Soorten kanker > Longkanker

Longvlieskanker

(1/1)

Jovami:
Hallo, ik ben Jos en 69 jaar. Eind 2017 is er bij mij longvlieskanker vast gesteld. Ik heb nooit met asbest gewerkt of producten die asbest bevatten.
Ik heb dan mijn hele levensloopbaan overlopen om te kunnen achter halen waar de besmetting vandaan zou kunnen komen. Nu heb ik veel motorcross gereden en in de jaren 80 op een sterk vervuild terrein geoefend en er zijn daar zelfs wedstrijden gereden. Dit was de voormalige zinkfabriek van Rotem die in de jaren 80 afgebroken is. De golfplaten zijn ondeskundig verwijderd en hebben het terrein vervuild. (Vermoedelijk)
Dus ik denk dat het daar gebeurd is.....na 37 jaar.
Hoe heb ik het ontdekt? Na herhaaldelijke klachten blijft mijn huisarts maar volhouden dat het ribspier onsteking is en een longfoto is niet nodig en we kunnen onze vakantie naar Oostenrijk zonder probleem doen. Maar de eerste wandeling bergop is mijn lucht weg. Dokter, foto, klaplong, water tussen long en longvlies, ziekenhuis, drainage van het vocht 3 lier, naar Belgiƫ, ziekenhuis Genk, drainage 4 liter vocht, staal van longvlies wijst op kanker, vroeg stadium dus nog vrij dun, chemo met een goede kans op het stoppen, genezing is uitgesloten.
Net derde chemo gehad en bij controle na de tweede bleek dat de kanker gekrompen was. Super toch. Na de vierde, volgende week, terug controle.
Levensverwachting is nog niet bekend. Weet niet wat ik kan verwachten.
Zijn er hier nog lotgenoten in een gelijklopend geval en hoe verloopt het herstel/verval.

Jovami

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie