Lotgenotenforum

Soorten kanker => Borstkanker => Topic gestart door: Eowyn op januari 12, 2012, 10:28:03 am

Titel: Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Eowyn op januari 12, 2012, 10:28:03 am
Lieve dames,

Mag ik eens vragen hoe lang jullie werkonbekwaam zijn geweest door de kanker?
Zijn er mensen onder jullie die geen chemo of bestralingen hebben gekregen? En hoe lang zijn jullie dan op ziekteverlof gebleven?

Ik ben in juli geopereerd, en nu wil mijn schoolbestuur mij naar de pensioencommissie sturen. Stel je voor, op mijn veertigste op pensioen. Ik vind het klinkklare onzin. Daarom dat ik dit even navraag.

Groetjes,
Eowyn
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: summer36 op januari 12, 2012, 15:34:02 pm
is er geen sociale dienst op je werk (of via ziekenfonds )waar je mee kan praten.
Ik ben 18 maand thuis geweest ( 2 operaties,6 chemo's ,25 bestralingen ).Ik werk nu terug progressief sedert een jaar(eerst twee dagen van 4 uur:gedurende 10 maand);nu sinds twee maand:drie dagen van vier uur.Meer zou echt niet lukken(al moet ik zelfs toegeven dat momenteel dit zelfs nog té veel is,maar ik ben een keikop en wil niet opgeven).
Kan jij ook niet via progressieve arbeid herstarten?
groetjes,indian
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fee op januari 12, 2012, 19:16:20 pm
Dag Eowyn,
Ik ben geopereerd in augustus "mastectomie en klierwegname
hormoonbehandeling Nolvadex voor 5 jaar, geen chemo en geen bestralingen.
Ik ben tevens 40 jaar,
Op mijn werk doen ze er alvast niet moeilijk over dat ik nog thuis ben
ik was jammer genoeg de 6 ° collega in 2 jaar tijd die de diagnose borstkanker te horen kreeg
ik had twee collega's die geen mastectomie moesten ondergaan, de ene had geen enkele nabehandeling nodig maar ze bleef net als alle collega's een vol jaar thuis.
Ik moet er wel bij zeggen we hebben een zwaar beroep, nachtwerken in een ziekenhuis.

alle collega's na een dergelijke diagnose en herstel startten half-tijds terug en nog steeds blijft iedereen half tijds werken,
meer dan halftijds zeggen ze lukt echt niet
Ik moet het nog ondervinden want ben ook nog steeds thuis
nu nog tot eind maart dus zal ik een 8 maand ziekteverlof hebben gehad,
als ik in april aan de slag ga zal het ook half-tijds zijn dat raden zowel oncologe als gynecologe en huisarts aan.
Ik zal eerlijk gezegd heel blij zijn als ik terug mag werken
maar het is nu pas sinds een drietal weken dat ik voel er tegen dan klaar voor te zullen zijn.
Je moet het psychisch toch ook kunnen verwerken hé zeg!
Amaai zeg welken baas heb jij?

Ik zou moest ik in jouw schoenen staan me niet laten op pensioen zetten hoor, we zijn daar veel te jong voor en als jij dat niet wil, kunnen ze dat toch zomaar niet doen?

In ieder geval wens ik je de nodige moed om tegen je bazen in te gaan!
lieve groeten
Fee
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fien op januari 13, 2012, 10:02:32 am
lieve dames,ik vind het fijn voor jullie dat ziekteverlof;ik was 54jaar als ik bk kreeg,ben zelfstandige,ben tijdens mijn bestraling(33) al terug moeten gaan werken,wat heel zwaar was!!! dus na zes weken terug aan de slag grt fien
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: summer36 op januari 13, 2012, 15:45:20 pm
Wel een beetje cru gezegd hé,fien.Vind het heel jammer voor jou dat je nog tijdens je behandeling terug aan de slag moest,maar zo komt het precies over of wij nemen eens wat extra "verlof ",terwijl we toch al thuis zaten,wat is dan een maandje meer of min hé.Wel zo is het helemaal niet.Geloof me :had ik ook maar 1 % kracht gehad om al was het maar één uur te gaan werken,ik had het gedaan.En ben ervan overtuigd dat er hier veel zo'n mansen zijn.Maar dat ging echt niet,want ik kon niet meer op m'n benen staan,met dank aan de zware chemo.Dus aan alle lotgenoten die wel in "ziekte " thuis zitten,voel jullie niet schuldig én luister naar jullie lichaam.Bekijk de moeglijkheden om aan minder uren te herstarten,zo kan jullie lichaam terug wennen en opbouwen én mentaal geeft het ook een hele boost.Heel veel sterkte aan iedereen,indian
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fee op januari 13, 2012, 19:27:06 pm
ja fien, ik vind het ook een beetje jammer dat je zo reageerd
wat mag ik me gelukkig prijzen dat ik collega's heb die me
steeds maar zeggen dat ik niet te vroeg mag starten!
Ik had al in November terug aan het werk willen gaan
maar kon net als indian geen stap vooruit
lichamelijk had ik last van ontstekingen en oedeem
psychisch zat ik er helemaal door,
nu pas kom ik er beetje voor beetje bovenop en ben ik ontzettend dankbaar dat
mijn oncologe een ziektebriefje schreef(in November)tot eind maart
op die manier kan ik echt tot rust komen
had ze me telkens een maand voorgeschreven dan was ik zeker gefocust geweest om eind die maand te willen gaan werken en dan
telkens weer moeten ondervinden dat het niet zou lukken,
want het zou echt eerder niet lukken.
Wanneer ik terug aan de slag ga zal ik opnieuw dagelijks geconfronteerd worden met kankerpatiënten
ik werk nl op interne afdeling,
ook daar moet je  klaar voor zijn,dat gaat niet in 6 weken!
heel jammer allemaal voor u fien want je geeft toch zelf ook aan dat het heel zwaar was en dat geloven we hier allemaal best!
Maar idd je geeft ons een beetje het gevoel dat we "trunten" zijn! Sorry.
Liefs Fee
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Eeyore op januari 13, 2012, 22:12:49 pm
Om eerlijk te zijn denk ik dat iedereen op die dingen anders reageert. Mijn moeder was directrice van een middelbare school en ze is tijdens haar hele behandeling blijven doorwerken, met uitzondering van drie weken na haar operatie en vier weken na haar laatste chemo - en dan nog voornamelijk omdat haar witte bloedcellen toen zo laag waren dat ze al te vatbaar was voor infecties om tussen leerlingen rond te lopen. Voor haar was dat iets wat ze nodig had om te kunnen doorgaan, een vorm van een houvast, een stimulans om bezig te blijven en zich niet te laten wegzakken. Zelf zou ik dat nooit kunnen - ik zou zowieso het pyschisch niet aankunnen en op fysiek vlak kan ik me er zelfs (gelukkig) nog geen voorstelling van maken. Ik denk niet dat iemand kritiek mag geven op iemand anders daarom, noch in de ene, noch in de andere richting: voor iedereen is het anders, iedereen gaat daar anders mee om en voor sommige mensen helpt het om te blijven werken terwijl het voor andere mensen een bijkomende last is die ze niet kunnen dragen. Ik vind mijn werk soms al zelfs belastend enkel en alleen omdat ik zo vaak in mijn hoofd zit met mijn medische problemen en alle beslissingen die daarmee samenhangen dat ik me niet kan concentreren en vreselijk achterop raak. En ik heb (nog) geen borstkanker!
Hoe dan ook vind ik het wel heel vreemd dat een school iemand op pensioen wil sturen op haar 40ste, alleen maar omdat ze een tijdlang in herstel is. Ik denk overigens inderdaad niet dat je dat zomaar moet aanvaarden. Bij mijn mama op school waren ze extreem begripvol. Ze heeft tijdelijk een collega naast haar gekregen terwijl ze ziek was om een deel van het werk van haar schouders te nemen en voor zover ik weet, heeft nooit iemand zelfs maar gesuggereerd om haar naar de pensioencommissie te sturen, ook al wist iedereen dat ze ernstig ziek was en dat haar kans op herval niet zo klein was. En mijn moeder was 51 toen ze het kreeg! Je niet laten doen zou ik zeggen!!
Eeyore
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fien op januari 14, 2012, 12:23:43 pm
spijtig dat sommige vinden dat ik cru ben!!!ik heb alleen op de vraag(hoe lang waren jullie in ziekteverlof) geantwoord.
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: billie3 op januari 14, 2012, 13:23:13 pm
Ik ben net als Fien tijdens mijn chemo en bestralingen alle dagen blijven doorwerken, als zelfstandige, uit noodzaak. Winkel sluiten en een vergoeding krijgen van 800 €, daar kan je een gezin natuurlijk niet mee draaiende houden. Ik heb voor iedereen begrip, ik denk dat wij als zelfstandigen het voordeel hebben dat we kunnen/moeten blijven doorwerken. Mijn mentale slechtste dagen waren de dagen dat mijn winkel gesloten was. Wanneer de winkel open was had ik geen tijd om te piekeren, ik kon er met klanten over praten, kreeg heel veel steun van mijn klanten. Het voordeel van ons werk is wel dat je het allemaal zelf wat kan plannen. Zo sliep ik elke dag tussen 12u30 en 15u30. Het jammere van mensen die gaan werken is, dat hun werkgevers op hen moeten kunnen rekenen en dat je natuurlijk niet kan zeggen "ik ga eventjes wat gaan slapen". Ik heb me dikwijls de bedenking gemaakt dat ik blij was dat ik mocht werken en mijn man alle dagen rond mij had. Ik kan me voorstellen dat wanneer je echtgenoot gaan werken is en de kinderen naar school zijn en je moederziel alleen thuis bent, dat het dikwijls heel moeilijk moet zijn.  Ik heb het dikwijls moeilijk en zwaar gehad, de vrijdag ging ik om chemo en de zaterdag moest ik telkens om 7u00 beginnen werken, ik moest me toen echt forceren om te beginnen maar na een uurtje voelde ik me steeds beter.
Ik heb de eerste 3 chemo's vrij goed doorstaan, na de 3de chemo moest ik toch ook veel overgeven, was misselijk,..... maar was steeds dankbaar dat ik toch kon blijven werken.
Daarmee wil ik zeker niet zeggen dat ziekteverlof niet nodig is, bijlange niet. Maar het is wel de realiteit dat je als zelfstandige om financiële redenen blijft doorwerken, weliswaar op een rustiger tempo.
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: keikopje op januari 14, 2012, 13:26:13 pm
Tja, het lig allemaal nogal gevoelig bij de meesten he. Mij klinkt het ook nogal cru in de oren wat Fien schrijft, maar het is waarschijnlijk helemaal niet zo bedoeld, en misschien komt mijn reactie wel voort uit mijn eigen frustratie dat ik niet meer KAN werken, hoewel ik dat graag wil, denk ik dan.
En ja, kunnen en kunnne is 2. Als ik veprlicht wordt door omstandigheden om voltijds te gaan werken in plaats van halftijds, dan zal dat ook wel lukken. En dan moet ik daar heel veel andere dingen buiten mijn werk voor opgeven (de zorg voor mijn dochter, een sociaal leven) om het werk aan te kunnen. Betekent dat dat mijn ziekteverlof een "luxe" is? Neen, want ieder moet voor zich de prioriteiten stellen, al of niet gedwongen.
Ik ben zelf ook tijdens de chemo blijven werken, 8 urtjes per week van thuis uit. Mijn broer heeft voor mij NHL gehad, en is voltijds blijven werken, hij kreeg op de dag vande chemo een dag verlof van zijn baas - hij wou niet anders, wou per sé niet thuis blijven, al viel hij soms bijna flauw op het werk. Een collega van mij is uiterst vermoeid, maar moet om financiële redenen toch voltijds komen werken, en doet dat dus ook. En zo heeft iedereen zijn eigen, geldige reden om bepaalde keuzes te maken, en de ene keuze is niet beter of slechter dan de andere.
Keikopje
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: witte vlinder op januari 14, 2012, 15:43:05 pm
Ik bewonder mensen die tijdens hun behandeling zijn kunnen blijven werken. Als ik dit allemaal zo lees voel ik me bijna een lui trees.
Heb er wel moeite mee dat mensen zeggen dat ze uit noodzaak moeten blijven werken, oké als het financieel moeilijk heb je vaak geen keuze
maar dan nog, het moet gaan om te werken hé tijdens je behandelingen, ligt waarschijnlijk ook aan wat werk je doet
ik ben tijdens mijn behandelingen doodziek geweest, lag meer op de zetel dan wat anders
ook al had ik het financieel moeilijk gehad, ik zou met de beste wil van de wereld niet hebben kunnen werken
zelfs hier in huis kreeg ik amper iets gedaan, mijn man deed toen bijna alles
nu ben ik al 5 jaar na mijn ziekte, ik poets 1 voormiddag in de week, 1 keer doe ik vrijwilligerswerk in de voormiddag
en vrijdags help ik ons ma voort, dat zijn dus 3 voormiddagen per week
dat gecombineerd met mijn huishouden is juist genoeg voor mij
ik kan echt niet meer aan, maar gaan poetsen is dan ook geen licht werk, het ligt ook aan het werk wat je doet
maar als je kan blijven werken tijdens behandelingen, ik keur dit zeker niet af, maar dat het niet anders gaat, daar heb ik moeite mee
als het niet gaat gaat het niet
groetjes Sabine
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Kleintje op januari 14, 2012, 20:03:00 pm
Hallo

Ik ben 3 maanden na mijn behandelingen terug beginnen werken (20u) vroeger fulltime in de arbeid (chocolade, zwaar fabriekswerk)
Na 1 j ging het echt niet meer met mijn arm plus dat ik mij aan een serieuze belastingsbrief mag verwachen, ze hebben blijkbaar te weinig afgehouden van mijn werk en de ziekenbond)

Nu sta ik terug op ziekenbond, en de energie die ik vroeger had weet ik zal nooit!! meer terugkomen....als ik een voormiddag poets en kook moet ik erna 2u gaan liggen..
Positief denken en handelen is de boodschap zeker???
Maandag ga ik terug fitnessen want door die Nolvadex amai ben ik er niet op vermagerd en vraag ik mij eigenlijk af of die met te sporten ervan zullen gaan , wie see he ;)
Iedereen moet hier gewoon aan zijn gezondheid denken , that's the spirit...;))
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: witte vlinder op januari 14, 2012, 20:08:02 pm
dit heb ik dus ook,
als ik een voormiddag poets en kook, lig ik een uur
tot 2 uur op de zetel namiddag, en dan heb ik 's avonds nog
een beetje energie om te sporten
in de voormiddag voel ik me het beste, dus dan kan ik wel werken
maar namiddag heb ik echt mijn rust nodig
en tijdens mijn behandelingen lag ik gewoon plat
al was ik toen zelfstandige, ik zou niet hebben kunnen werken toen
maar ligt veel aan wat soort werk je doet en of je niet té ziek bent van chemo en bestralingen
ik was er doodziek van
groetjes Sabine
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: rikkert op januari 15, 2012, 10:53:45 am
Ik denk dat je daar geen lijn kan in trekken.
Ieder lichaam is verschillend, iedereen reageert verschillend. Er zijn geen 2 gelijke gevallen.

Zelf ben ik beginnen werken 10 dagen na een blilaterale mastectomie, ook tijdens de chemo (2 weken op de 3, de week van de chemo lag ik plat), tijdens de radiotherapie... niet uit noodzaak, omdat ik het wou en zou en kon. Het was zwaar, veel te zwaar en ik weet niet of ik het iemand zou aanraden. Thuis deed ik in die periode niks, platte rust.

Vind ik nu iemand die dat niet doet flauw of profiteurs? Zeer zeker niet! NIET! Als je lichaam en/of geest 'nee' zegt moet je luisteren!

Toen ik uitzaaiingen kreeg ben ik overgeschakeld op 3/4, ondertussen ben ik al een aantal jaren in 'voltijds ziekteverlof', de ene chemo na de andere, de ene reeks bestralingen na de andere, lichaam compleet op dus heb ik er mij letterlijk wat bij neergelegd en op die manier geniet ik toch van een aantal goede momenten.

Dat ze iemand op z'n 40e op pensioen willen zetten vind ik echter ongehoord. Idd. klinkklare onzin! Hoe bestaat het?!
Ik vraag me ook af of dat zomaar kan?

Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Eowyn op januari 15, 2012, 11:48:39 am
Ik hoop dat dit niet zomaar kan! Ze hebben het op mijn dertigste ook al geprobeerd, toen ik opgenomen was in de psychiatrie wegens een zware depressie, die ruim twee jaar geduurd heeft. Maar ik geef ontzettend graag les, en ik heb met mijn leerlingen altijd schitterende resultaten behaal.
Het is gewoon een mentaliteit in die school. Ik probeer al zeven jaar aan ander werk te geraken, in een andere stad, dichter bij huis ook. Maar dat lukt niet, ik word tegengehouden omdat ik nu eenmaal een goede leerkracht ben. Er wordt boven mijn hoofd aan de touwtjes getrokken. Het gaat allemaal om macht.

Ik heb al 12 jaar de ene zware tegenslag na de andere. Ik ben psychisch op en probeer uit alle macht om niet terug in de psychiatrie terecht te komen, wat me voorlopig wel lukt. Maar les geven zou onder de gegeven omstandigheden niet verantwoord zijn. Ik heb te veel dagen dat ik nauwelijks tot iets kom. Maar ze zijn het beu dat ik steeds weer ziekteverlof moet opnemen. Dat het dit keer om kanker gaat, lijkt hen niet te motiveren om op een menselijke manier met mij om te gaan.

Een goed gesprek zou wonderen gedaan hebben. Maar zij verkiezen om het zo te doen.

Bedankt voor alle info.
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: shenky op januari 15, 2012, 13:13:06 pm
Dikke knuffel Eowin,
Ik zou hun beslissing zeker niet gewoonweg accepteren.
Give a fight girl you can do it!!!!
ik lig nu in het ziekenhuis na een preventive bilaterale mastectomie + reconstructie.
Ik werk in een heel strikte omgeving waar je je verlof min een week op voorhand moet aanvragen (liefst langer)
En dan nog kan het afgekeurd worden.
Maar toen ik mijn verhaal vertelde hadden ze immens veel begrip
Ik moet van de dokter 2 maanden thuis blijven en daar deden ze geen seconde moeilijk over.
ze gaven me echt een gevoel van "we care about you"
Dus... Misschien ALS je op de juiste moment je uitleg zou kunnen doen ...
Ik zou het zeker proberen!!
Sterkte
 Shenky
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Leontin op januari 16, 2012, 10:15:56 am
Hallo,

Ik heb deze situatie met de pensioenscommissie 2 jaar geleden ook meegemaakt.
Ik stuur je privé een mail om alles uit te leggen.

Groetjes
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Eowyn op januari 16, 2012, 11:27:21 am
Heel erg bedankt Leontin! Dit stelt me enigzins gerust.
Ik heb echt een hekel aan al die administratieve rompslomp. Ik begrijp wel dat dit nodig is om misbruiken tegen te gaan, maar ik wil nu vooral gerust gelaten worden om te kunnen herstellen. Dit alles maakt me nodeloos extra angstig...

Liefs,
Eowyn
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Leontin op januari 16, 2012, 12:35:05 pm
Graag gedaan.
Dit is iets waar je door moet, niet fijn dat weet ik uit ervaring.
Nog veel sterkte en als je nog vragen hebt, wil je graag verder helpen.

Groetjes,
Leontin
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: ria13 op januari 16, 2012, 16:19:11 pm
Amai,amai,als ik dit hier allemaal lees,ben ik al bang dat ik mijn werk als onthaalmama niet meer zal aankunnen :( Ik begin binnen 2weken aan mijn preventieve bestralingen(25)Ik hoop dat alles weer goed komt!
Veel sterkte aan iedereen...
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: summer36 op januari 17, 2012, 10:41:43 am
beste ria,laat je niet aschrikken door wat je hier leest.De ziekte zelf,de beleving van de ziekte,de behandeling,het herstel,....is vor iedereen anders.Een voorbeeldje:toen ik ziek werd in 2009 had ook een vriendin dezelfde diagnose gekregen.het behandelplan,de aard van de tumor,...wren wel anders.Zij was na 11 maand ziekteverlof terug aan het werk:eerst drie maand aan 50 % (=20 uur per week) én na die drie maand werkt ze nu reeds meer dan anderhalf jaar full-time.Ikzelf ben  18 maand thuis geweest en toen ik daarna herstartte aan 22%(=8 uur per week)was dit nog véél te vroeg voor mij(dat had ook de dokter gezegd,maar ik wilde zo graag weer herstarten).Ik heb 10 maand aan 22% gewerkt én ben nu mijn derde maand bezig aan 33%:het is ontzettend zwaar,maar ik wil niet opgeven.
Laat je dus niet afschrikken door mijn of andere verhalen.Iedereen reageert echt anders,veel sterkte met de bestralingen,groetjes indian
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Nici op januari 20, 2012, 19:34:12 pm
Hallo iedereen,

Ik ben ook blijven werken tijdens mij behandelingen, ik had borstsparende operatie, chemo, bestraling. Voor mij was het eerder psychisch .....blijven werken was gelijk aan niet ziek....ik moet wel zeggen dat ik zeer goede werkgevers heb (gemeentebestuur dienst bevolking). Ik werk ook met vreemdelingen die alleen mij vertrouwen die kon ik ook niet in de steek laten. Als ik mij niet goed voelde (lees zeer zwak) mocht ik thuis blijven, dat gebeurde een maal na mij bloedtransfusies. Ik kreeg ook altijd spuiten voor mijn witte bloedcellen want die stonden quasi op nul. IK moet zeggen dat ik enorm veel kracht putte uit door te doen en niet op te geven, zo deed ik zelf mijn huishouden erbij (weliswaar wat minder) en kookte elke dag (behalve de drie dagen na mijn chemo) want ik was doodziek! Ik had het gevoel hoe meer ik in mijn zetel zat hoe zieker ik werd MAAR iedereen is anders.....ik ben altijd zo geweest en nu nog! Ik leef aan 500 per uur voor de moment.

groetjes Nicole
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: creatief op januari 27, 2012, 16:48:22 pm
bete Eowyn,

ik kreeg borstkanker op mijn veertigste, had een borstbesparende operatie en bestralingen maar geen chemo.
Ik ging terug werken na 6 maanden.
Eerlijk gezegd te vroeg, zeker om zoals ik deed, terug fulltime te gaan werken. Hoewel ik me goed voelde, heb ik steeds meer last van een zware vermoeidheid. En ik snak ernaar om een stap terug te zetten, maar dat gaat nu niet meer...
In elk geval, terug gaan werken hangt van zo veel af. Maar vooral van jezelf en hoe je je voelt.

groetjes!
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Eowyn op februari 04, 2012, 12:26:05 pm
Intussen is het achter de rug, en het is eigenlijk wel goed uitgedraaid.
Omdat er nog andere factoren meespelen dan enkel de kanker, hebben ze eigenlijk echt niet moeilijk gedaan.
Mijn ziekteverlof mag zonder probleem verlengd worden tot eind augustus (einde van mijn geplande revalidatieprogramma).
Dat is al een pak van mijn hart. Nu maar hopen dat ik tegen september een nieuwe job vind!

Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fee op februari 04, 2012, 16:17:30 pm
dat is toch al eens goed nieuws!
doe het rustig aan en dan lukt het je wel
Liefs
Fee
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: Leontin op februari 05, 2012, 10:24:11 am
Hallo,
Fijn dat alles goed verlopen is.
Dit is een hele opluchting.
Vanaf nu kan je rustig herstellen.
Veel succes.

Groetjes,
Leontien
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: klavertje op februari 29, 2012, 10:01:08 am
Liefste lotgenootje,

Werken moeten we doen om centjes te verdienen en ja ook sociaal contact is (voor mij) zeer belangrijk.
MAAR op de EERSTE plaats komt je gezondheid en daar kunnen wij hier allemaal over meespreken!!!
Laat je kop niet opmaken door een ander hoe jij je zou moeten voelen en terug gaan werken....jij schatje moet er je klaar voor voelen...En dit noemen ze,NAAR JE LICHAAM LUISTEREN ;)

Ben op 19 December 2011 beginnen werken na 1 jaar een opleiding te volgen via de vdab als Zorgkundige.
Januari 2012 ben ik naar mijn Directeur moeten gaan vertellen dat ik hervallen ben van BK.....ik kan je zweren dat ik niet op mijn gemak was...vooral ik ben nog in mijn proefperiode.
Het is goed meegevallen.....hij zij zelf van, jij kan daar niet aan doen en maak je niet ongerust over je werk...heb geluk dat die mens het hart op de juiste plaats heeft!

Ik ben na 5 jaar hervallen van BK en nu moet ik elke dag naar UZ Jette voor 35 bestralingen.
Vrijdag moet ik mijn eerste spuit Zoladex laten zetten en dit maandelijks gedurende 2 jaar om te beginnen en nu in plaats van Nolvadex moet ik nu Femara slikken...terug 5 jaar...joepie >:(

Ga mij nu ook inschrijven voor oncologische revalidatie (ze helpen u daar met al je problemen,angst,vermoeidheid,werkhervatting,sociale en relationele problemen....)en je moet er geen cent voor betalen.

Wees af en toe egoîstisch....niet altijd makkelijk, weet ik, MAAR DAT MAG HOOR :)

Groetjes
Nathalie
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fien op maart 02, 2012, 09:53:16 am
kijk er iemand naar thuis,waar jenny ook hervallen is van bk???
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: keane op maart 02, 2012, 17:38:31 pm
Ik kijk niet, maar ik hoor wel dat ze er héél lichtjes overgaan en nogal luchtig over doen?
Is ' Thuis ' een goed kanaal om een problematiek als BK op een nuchtere manier over te brengen op het grote (gezonde) publiek??
Groetjes,
Keane
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fien op maart 05, 2012, 15:01:00 pm
het wordt op vrt uit gezonden,dus je zou verwachten dat ze beter weten;nadat ze er ook veel mee te maken krijgen.mss moeten we daar via dit forum eens op reageren!!!!fien
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: summer36 op maart 06, 2012, 15:40:26 pm
Dat is vaak het geval hé,dat ze er in zo'n soap zo luchtig mee omgaan alsof het een griepje is.Momenteel in familie heeft er iemand darmkanker:operatietje,waarvan patient al volgende dag hersteld is en dan hoor je er niks meer van.Dan is het vaak niet moeilijk hé dat niet-zieken tegen ons reageren alsof we ons er maar eventjes moeten overzetten.Tja,was het allemaal maar zo gemakkelijk en in één twee drie weer opgelost.Gelukkig zijn er hier op't forum wel verstandige mensen,die respect hebben voor iemand,die een ander parcours moeten doorgaan,niet zoals die vele betweters van buiten 't forum,groetjes,indian
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: fien op maart 09, 2012, 13:01:02 pm
wat verbaast het mij, dat er niemand aanstoot neemt, aan de manier waarop men in thuis om gaat, met de terug gekeerde bostkanker van jenny!!!!
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: keane op maart 09, 2012, 20:15:54 pm
Jenny - Janine Bisschops is ' ambassadrice ' van Think Pink ..
Ik snap het echt niet. Ze zou toch beter moeten weten..
Ze heeft het natuurlijk niet écht hé, misschien zou ze het dan wel inzien.
Groetjes,
Keane

Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: summer36 op maart 10, 2012, 15:39:35 pm
Tja,je engageren voor een goed doel van op afstand , een ziekte spelen in een serie(eventjes opname van een kwartiertje,je wat ziek voordoen enz )OF daadwerkelijk deze klote rotziekte moeten doorstaan is heel wat anders hé.Het klinkt misschien hard,en spreek enkel uit eigen ervaringen:maar ik denk soms dat alle gezonden eens een week zouden moeten in onze schoenen staan,met dezelfde angsten,pijn,ongemakken,....Er zouden er wel velen anders gaan piepen.Ik weet wel dat niet iedereen zo is,maar laat ons stellen:toch de grote meerderheid.
Gelukkig hebben we hier een forum waar we mekaar wel begrijpen met een half woord.
Goed weekend aan iedereen en aan iedereen heel heel veel goede moed verder(hetzij in het behandelen van jullie ziekte,hetzij in het verwerken van alles),groetjes,indian
Titel: Re:Hoe lang ziekteverlof?
Bericht door: witte vlinder op maart 10, 2012, 16:53:12 pm
nee Indian het klinkt niet hard
velen zouden inderdaad een week in onze schoenen moeten staan
ik denk dat dikwijls, of als sommige me van die ellendige commentaar geven,
durf ik als eens denken: krijg het zelf maar eens
daarom vind ik dit forum ook zo fijn
hier verstaan we elkaar al met een half woord
fijn weekend iedereen
groetjes Sabine