Auteur Topic: darmkanker met uitzaaiingen naar lever  (gelezen 114907 keer)

ilse3

 • **
 • Berichten: 78
  • Bekijk profiel
Re:darmkanker met uitzaaiingen naar lever
« Reactie #150 Gepost op: januari 04, 2010, 11:22:08 am »
Annick,

Mijn vader is enkele maanden geleden overleden aan darmkanker. Hij had ook uitzaaiingen in de lever en een ruggewervel (en de laatste maanden ook in de longen en mogelijk op andere plaatsen).
Hij heeft het meeste afgezien van de tumor in de rug, hetgeen blijkbaar normaal is. Bottumoren zouden pijnlijker zijn dan anderen. Hij is 2x bestraald voor die tumor met steeds ondraaglijke pijn tijdens de kuren. Omdat de tumor ter hoogte van de maag zat en die langs voor én langs achter diende bestraald te worden, had hij verschrikkelijke maagpijn waarbij hij zelfs niet eens een slok water kon drinken. Maar het hielp wel om de pijn in zijn rug enigszins tijdelijk te minderen.
Een 4-tal weken na de laatste bestralingen lieten ook zijn zenuwen naar zijn benen het afweten waardoor hij niet meer kon gaan zonder ondersteuning, niet meer kon rechtop zitten etc
Uiteindelijk is hij eind augustus gestorven;

Sterkte
Ilse

annick123

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:darmkanker met uitzaaiingen naar lever
« Reactie #151 Gepost op: januari 04, 2010, 20:53:47 pm »
hoi ilse

erg om dit te horen van je vader ik hoop dat het met jou goed gaat.
Vandaag is de dokter geweest en hij zegt dat ze waarschijnlijk wel terug zal kunnen stappen maar niet zoals voorheen maar hij is meer ongerust over de uitzaaingen in de lever en darmen hij wil nog 2 maanden proberen met de chemo die ze nu krijgt en als dit niet lukt dan gaat hij over op pijnbestrijding want meer kan hij niet doen. Dus het zijn nog 2 spannende maanden. De dokter zegt wel dat als de chemo goed werkt over het algemeen patienten met zoveel uitzaaiingen het niet langer dan 2 jaar volhouden. ik hoop voor het beste
bedankt voor je berichtje.

xxx

Kikki

 • *****
 • Berichten: 1339
 • borstkanker sinds 2006
  • Bekijk profiel
Re:darmkanker met uitzaaiingen naar lever
« Reactie #152 Gepost op: januari 10, 2010, 19:55:38 pm »
Wat Ilse daar schrijft is inderdaad waar van dat gezwel op de ruggewervel, moest ook bestraald worden en ook op hoogte van de maag, met het gevolg dat ik verleden jaar februari via spoed moest opgenomen worden voor een maag en slokdarmontsteking, weken niets kunnen eten en drinken en aan de infusen gelegen ,prettig was anders!!Heb ook uitzaaiingen in de lever die ze verleden jaar te lijf zijn gegaan met chemo en nu al mooi geslonken zijn

WDK

 • Gast
Fight for Cancer! VTM Flashmob 15 januari, Rotterdam
« Reactie #153 Gepost op: januari 12, 2010, 13:07:33 pm »
Beste heer/mevrouw,
 
Wij vragen uw attentie voor onze ludieke 'flashmob' actie. Een flashmob is een (grote) groep mensen die plotseling op een openbare plek samenkomt, iets ongebruikelijks doet en daarna weer snel uiteenvalt. Voor een voorbeeld van een flashmob, zie volgende filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=jwMj3PJDxuo.
 
Wij hebben voor onze opleiding (vrijetijdsmanagement, HRO) de opdracht gekregen om mensen te mobiliseren voor deze flashmob actie. Het doel hiervan is om voor ons goede doel Fight for Cancer aandacht te vragen dmv media e.a..
 
Wat voor soort flashmob het wordt is op dit moment nog niet bekend, dit kan verschillen tot massaal tandenpoetsen, tot, zoals in het bijgevoegde filmpje, iedereen ineens stil te laten staan op een druk bezochte plek in Rotterdam. Wat de flashmob is en wat de locatie van de flashmob wordt, daar zullen wij u woensdag 13 januari na half 5 over informeren.
 
Om deze actie te kunnen realiseren, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen deelnemen aan de flashmob.
 
Bent u donderdagmiddag beschikbaar tussen 13.00 en 16.30 voor de generale repetite, en vrijdag ochtend vanaf 09.30 tot 12.30 voor de officiele flashmob? Dan zou u ons en het goede doel (dat woensdag officieel bekend wordt), een grote dienst bewijzen. Kan je alleen vrijdag?=Alle hulp is welkom!!!

Bent u geinterresseerd in deelname, mail dan uw naam, telefoonnummer en email adres naar dit emailadres(flashmob.vtm@gmail.com).
 
Met vriendelijke groet en alvast bedankt,
 
De mobilisatiegroep van de VTM Flashmob