Lotgenotenforum

Soorten kanker => Prostaatkanker => Topic gestart door: gigiw1 op januari 16, 2010, 13:24:26 pm

Titel: Brachytherapie
Bericht door: gigiw1 op januari 16, 2010, 13:24:26 pm
hallo, mijn vader heeft gisteren te horen gekregen dat hij prostaatkanker heeft maar het is niet uit gezaaid.
Nu zouden ze brachytherapie bij hem uitvoeren, wat in de volksmond nucleaire bolletjes inplanten noemt.
Heeft er iemand daar al ervaring mee, zijn er nevenwerkingen ?
Dank van een bezorgde dochter.
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: Bert Rolloos op januari 18, 2010, 22:03:33 pm
Hallo Gigiw1,
op prostaat .nl staan wel wat persoonlijke ervaringen van patiênten
Groetjes Bert
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: gigiw1 op januari 19, 2010, 20:04:26 pm
Merci, ik ben al blij dat er 1 iemand antwoord!
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: HIFU op januari 19, 2010, 22:26:07 pm
Hallo,
Met brachy heb ik geen ervaring, maar na rijp beraad heb ik uiteindelijk zeer bewust voor een HIFU-behandeling gekozen ( met ultrason ). Dat is gebeurd in Antwerpen nu 4 jaar geleden en ik ben zeer tevreden : genezen ( PSA 0,04 ), geen nevenwerkingen, geen incontinentie, mijn potensie is bewaard gebleven. Wat mij voor HIFU heeft doen kiezen zijn al deze punten die de arts mij op voorhand netjes uit de doeken heeft gedaan + het feit dat men gerichter kan werken + de wetenschap dat ALS de tumor ooit mocht terugkeren ik nog steeds ALLE keuzes open heb voor een eventuele 2° behandeling : 2° HIFU ( wat ik zeker zou kiezen ), maar ook operatie of bestraling blijft perfect mogelijk, wat na bestraling of brachy niet zo evident is. De raad die ik sindsdien aan alle prostaatkanker-lotgenoten geef is : laat U correct informeren, wees niet bang voor een 2° opinie van een expert en maak uiteindelijk zelf Uw eigen "beste keuze". Ik heb HIFU ontdekt via prostaat.nl bij de lotgenoten van prostaatkanker en via een voordracht bij een Vlaamse "lotgenotenvereniging" in Antwerpen : "Wij Ook", en ben zeer tevreden met mijn keuze, samen met vele anderen. Mijn eerste uroloog noemde HIFU "experimenteel" en wilde mij per se opereren, maar mijn huidige specialist in Antwerpen heeft inmiddels +/- 10 jaar ervaring en meer dan 800 patiënten behandeld en is inmiddels een wereldautoriteit. Er is nog geen terugbetaling maar ze houden de prijs betaalbaar ( en merkelijk lager dan in de ons omringende landen waar HIFU wel volledig is ingeburgerd ) . Mijn private hospitalisatieverzekering was wel bereid alles te vergoeden. Ga eens op onderzoek uit, Google eens naar HIFU en laat U grondig informeren alvorens U vast te laten pinnen. Het loont zeker de moeite. Nadien kan je nog altijd voor brachy kiezen als je niet overtuigd bent. Ik heb er allezins nog geen seconde spijt van gehad. Succes.
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: gigiw1 op januari 20, 2010, 13:33:14 pm
Dank voor de uitleg , ik zal die zeker aan mijn pa tonen . Jammer dat sommige behandelingen nog niet terugbetaald worden. Ik zal zeker eens navraag doen bij de mutualiteit van mijn vader.
Vriendelijke groeten
Gigi
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: gigiw1 op februari 02, 2010, 21:56:10 pm
Hallo allen,

ondertussen is mijn vadertje maandag geopereerd en is hij zowat 100 nucleaire staafjes rijker. Alles is goed verlopen en hij voelt zich heel goed. Weinig pijn, alleen daar waar hij met die naaldjes geprikt is wat bloeduistortingen. Plassen lukt ook heel goed en nu hopen dat het waar is wat de arts zegt, dat de kanker nu uitgeroeid wordt.

Groetjes,

Gigi, Gina ;)
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: Bert Rolloos op februari 02, 2010, 22:51:39 pm
Hallo Gina,
fijn om te horen dat je vader zich goed voelt en dat alles goed is verlopen.
Ik denk dat de kans heel groot is dat het wel zal aanslaan, probeer er maar vertrouwens in te hebben dat die arts gelijk heeft.

Groetjes Bert
 

   
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: gigiw1 op februari 05, 2010, 23:23:15 pm
@ Bert: bedankt hoor,

ik zie mijn vader heel blijgezind zitten en hij heeft toch gehoord dat alles heel goed gegaan is. Op 3 maart moet hij terug om eens te zien of alles goed zit en of hij geen nevenwerkingen heeft.
Op dit moment heeft hij geen last, geen lekkages en ook niet veel pijn.
Enkel wat blauw onderaan maar dat is normaal door de prikken.

Binnenkort moet hij nog geopereerd worden aan liesbreuk aan rechter en linkerzijde. Dus hij ziet de kliniek nog eens voor een tijdje.

GroetjesGigi
Titel: Re: Brachytherapie
Bericht door: clark40 op oktober 18, 2010, 12:51:06 pm
Met brachy heb ik geen ervaring, maar na rijp beraad heb ik uiteindelijk zeer bewust voor een HIFU-behandeling gekozen ( met ultrason ). Dat is gebeurd in Antwerpen nu 4 jaar geleden en ik ben zeer tevreden : genezen ( PSA 0,04 ), geen nevenwerkingen, geen incontinentie, mijn potensie is bewaard gebleven. Wat mij voor HIFU heeft doen kiezen zijn al deze punten die de arts mij op voorhand netjes uit de doeken heeft gedaan + het braindump (http://www.actualquestions.com) feit dat men gerichter kan werken + de wetenschap dat ALS de tumor ooit mocht terugkeren ik nog steeds ALLE keuzes open heb voor een eventuele 2° behandeling : 2° HIFU ( wat ik zeker zou kiezen ), maar ook operatie of bestraling blijft perfect mogelijk, wat na bestraling of brachy niet zo evident is. De raad die ik sindsdien aan alle prostaatkanker-lotgenoten geef is : laat U correct informeren, wees niet bang voor een 2° opinie van een expert en maak uiteindelijk zelf Uw eigen "beste keuze". Ik heb HIFU ontdekt via 70-236 (http://www.actualquestions.com/exam/70-236.htm) prostaat.nl bij de lotgenoten van prostaatkanker en via een voordracht bij een Vlaamse "lotgenotenvereniging" in Antwerpen : "Wij Ook", en ben zeer tevreden met mijn keuze, samen met vele anderen. Mijn eerste uroloog noemde HIFU "experimenteel" en wilde mij per se opereren, maar mijn huidige specialist in Antwerpen heeft inmiddels +/- 10 jaar ervaring en meer dan 800 patiënten behandeld en is inmiddels 70-270 (http://www.actualquestions.com/exam/70-270.htm) een wereldautoriteit. Er is nog geen terugbetaling maar ze houden de prijs betaalbaar ( en merkelijk lager dan in de ons omringende landen 70-271 (http://www.actualquestions.com/exam/70-271.htm) waar HIFU wel volledig is ingeburgerd )