondergaan is er gewacht tot december 2013 om te starten met Zytega en inspuitingen in mijn buik met Firmagon
April dit jaar kreeg ik last met pijn in mijn rug en bleek dat er twee tumoren tegen een zenuw aandrukte heb hiervoor nog eens 11 bestralingen gehad en na die bestralingen is de pijn weg gegaan,op dit ogenblik is mijn PSA 24 en dat blijft zo al een hele tijd stabiel
Hoe gek het ook mogen klinken heb mij nooit ziek gevoeld
Ik wil hiermee duidelijk maken dat ieder geval van PK toch weer anders is en je positief in het leven moet staan ook al weet ik dat ik geen jaren meer tegoed heb,de realiteit is zo
Verder wens ik ieder een sterkte toe
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op januari 12, 2015, 20:12:06 pm
Inmiddels 2 jaar later. Sinds 4 maanden gaat de PSA rap omhoog en zijn er uitzaaiingen in de blaas. Aangezien mijn man zich nog steeds goed voelt, behalve steeds minder energie, voelde hij niets voor bestraling. Inmiddels blijft de PSA elke2 maanden verdubbelen en geven de bloeduitslagen aan dat de kankercellen steeds actiever worden. De oncoloog stelt nu chemo (Taxotere) voor, eventueel gevolgd door Abiraterone. Het is ons niet duidelijk wat de bijwerkingen van deze middelen zijn. Of de kwaliteit van leven opweegt tegen de ongemakken van de medicaties.Tot op heden voelt mijn man zich goed en heeft (nog) nergens last van, maar de oncoloog wil met behandeling starten.
Wie kan ons vertellen wat de ervaringen met deze behandelingen zijn???

Groet, Clara
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: PinkChick op januari 21, 2015, 09:20:09 am
Hoi clara,

Ik heb bij mijn borstkanker behandeling ook 3 keer taxotere gekregen. Mijn persoonlijke ervaringen met deze chemo zijn als volgt:
Ik vond het toch een vrij zware chemo, ik had de eerste dagen na de behandeling vooral een grieperig gevoel. Maar dan wel een ferme griep, in combinatie met vooral pijnscheuten in sommige gewrichten. Vooral de plaatsen waar ik in het verleden al eens een sport blessure had, leken soms doorprikt te worden met een dikke naald.
Ook had ik het gevoel dat mijn hele lichaam precies één grote blauwe plek was. Niet zo fijn.
Anderzijds schijnen veel mensen met taxotere last te hebben van hun nagels, maar daar had ik weinig problemen mee. Ze werden wel iets brozer, maar niet dramatisch...
Dus zoals met zoveel dingen zal het voor iedereen verschillend zijn, ik kan alleen vertellen hóe het voor mij was...

Grtz,
Pinkchick
Titel: Re: bijwerkingen Zoladex
Bericht door: Clara op april 17, 2015, 23:56:06 pm
Inmiddels heb ik het laatste nieuws op mijn topic "Bijwerkingen chemo en abiraterone" gezet.
Groet, Clara