Auteur Topic: Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen  (gelezen 150907 keer)

Vedette

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 23
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #180 Gepost op: februari 12, 2010, 11:48:53 am »
Met tranen in mijn ogen, lees ik jullie berichtjes. Met momenten is het inderdaad zwaar.
Net na het overlijden van mijn moeder, leek ik ook nog sterker. Je hebt zoveel om handen, eigenlijk zijn we de laatste dagen constant bij haar geweest, we hebben het allemaal heel intens beleefd. Op die momenten was het een opluchting dat haar lijden gedaan was.
Je wordt wat geleefd, het duurde wel een tijdje (tot na nieuwjaar, dus 3 maand na haar overlijden) voor ik 'goed' kon zeggen, als iemand me vroeg hoe het met me was. Nieuwjaar gaf het precies toch een beetje een 'plaats'. Maar niets is minder waar, intussen heb ik een moeilijke week achter de rug. Het gemis, de beelden, het feit: dat je moeder er niet meer is. Eén van de dierbaarste personen uit mijn leven.
En ja, je weent..., als je alleen bent. Je loopt er niet mee te koop. Voor de buitenwereld lijkt het alsof het een plaatsje heeft. Behalve voor de mensen die het ook hebben meegemaakt. Die voelen je nu perfect aan.
Zelf mijn man, dacht één maand nadat mijn moeder overleden was, dat alles al in orde was! Zeurt dan om het minste, terwijl ik dat dan echt kan missen. Als ik hem er attent op maak, dat ik het nog wel moeilijk heb, herpakt hij zich gelukkig wel. Maar toch vergeet hij het soms.
Ikzelf ben ook veranderd. Veel rustiger geworden. Vroeger wou ik omringd zijn door mensen (ook al voelden die niet als vrienden aan). Nu niet meer. Nu hou ik dan liever afstand.

Vedette

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 23
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #181 Gepost op: februari 12, 2010, 12:08:09 pm »
aan Arwynatty:
Het is volkomen normaal dat je je mama haar ziekte nog rationeel bekijkt. Dat was ook zo bij mij,...
Je weet tenslotte niet waar je voorstaat. En misschien komt het ook weer goed! Dan kan je dit alles als een nachtmerrie achter jou laten.
Ik hoop het voor jou. Het zou leuk zijn ook eens een 'happy end' te lezen.
Nu hebben er hier een aantal mensen, op heel korte tijd hun dierbaren verloren. Op de momenten dat ze er nog zijn, besef je niet altijd wat je doormaakt. Je wordt ook een beetje geleefd: je zorgt voor hun, je gezin is er nog enz..., enz...,
En tenslotte: ze zijn er nog. Je geeft ze nog eens een flinke knuffel. Dat kan je nog, en daar put je ook troost en kracht uit.
Groetjes van Ve

Arwynatty

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 12
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #182 Gepost op: maart 11, 2010, 09:20:32 am »
aan Vedette,

 Bedankt voor je lieve woorden. Een happy end zou ik heel graag neerschrijven, maar ik vrees hiervoor eigenlijk...  Haar laatste controle was "goed", geen verdere uitzaaiingen enz... maar ze kiest op dit moment om geen chemo meer te nemen... wat ik ook begrijp  Dus: we genieten nu met volle teugen van de tijd dat we samen zijn!

Heb het nogal gelezen hier op het forum: kanker, het is en blijft een "gekke" ziekte, niet iedereen heeft hetzelfde (al goed).

Neem de tijd om weer tot jezelf te komen en als je daar momenteel niemand (of weinigen) voor nodig hebt, dan is dat maar zo hé  ;)
Sterkte!

Arwynatty

marike

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #183 Gepost op: maart 19, 2010, 14:33:26 pm »
Hallo, ik ben marike en mijn man heeft darm en leverkanker. De darmkanker is primair en de lever secondair. Volgens de dokter is dat beter dan andersom. Nu heeft mijn man al de 2de sessie chemo achter de rug, volgende week de scan en onderzoek van de longen enz. Mijn man is nu 77 jaar word in juni 78. Hij kreeg ook 2 maanden ervoor darmklachten. Van de 17de december weten we dat hij ziek is. Zoals hier op het forum gezegt word een mokerslag, zowel voor mij als voor de kinderen en kleinkinderen. Nu zijn we 3 maanden verder, en ik krijg het soms te kwaad als ik mijn man zou verliezen. Hoe gaat het verder? Van de chemo weet hij van natuurlijk zeker de 1ste chemo, dan daalde zijn suiker naar beneden met het gevolg dat hij op zijn gezicht is gevallen en helemaal van de kaart was. Dus met de spoed naar de kliniek,na enkele dagen werd het beter. Hij had al wat suiker maar nu door de chemo is hij ook diabeet, dat daarbij nog. Hij is ook 7 kilo vermagerd maar nu eet hij goed en hij heeft al goede dagen nu. We kunnen er wel over praten, maar de onzekerheid zeker bij mij is groot. Wie helpt mij moedig te zijn of te blijven. Ik lees hier ook van patienten die erdoor komen. Aan allen die in de zelfde  miserie zitten veel moed en genezing. Liefs Marike

Fienemie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 32
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #184 Gepost op: maart 19, 2010, 18:38:07 pm »
Marike,

Je verhaal is zo herkenbaar. Probeer toch te geloven in een genezing of stabilisatie en laat de moed zeker niet zakken. Niemand wil graag iemand afgeven en als je dan zo'n diagnose te horen krijgt, zakt vaak de moed je in de schoenen. Ik kan alleen maar zeggen om veel met je man te praten, over hoe jij je voelt, hoe hij zich voelt, ga eventueel met iemand van buitenaf praten als je dat ziet zitten, het lucht allemaal op of kom hier op't forum je hart luchten. Er leest altijd wel iemand mee. Geniet van alle kleine dingen. Cliché ik weet het, maar toch is het zo.
Ik heb de pech gehad dat mijn moeder 2 maanden geleden is moeten gaan, maar we hebben toch altijd hoop gehad. En wie weet is jouw man wel 1 van die personen die het toch haalt!!!

Ik wens je veel sterkte voor de komende moeilijke periode!

Arwynatty

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 12
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #185 Gepost op: april 04, 2010, 08:21:14 am »
Hoi,

Het is een tijdje geleden dat ik nog een berichtje schreef op het forum. Het laatste dateert van enkele weken terug en was toen nog hoopvol... Helaas is het tij gekeerd en niet naar de goede kant... >:( Mijn mama ligt sinds begin van deze week in het ziekenhuis. Ze moest binnenkomen omdat haar bloedwaarden enorm slecht waren. We hebben dan ook te horen gekregen dat ze vanaf nu palliatief verzorgd wordt. Het jammere is, ze kan omwille van praktische redenen niet naar huis komen  :-\. Mijn ouders hadden namelijk enkele maanden geleden, toen mama zich nog betrekkelijk goed voelde, beslist om hun huis te verkopen en naar een appartement te verhuizen, en nog te genieten van het leven. Nu staat de verhuis voor de deur en mama ligt in het ziekenhuis... Ik heb het daar best moeilijk mee, ik zeg wel tegen papa dat dit voor haar zo het beste is (alles staat op zijn kop nu hé..) Nu, mama maakt hierover geen probleem. Gisteren ben ik niet naar het ziekenhuis geweest, kga vandaag. Maar verdikkie toch! Het doet zo een pijn als ik haar daar zo hulpeloos zie liggen in haar bed, helemaal verzwakt... Ik vrees dat ze niet lang bij ons meer zal zijn; maar hoop uit de grond van mijn hart dat ze op het einde van de volgende week toch nog naar haar nieuwe woonst kan komen (al was het maar voor even..). Wou ook dat ik eens iets positiever kon schrijven, maar helaas... Dit forum 'helpt' me in zekere zin, als ik het allemaal zelf ff niet meer weet, kan ik hier steeds terecht, ongeacht dat ik dagelijks iets schrijf of me langer niet laat horen...
Liefs,
Arwynatty

Fienemie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 32
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #186 Gepost op: april 06, 2010, 20:20:20 pm »
Arwynatty,

Ik vind het jammer dat ik dit moet lezen. Ik hoop dat je moeder toch nog naar huis kan gaan, het is toch weer anders dan in een ziekenhuis he, hoewel het een nieuwe thuis is. Ik hoop dat je toch nog wat tijd hebt om afscheid te nemen en je de dingen kan zeggen die je wilt zeggen. Hopelijk ziet je moeder niet te veel af en heeft ze niet te veel pijn. Veel sterkte!

Arwynatty

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 12
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #187 Gepost op: april 11, 2010, 09:34:14 am »
Hoi,

Helaas kan ik geen positief nieuws neerschrijven. Ons mama is dinsdag 06 april overleden in het ziekenhuis. Ze is in ons bijzijn rustig en sereen kunnen heengaan... wat voor ons dan toch een troost is... Er staan ons nog moeilijke tijden te wachten, maar we slaan ons er wel door, dat hebben we mama beloofd...

Dank aan al diegenen voor de woorden van steun.

Veel sterkte aan al diegenen die nog vechten tegen hun ziekte en hun familie.

Ik ga hier op het forum nog wel is passeren hoor...

Liefs

Arwynatty

Fienemie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 32
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #188 Gepost op: april 11, 2010, 16:07:55 pm »
Arwynatty, met tranen in mijn ogen heb ik je bericht, weer iemand die het niet gehaald heeft. Er komt nog een moeilijke periode, hopelijk kunnen jullie bij elkaar steun vinden. Gelukkig hebben jullie afscheid kunnen nemen, dat maakt het alleen maar wat draaglijker. Veel sterkte

Sandie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #189 Gepost op: mei 31, 2010, 23:12:05 pm »
Hey, Ik ben net nieuw op dit forum. Het gaat namelijk over mijn vader, hij wordt dit jaar 56 jaar. Van vorig jaar in augustus kwamen we te weten dat hij lever-en darmkanker had. Het kwam als een donder op ons hoofd, hoe kan dat nu, hij is een leveslustige en energie rijke man. Ze zijn onmiddellijk gestart met chemo, de eerste sloeg niet, erna een ander soort chemo toegepast, die sloeg wel aan. Toen hebben ze besloten om met deze chemo verder te doen, wanneer deze chemo terug werd toegepast, kwamen tot het nieuws dat het weer niet aansloeg! Een andere chemo, die sloeg ook niet aan. De dokter zei dat hij er van buiten zo goed uitzag en zo slecht er van binnen uit ziet. Zijn lever is meer of de helft aangetast, en zeiden dat een operatie is uitgesloten! Ze starten met een chemo dat hij elke week moest komen gedurend 6 weken, met alle hoop om het resultaat te horen, was het weer negatieve uitslag. Nu spreken de dokters van St-Lucas samen in overleg met UZ van Gent om een rechtstreekse inspuiting te laten uitvoeren in de lever, deze inspuiting is een samenstelling radio actieve stralen. Ik heb hier enorm mijn twijfels over en ik begrijp niet dat mijn vader niet is behandeld met chemo en ter gelijken tijd met bestralingen. Kortom ben ik beginnen zoeken op het internet en kwam ik te recht bij Dr T.Vogl in Frankfurt. Hun behandelingen bestaan uit lokale chemo tharapieën op de vorm van TACe of TAE en thermische ablatie CIA LITT RFA en mikrowave. Maw zij gebruiken in hun behandelingen, de laserstralen, die voor de mens onschadelijk is. Trouwens heb ik vandaag een mail gestuurd naar deze dokter en kreeg vandaag terug antwoord, dat ik alle gegevens van mijn vader, zoals de behandelingen en de MR en CT's mag door verzenden naar hun. Ik heb hier een tijd over nagedacht om dit te doen, maar ik denk dat meschien voor hem zijn laatste kans is om nog iets te kunnen doen. Zijn er mensen die hier over deze dokter in Frankfurt al iets hebben gehoord of geweest???  ???

Sandie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #190 Gepost op: juni 03, 2010, 17:58:52 pm »
Lieve mensen

Ik wil jullie op hoogte houden van de situautie van mijn vader. Ter informatie sta ik ook op het forum van de site op "kankerpatiënt.net". Ik heb me in kontact gesteld met Dr Vogl in Frankfurt, ik heb razend snel reactie terug gekregen van Dr vogl. Ik heb vandaag al de verslagen en een CD-ROM van de MR en CT opgestuurd naar dr Vogl, als ik nu snel reactie zal krijgen als op de mails is dit positief. Ik heb namelijk iemand die mij heeft gemaild over Dr Vogl, dat hij een unieke man is, ik heb hem terug gemaild en wachtend op antwoord vandaag. Wanneer ik iets of wat positief nieuws ontvang van Dr Vogl, hop ik hier op medewerking van de adviserende geneesheer, ten eerste om formulier voor het ziekenfonds zodani dat ze hem verder unnen behandelen in Frankfurt. De situatie van mijn vader is echt er op of er onder, zo grof kan ik het wel stellen. Wanneer hier de verdere stappen worden onder nomen , hou ik jullie op de hoogte!!!!!

 Veel liefs aan ieder

rrheyn

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 9
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #191 Gepost op: juni 03, 2010, 21:35:36 pm »
hallo besten,
Ik zit in hetzelfde schuitje van dikke darmkanker die volledig werd weggenomen.
ben nu einde 3 de sessie en vermoeid. Voel men nieren, lever.
Bloedwaarden zijn gezakt; hematocriet, hemoglobine , bloedplaatjes.
De bijverschijnselen van bepaalde drugs zijn niet niks.
na het lezen van het boek van Georg jasper" Meinweg aus dem Krebs" ben ik van gedachte gesterkt dat er nog veel moet gebeuren. Dat ik niet lijdzaam kan toekijken.Dat specifieke voeding daadwerkelijk iets kan veranderen en dat je uw eigen verantwoordelijkheid moet nemen. darmkanker is epidemisch in onze westerse rijke consumptiemaatschappij . Wij zijn allemaal onze eigen slacht-offers van verkeerde voedingswijzen. Hoe meer westers we eten hoe dramatischer het resultaat. Dat zet me toch erg aan het denken.

rrheyn

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 9
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #192 Gepost op: juni 09, 2010, 10:52:25 am »
Wat ik eigelijk kwijt wou is dat ik het spijtige zaak vind dat homeopathie, accupunctuur niet vergoed wordt bij het kankerfonds.
Bij navraag en onderzoek ben ik tot besluit gekomen dat onder druk van organisaties zoals" Skepp", een forum van "gesloten"sceptici olv Gentse professoren, die broodnodige financiele steun wordt uitgesloten.
Deze forums zijn geen vrijblijvende neutrale entiteiten.
Ik heb veel steun aan homeopathie en accupuntuur en daardoor kan ik de klassieke zware drugs beter ondergaan ,zelfs verminderen of zelfs weglaten.
De klasssieke drugs hebben dikwijls meer nevenverschijnselen dan goed voor je is, ze zijn peperduur en hun werking niet voelbaar of zichtbaar.Ik betaal via mijn ziekteverzekering mijn bijdrage, het is pijnlijk dat je niet kan genieten van de steun. je consumeert minder klassieke drugs en dat wordt bestaft ipv beloond !
Dat homeopathie of accupuntuur niet werkt voor erg rationele geesten, kan ik nog begrijpen. Maar ze werkt wel, zelfs placebo's werken.Al die forums die gerelateerd zijn aan grote farmaceutische bedrijven hebben er belang bij dat homeopathie, accupunctuur en anderen worden afgevoerd.

keikopje

 • ****
 • Berichten: 476
 • 42, mama van een dochtertje van 7j
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #193 Gepost op: juni 09, 2010, 11:29:46 am »
Ik heb ook veel baat bij homeopatie, vooral dan voor de verwerking van de hele kankerervaring nadien.
Nu, ik ga bij een geconventioneerde huisarts die gespecialiseerd is in homeo, dus dan krijg je wel het "normale" deel terugbetaald van het ziekenfonds.
En afhankelijk van je polis, zijn er ook wel hospitalisatieverzekeringen die homeopathie terugbetalen.

Sandie

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:Colontumor met uitzaaiingen in lever/longen
« Reactie #194 Gepost op: juni 16, 2010, 21:17:29 pm »
lieve mensen
Ik laat jullie weten dat ze met mijn vader niks kunnen doen, ze zijn niet bekwaam om zulke ernstige gevallen te evolueren en te behandelen. Frankfurt zou ons kunnen helpen met behandelingen die ze in belgië niet willen uit voeren. Ik heb enorm veel steun en antwoord gekregen van hen, Frankfurt heeft enorm veel ervaring mee met zulke zware kankers. Helaas heeft mijn vader beslist dat hij stopt met de chemo behandelingen en gaat verder met homeopathie,waar hij volgende week voor de eerste keer naar toe mag. Hij volgt nu ook sedert 2 weken kleur licht therapie, het is meschien ongeloofwaardig, maar zijn pijn vermindert er door.

Veel sterkte aan ieder