Auteur Topic: Sarcoom  (gelezen 3675 keer)

Elke H

  • Gast
Sarcoom
« Gepost op: juni 01, 2004, 12:12:29 pm »
hallo allemaal

ik ben nieuw op dit forum, en ik wil iedereen hier alvast het beste toewensen. samen maken we er het beste van :-)

ik ben nu net 22 geworden en bijna afgestudeerd. vorig jaar zat ik op Erasmus in Sevilla toen ik last kreeg van een gezwel in mijn lies dat uiteindelijk een groot sarcoom bleek te zijn. operaties en bestralingen zijn achter de rug en ik lijk redelijk gezond (maar vermoeid...).

nu begin ik echter veel last te krijgen bij het stappen enzo: de zenuw naar mijn dijspier wordt als 'verloren' beschouwd omdat de zenuw ingesloten zit en nog zou lijden onder de nawerking van de bestraling (vooral van de brachytherapie dan). niemand had me daarvoor verwittigd en ik voel me een proefkonijn. specialisten hadden er nu niets beters op gevonden dan me bloedverdunners te geven in de hoop die spier beter te doen doorbloeden; het enige resultaat was helaas vreslijke hoofdpijn. binnenkort moet ik om een brace voor mijn knie en ik vrees een beetje dat het daar niet bij gaat blijven.

mocht er iemand toevallig iets soortgelijks meegemaakt hebben: laat me iets weten aub. meer uitleg over hoelang brachytherapie nu nawerkt of over zenuwen is ook altijd welkom. of eender wie die zin heeft in een babbel...


groetjes
Elke
www.geocities.com/elkeheyligen/diary.html

Anita

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 22
  • Na iedere donderwolk schijnt de zon
    • Bekijk profiel
Re:Sarcoom
« Reactie #1 Gepost op: juni 01, 2004, 22:53:05 pm »
hallo elke
Ik herken je bericht bij mijn zoon is er ook een sarcoom verwijderd in zijn been en de gevolgen zijn dat hij na het krijgen van bloedverdunners na de operatie een bloeding heeft gedaan .nu kan hij niks meer met zijn been de zenuwen en spieren zijn verwijderd en aangetast en we hebben nu ook nog het slechte nieuws gehad dat ze hem niet meer kunnen helpen .We voelen ons serieus in de steek gelaten waarom waren ze niet eerlijk ,we hadden nooit de operatie gedaan als we het hadden geweten
Hij draagt nu ook een breeze voor zijn knie en zit ook met een prothese
vele knuffels kuiserke

alv

  • Gast
Re:Sarcoom
« Reactie #2 Gepost op: november 18, 2005, 18:24:16 pm »
beste,
ik kan je alleen maar zeggen, blijf zoveel mogelijk je been gebruiken en vraag aan je behandelende arts om zo snel mogelijk een lymfendrainage te kunnen krijgen (min.2 x 18 beurten) de zenuw waar je van sprak kan je weer activeren door juist veel die te gaan oefenen en dus je spieren te gebruiken..de tintelingen die je wellicht zal hebben die gaan geleidelijk weg, door het juist goed laten doorbloeden van de spieren. Mijn moeder is net gestopt met haar radioth.en ze kloeg ook heel erg van die zaken, een vriend van mij enerzijds een chirurg en anderzijds een apoteker gaven haar dezelfde hiervoor opgeschreven raad, nu stapt ze al vaster door en begint ze "gevoel te krijgen in het been" dit kan tot 1 à 2 jaar duren, maar je moet volhouden en zeker zoveel mogelijk gaan gebruiken, een brase, vonden zij niet ideaal omdat je juist dan de spieren minder gaat gebruiken.
succes...