Lotgenotenforum

Soorten kanker => Borstkanker => Topic gestart door: bloempje op juni 21, 2010, 11:59:28 am

Titel: nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 21, 2010, 11:59:28 am
Hoi iedereen ik ben Suzanne,heb 9 jaar geleden borstkanker gehad en deze is nu terug gekomen spijtig genoeg.
Ben geopereerd op 2 juni.. borst is weggenomen en er zaten nog klieren terwijl ze die zogezegd 9 jaar geleden hadden weggenomen met een okselreiniging.
Dus was mijn verbazing groot  toen ze me dit vertelde...volgens de dokter was er geen chemo of andere nabehandeling nodig....tot er na 1 dag na de operatie werd gezegd ja mevr er waren 13 klieren verwijdert waarvan ze gaan kijken hoeveel er aangetast zijn...Bij de oncoloog viel ik van mijn stoel....ik krijg 8 chemo's en daarna bestralen en 5 jaar hormonen nemen MIJN HOOFD ZEI NEEEEEEEEEEEJEEEEEE DIT WIL IK NIET...ik ben bang heel bang ben diabeet dus gaat het voor mij zegt iedereen nog harder zijn mhhhhhhhhh wil ik dit wel...maar ja wat zijn mijn andere opties oh ja geen dus...Ik heb dan ook nog eens heel veel last van paniekaanvallen en ga altijd overal lopen dus wat als ik er 1 krijg tijdens de chemo...pffff er gaat zoveel door je hoofd en je vraagt je af ben ik de enige die zo reageert??? ik ben een hele positieve vrouw maar teveel is teveel....je hebt het nog niet verwerkt dat je borst weg is en daar zijn ze al terug met de chemo...morgen mag ik mijn Pac laten steken zoals iedereen het noemt op het forum daar lees ik ook al niet zoveel goeds over maar beter dat dan telkens zoeken naar een ader toch?Goed ik wil jullie vragen of het kan om mij wat energie door te sturen denk dat ik het wel nodig zal hebben....en alvast op voorhand bedankt aan degene die me gaan steunen in mijn bergen beklimmen toch???

lieve en warme groeten suzanne
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: Kikki op juni 21, 2010, 12:18:03 pm
Lieve,lieve Suzanne,
Als er nu mensen zijn die jou door en door begrijpen is het hier wel. Samen staan we sterk en we dragen iedereen over die "denkbeeldige" berg zoals je bedoeld. Je moet vertrouwen hebben in de [medische wetenschap(zeggen ze mij toch altijd),ze kunnen al zo veel en het meeste heb jij al doorzwommen. Ja het valt niet mee om toch na 9 jaar nog eens door die hel te gaan waarvan je dacht je hebt daar die deur achter je toe gegooid en de sleutel gesmolten,dus niet!  :-[ :-[ :-[
Zo'n pac of te wel port-a-cath laten steken is bij mij reuze meegevallen; en zo als je komt te zeggen het helpt enorm om je arme adertjes in de arm te sparen, nu pas begrijp ik het nut er van(bijna 2 jaar)
Sommige dagen zul je het vervloeken en andere dagen kun je er goed mee om, maar dat is voor iedereen ook anders!
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: pascale1 op juni 21, 2010, 16:42:03 pm
dag, suzanne
goh, jouw gevoelens zijn zeer herkenbaar voor mij, heb mij innerlijk ook zo verzet tegen die chemo, ook omdat ik andere gezondheidsproblemen heb die niet zo goed samen gaan met chemo,ook kans op verwikkelingen en zo meer.
Maar na lang overwegen, heb ik dan toch toegegeven,en me overtuigd van de noodzaak hiervan.
Heb verleden week mijn eerste chemo gehad, heb wel geteld drie "slechte" dagen gehad, natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar vandaag ben ik op bloedcontrole geweest, en zowel de dokter als ik zelf waren blij verrast dat mijn bloedwaarden nog behoorlijk waren :D
Dat sterkt me toch een beetje, want ik was behoorlijk angstig daarvoor.
De porth a cat plaatsen viel wel mee, had alleen achteraf wel pijn, maar ik ben ook heel mager en dat heeft zo zijn nadelen, mijn spieren en zenuwen worden gemakkelijker geraakt.
Ik hoop voor jou dat het morgen allemaal een beetje meezit, en zal zeker aan je denken. Voor mij is ook nog alles redelijk nieuw. We moeten er door , en misschien kunnen we mekaar daarin steunen.
dikke knuffel
pascale1
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: kris0043 op juni 21, 2010, 16:51:24 pm
succes morgen!  ik zal aan je denken!  veel sterkte gewenst voor de chemo die er aan komt!  hopelijk valt het allemaal wat mee.  iedereen hier op het forum weet wat het is en als je het moeilijk hebt kan je hier alles even van je afschrijven.  fantastisch dat dit bestaat!
ik zal duimen,
groetjes,
Kris
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: inge10 op juni 21, 2010, 20:24:58 pm
Dag Bloempje,

Ontzettend jammer dat je na 9 jaar opnieuw met deze ziekte geconfronteerd wordt, maar zoals je zelf al aangeeft, er blijven weinig andere opties over en we kunnen alleen maar hopen dat het allemaal nogal meevalt met de bijwerkingen. Na 9 jaar staan ze al weer veel verder met de bestrijding ervan, betere medicatie en zo en ikzelf kan getuigen dat het ook best mee kan vallen. Ik ben niet of nauwelijks ziek geweest van de chemo, geen noemenswaardige bijwerkingen gehad enz,. Dit kan dus ook en ik hoop voor jou dat het zo zal zijn. Van de plaatsing van de PAC had ik ook veel negatiefs gelezen, maar dat is ook allemaal reuze meegevallen. Soms stoort het me wel dat ie daar zit, maar anderzijds is dat inderdaad veel beter dan in je arm de chemo toegediend krijgen, want dan kunnen de aders daar serieus gaan ontsteken en dat kan je nu missen, niet ?
Ik wens je in ieder geval veel sterkte toe en als je het nodig vindt, kom dan maar eens piepen hier op het forum en je angst of twijfels van je afschrijven.
Dikke knuffel,
Inge
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: keikopje op juni 22, 2010, 09:21:54 am
hoi Suzanne,,

verschrikkelijk dat je er opneiuw door moet, maar je haalt het wel, zeker van!
Wat die PAC betreft akn ik je ook een positief verhaal vertellen. Ik heb er zelf nauwelijks last van gehad. Niet van de operatie om hem er in te steken en neit van de PAC zelf nadien. Ik voelde hem wel zitten (hij is er nu al een tijdje uit), maar het is wel makkelijk o bleod te trekken en zo. En zonder PAC worden je aders verbrand door de chemo.
Wat die paniekaanvallen betreft: kan je geen psychologishce hulp inroepen daarvor? Of krijg je die eventueel al? Ik heb zelf door de verwerking van de kankerervaring ook heel veel last van angststoornissen gehad, door gesprekken emt een psycholoog, relaxatie-oefeningen en meditatie-oefeningen heb ik dat wel onder controle gekregen.

groetjes,
keikopje
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: creatief op juni 22, 2010, 09:48:05 am
dag nieuwkomer,

ben hier zelf ook een nieuwkomer, maar op eind van de behandeling (nog 3 bestralingen)

het kan niet makkelijk zijn te hervallen, en dan nog geconfronteerd worden met klieren die dan toch nog weggenomen worden, chemo,...

ik wens je heel veel sterkte, de berg waar je voor staat, kom je stapje per stapje overheen.

groejes,

creatief
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: summer36 op juni 22, 2010, 15:12:30 pm
Lieve,Suzanne,vind het zo heel erg voor je dat je na negen jaar terug met die rot-ziekte geconfronteerd word.Is niet eerlijk dat één mens zoveel te dragen heeft hé.Maar anderzijds verdient er dit natuurlijk niemand.
Kan me goed inbeelden welke schok het was voor jou om te vernemen dat dan toch niet alle klieren waren verwijderd bij je eerste operatie.Ook ik heb pas enkele weken na mijn eerste operaties(mandag:borstsparend geopereerd en donderdag van dezelfde week:volledige amputatie en alle klieren weg)vernomen dat ze bij de eerste MRI-onderzoeken iets verdachts gezien hadden in mijn rechterborst.Geen uitleg gekregen van de assistent,die me het nieuws meldde(cirurg was in verlof).Ik ben ook een week door een hel gegaan.Het was een heel zwaar,pijnlijk onderzoek:gelukkig was het niet kwaadaardig,waar ze naar op zoek gegaan zijn.
Is er geen mogelijkheid voor jou om er met iemand over te spreken.Wij hebben hier in ons ziekenhuis een borstverpleegkundige en psychologen,die er enkel voor kankerpatienten zijn.Misschien kunnen zij een deel van je angst wegnemen of samen met jou op zoek gaan naar antwoorden.Want ik heb de indruk dat je veel vragen hebt , maar weinig antwoorden voor 't moment.Maar natuurlijk in het begin komt er zoveel op je af;je zit in een draaikolk en je weet niet wanneer de uitgang in zicht zal komen.
Wat betreft je chemo:ook ik ws supernerveus toen ik de eerste keer moest gaan.Heel da nacht niet geslapen,geen hap door mijn keel gekregen.Ik stond te beven op mijn benen.Maar uiteindelijk is 'toch het chemo-toedienen'goed meegevallen.De verpleegsters,die je begeleiden zijn echt schatten.Stel dan ook al je vragen aan hen.Ook al moet je het tien keer vragen,dat doet er niet toe.Ik wens je heel heel veel sterkte
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: jeannette op juni 22, 2010, 16:45:24 pm
Lieve Suzanne,
Nog een keer alles mee moeten maken, hoe houd je dan je hoofd boven water. O.a. door hulp van de forumlotgenotes. Kom en schrijf. Even over je paniekaanvallen. Die chemo is puur gif dat je binnekirjgt, maar noodzakelijk. Er bestaan een aantal adequate middelen tegen aangstaanvallen (oa Xanax). Heb je daar al eens naar gevraagd bij je artsen? Ik heb Xanax gebruikt en gebruik die nog. M'n leven is een stuk leefbaarder geworden met die Xanax. Chemo help bij het bestrijden van de kanker, Xanax helpt bij het bestrijden van angstaanvallen. Als een ander medicijnen neemt tegen hoge bloeddruk of cholesterol, mag je dan geen medicijnen nemen die je helpen om angstaanvallen iets te onderdrukken? Ik zou het zeker eens bespreken met je artsen. En voor de rest wil ik je heel veel sterkte wensen voor de komende periode.
Warme groeten, Jeannette.
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: witte vlinder op juni 22, 2010, 21:15:11 pm
Hoi Suzanne,

zit hier met tranen in mijn ogen te lezen, wat verschrikkelijk na 9 jaar toch nog terugkrijgen
dan denk je toch dat het wegblijft en dan ineens weer pats boem
ik kan me voorstellen hoe jij je nu moet voelen, en ook die angstaanvallen
bij mij is het nu 4 jaar geleden, heb ook enorme angstaanvallen gehad , vooral als ik op controle moest gaan
door naar een psychologe te gaan beterde dat wel enorm goed, maar echt weg was het nog niet
ik heb de angst volledig weggekregen door meditatietechnieken
waar ik niet aan uit kan, ze hebben al je klieren 9 jaar geleden weggenomen, en toch hebben ze er nu weer 13 verwijderd
met die port-à-cath heb ik ook niet veel problemen gehad, niet bij het plaatsen en ook naderhand niet
je voelde hem wel goed zitten, maar pijn deed het niet
Je ziet er natuurlijk nu als een berg tegenop om het weer allemaal mee te moeten maken
1 keer is al enorm zwaar, 2de keer nog zwaarder denk ik
ik wens je ongelovelijk veel sterkte toe, en ik ga samen met jou die zware bergen beklimmen
we sleuren je er doorheen, kom hier maar veel van je afpraten
hier vind je alle steun die je moet krijgen nu
ik stuur je wat extra kracht, moed en energie door
je maakt een zware tijd door nu, maar je staat er niet alleen voor
wij zijn er hier voor jou
groetjes en dikke knuffel
Sabine
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 23, 2010, 09:54:03 am
lieve mensen het doet me ongelooflijk goed om er met jullie over te kunnen praten...en de aanmoedigingen die doen ook reuzegoed...Heb mijn pac laten steken gisteren en het valt allemaal wel mee doet wel een beetje pijn maar da zal over enkele dagen ook wel weg zijn...wat betreft mijn paniekaanvallen ga ik inderdaad is bespreken met de huisarts om iets te kunnen innemen daarvoor want ze worden steeds erger en erger....ik ga ook al regelmatig naar een psychologe mss kan ik ik het aan haar ook eens even voorstellen....en wat betreft de chemo ja die moet ik toch hebben tis ni zo van de chemo dat ik angstig ben het is meer van het stilzitten tijdens ik heb een soort van vluchtangst wil niet vastzitten daar heeft het meer mee te maken...kan niet verdragen dat ik aan een baxter zit en wil altijd gaan lopen raar maar ik zit hier echt mee...mss met medicijnen dat het betert....alvast bedankt lieve mensen om mijn verhaal te aanhoren... vele sterke knuffels aan al wie het nodig heeft  x
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: car op juni 23, 2010, 11:22:51 am
Hey Suzanne
 
Ik wens je heel veel moed en sterkte,ik had dat ook een beetje wat jiij daar beschrijft in mij laatste zware week v mijn chemo,een tumor op mijn eierstok,ik voelde me verschrikkelijk nerveus en opgejaagd maar dat kwam door de morfine die ik kreeg ,is niet hetzelfde als jij maar kwam wel zo over,maar ik dacht ook amai ik zal dat nooit uithouden de hele dag daar vast liggen,terwijl ik niet stil kan blijven en me verschrikkelijk opgejaagd voelde,maar is uiteindelijk meegevallen,was dan zodanig verflauwd dat ik wel moest blijven liggen;heb ook al last gehad van paniekaanvallen,proberen zoveel mogelijk te ademen met de buik alleen maar ja weet is niet makkelijk

 stekte caro
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: witte vlinder op juni 23, 2010, 13:03:04 pm
Hoi Suzanne,

ik heb een tijdje bachbloesems genomen tegen paniekaanvallen, kreeg ik van mijn psychologe
hielp wel goed maar wat me nog het beste helpt tegen angst is het volgende:
focus je je op je ademhaling, op je in- en uitademing, klinkt misschien stom
en je zal regematig worden afgeleid door gedachten, gewoon terug naar je ademhaling gaan
zeg bij je inademing in en bij de uitademing uit, dan dwaal je minder snel af
mij heeft het fantastisch geholpen bij mijn laatste controle
ik lag daar echt héél relaxed en ontspannen
groetjes en veel moed
Sabine
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: inge10 op juni 23, 2010, 16:10:27 pm
Hey Suzanne,

Je kan het ook met je oncoloog hebben over die paniekaanvallen en ervoor medicatie krijgen. Hij vertelde eens dat sommige mensen al ziek (misselijk) werden als ze nog maar naar het ziekenhuis moesten vertrekken, dat komt door de associatie die je maakt met de plaats en het gevolg. Gebeurt in je onderbewuste en kan je niks aan doen. Hij zei dat deze mensen op voorhand iets moesten nemen om te kalmeren zodat ze dat onderbewuste als het ware uitschakelen en niet al op voorhand misselijk worden. Als dit kan, moet het ook voor jou kunnen voor deze paniekaanvallen, niet ? Zeker eens vragen, het heeft geen zin om extra af te zien alleen omdat je denkt dat je sterker zou moeten zijn, soms heb je dat niet in de hand.
Veel geluk en tot gauw,
Inge
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: Kikki op juni 23, 2010, 19:08:11 pm
Ja ja ik ken dat maar al te goed die paniekaanvallen en die misselijkheid, zit allemaal in't hoofdje en als je dat maar dikwijls genoeg tegen jezelf zegt ga je het nog geloven ook! :-\ :-\
Maar wat ik wel frapant vindt is, als je nog maar op de parking of de afdeling komt voel je je maag draaien en wil je naar de dichtsbijzijnde wc spurten. Bij mijn 1ste chemosessie moest ik op ijsblokjes sabbelen maar kreeg daar enorme opdoffer én braken, nu moeten ze mij geen frisdrank meer voorschotelen mét ijsblokjes of ik vlieg de ober aan! :D :D :D.En Suzanne, voor die paniekaanvallen hebben ze echt wel de middelen hoor, ze moeten ze alleen nog willen geven, en we zouden er niet steeds naar moeten vragen!
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: Jazzy op juni 25, 2010, 18:16:59 pm
Hallo Suzanne en iedereen,

Ben hier ook nieuw op site, ik vind het erg Suzanne dat je hervallen bent, mijn moeder is 10 jaar na haar 1e borstamputatie ook hervallen, heeft toen haar andere borst ook moeten laten amputeren, ze heeft ook diabetes, maar is er goed doorgekomen, blijven vechten, ook al is dat niet altijd gemakkelijk, maar toch proberen hé. De wetenschap staat al ver deze tijd, dus hou moed.
Ik heb einde januari 2010 mijn jaarlijkse mammo- en echografie laten nemen en alles was goed, tot ik begin mei zelf een knobbel voelde, moest allerlei onderzoeken laten doen, toen bleek dat ik zelfs een 2e knobbel heb, kreeg op 21 mei mijn 1e chemo, ik krijg 3 x fec en dan 3 x taxotere.
Na alle chemo's word ik pas geopereerd, de tumors waren te groot om eerst te opereren, het wordt een dubbele borstamputatie met rechts okseluitruiming, nadien nog een reeks bestralingen.
Nu op 1 juli  krijg ik mijn 3e chemo en dan moet ik terug onderzoeken laten doen om te zien of de tumors krimpen.
Ik heb het geluk om thuis enorm veel steun te krijgen van mijn man en mijn 3 kinderen, vooral aan mijn kinderen trek ik mij op en heb ik enorme vechtlust. Ze zijn 10, 13 en 17 jaar.
Ik wil je hiermee een hart onder de riem steken en hoop dat je behandeling verder goed verloopt.
Ook aan alle andere lotgenoten veel sterkte toegewenst.

JazzyTitel: Re:nieuwkomer
Bericht door: jeannette op juni 25, 2010, 21:38:11 pm
Hey Jazzy,
Ik hoop met jou dat je chemo aanslaat! Bij mij is het nu 6 jaar geleden dat beide borsten geamputeerd moesten worden (tumor in allebei), 12 keer FEC en 25 bestralingen. Links een volledige okseluitruiming en rechts gedeeltelijk. In 2008 gereconstrueerd en nu gaan we in juli naar Vietnam voor drie weken.
Wat ik eigenlijk wil zeggen is, probeer vol te  houden en je ook een hart onder de riem steken. Je bent bijna van die vreselijke FEC af.
Heel veel sterkte, hou je ons op de hoogte?
Jeannette
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 26, 2010, 11:50:54 am
hoi iedereen wou gewoon even zeggen dat ik heel veel steun van jullie krijg en dit doet goed...ga deze vrijdag eens even met de huisarts praten over een pilleke voor die paniekaanvallen...heb het er met de psychologe ook al over gehad en deze zegt dat ik op mijn ademhaling moet letten....dus gaan we dit even proberen....verder aan alle mensen die het even moeilijk hebben wil ik zeggen kop op we komen er wel samen met de steun van alle mensen op het forum..


thx Suzanne x
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: summer36 op juni 26, 2010, 15:22:00 pm
Hey Suzanne,als nevenwerking van de hormoontherapie,die ik nog gedurende vijf jaar moet hebben,heb ik vaak last van vapeurs en hartritmestoornissen.Ik kan gewoon stil,ontspannen in de zetel naar tv zitten kijken en van de één op de andere seconde,begint mijn borstkas echt te daveren.Mijn hartslag is dan ofwel heel hoog ofwel heel laag.Nu in het begin werd ik daar heel angstig,paniekerig van.Dacht al dat na alle miserie van het afgelopen jaar dat er met mijn hart ook iets mis was.Het werd op een bepaald moment zo erg dat ik begon te hyperventileren en zonder adem leek te zitten.Tijdens zo'n aanval(zoals ik ze noemde)kwam er juist een vriendin op bezoek.Zij leerde me om rustiger,bewuster adem te halen.In eerste instantie had ik ook zoiets van"ademen gaat automatisch,daar kan ik toch niet aan denken".Ik leerde mezelf , van zodra ik zoiets voel opkomen,drie tellen inademen door de neus,zes tellen uitademen door de mond.Heel rusig,zonder schokkende adembewegingen.In het begin had de angst nog echt de bovenhand,maar na een tijdje merkte ik echt beterschap.De ritmestoornissen zijn er nog,maar ik krijg ze vlugger onder controle en ik heb niet meer het gevoel om zonder zuurstof te geraken.Ik weet niet of dit jouw probleem wat kan helpen verlichten,maar het is misschien het proberen waard.Veel goede moed verder
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: witte vlinder op juni 26, 2010, 19:49:37 pm
hoi

Ja via de adem kan je echt je angst onder controle krijgen
ik heb dat geleerd op de mindfulness cursus, en bij mijn laatste controle had ik geen angst
het hielp héél goed, en als het helpt is het toch prima, toch beter dan pillen nemen vind ik
groetjes Sabine
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 27, 2010, 09:57:08 am
hoi Sabine....


Waar kan je deze cursus volgen dan ik kom van Deurne....

groetjes Suzanne
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: marie p op juni 27, 2010, 10:03:43 am
Ik weet perfect wat je bedoelt met die paniekaanvallen. Heb er zelf ook enorm veel last van gehad. Er waren momenten dat ik amper de ingang van het zieknhuis kon nemen. Als ik de deur zag begon het al. Met hulp en heel veel tijd van de psychologe is het mij uiteindelijk gelukt. Maar ik weet ook wel dat ,bij het minste dat er fout loopt, het er weer opnieuw is.

Marie 
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: petradw op juni 27, 2010, 13:53:29 pm
Hey Suzanne,

Alvast heel veel sterkte. Die PAC valt al bij al wel mee. Het ding zit er natuurlijk wel maar is nu ook niet zo erg.
Wat paniekaanvallen betreft kan ik je niet veel raad geven. Praat er erover met je dokter en de verpleegkundigen mss weten zij wel een manier om deze goed aan te pakken. Zelf heb ik intussen 4 chemo's achter de rug en de neveneffecten vielen bij mij al bij al goed mee. Dus niet te veel panikeren zou ik zeggen. Je moet vooruit! Er is geen andere optie! Maak het beste van de goede dagen en vergeet de minder goede zo vlug mogelijk.

Veel moed en sterkte.
Petra
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: Kikki op juni 27, 2010, 16:44:06 pm
hey Bloempje, ben jij van Deurne? ,ik woon in Ranst-Oelegem dus niet ver van elkaar. Heb jij ook zin om op 6juli eens naar het inloophuis te komen voor het koffiemoment?Heb er al een paar opgetrommeld!o.a Marie P
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: witte vlinder op juni 28, 2010, 08:13:58 am
Hoi Bloempje,

Ik heb die cursus in Meeuwen gevolgd, in oktober geven ze dat in het sintfranciskus ziekenhuis van Heusden
in de virga jesse in Hasselt komt het ook nog, maar wanneer juist weet ik niet
in Meeuwen geven ze terug in september cursus, als je daar een telefoonnummer van wil hebben zeg je het maar
groetjes Sabine
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 28, 2010, 12:15:09 pm
hoi inge52


 ja het kan zijn dat ik even binnewip hangt er vanaf hoe ik me voel want een paar dagen later start de chemo....hou je wel op de hoogte hoor...

en ja wat betreft de paniekaanvallen zie ik dat ik dus toch niet de enige ben ik ga dus eens even zien of ze dat hier ergens in Deurne of omstreken geven die cursus...ik tel de dagen af voor de chemo ik betrap mij hier echt op tis precies of ik voel me een schaap dat naar de slachtbank gaat...mss als de 1 ste geweest is dat het betert hopen we maar...

bedankt om even te luisteren naar mij groetjes
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: keikopje op juni 28, 2010, 12:56:17 pm
Hoi Bloempje,

voor die paniekaanvallen kan ik Sabine alleen maar bijtreden: ademhalingsoefeningen helpen echt!
Mindfullness is ontwikkeld door Dr. Maeckx (weet niet of ik het juist schrijf) en als ik me niet vergis is hij verbonden aan het Middelheimziekenhuis. Misschien vind je daar wel info over cursussen in de streek (ik ben zelf ook van Deurne).
Als je geen cursus vind, zou ik je aanraden naar een psycholoog of therapeut te stappen. Ik heb zelf psychologische begelieidng gehad in het St-Augustinusziekenhuis die heel erg lijkt op de Mindfullness-praktijk. Daarnaast volg ik ook realxatie voor oncologie-patiënten in het St_augustinus, de oefeningen die we daar doen (oa ook ademhalingsoefeningen) zijn ook echt heilzaam om rustiger te worden en minder paniekaanvallen te krijgen. Voor zover ik weet zijn de relaxatiesessies ook toegankelijk voor patiënten van andere ziekenhuizen.

groetjes,
Keikopje
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: pascale1 op juni 28, 2010, 14:15:16 pm
hey bloempje,

jij bent van deurne?, ik kom van borsbeek. we kunnen misschien in de toekomst eens afspreken, om naar het inloophuis te gaan??
laat maar iets weten, let wel, ik heb mijn volgende chemo op 5 en 6 juli, in het middelheimziekenhuis, waar ga jij?
groetjes
pascale
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: bloempje op juni 28, 2010, 14:39:39 pm
hoi pascale1

Ik ga naar het sint vincenciusziekenhuis in Antwerpen....en inderdaad kunnen we wel eens een keertje doen is niet zover van bij mij e...

x
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: vify op juni 28, 2010, 15:04:26 pm
Suzanne ik wens je heel veel sterkte met waar je alweer doormoet, de moed niet verliezen hoor
Liefs viviane
Titel: Re:nieuwkomer
Bericht door: Kikki op juni 29, 2010, 13:02:19 pm
Hey Pascale, jij bent van Borsbeek?? mijn man ook,en is mij 32 jaar geleden komen schaken in Schilde en nu wonen in Oelegem!! :D :D :D