Auteur Topic: KU Leuven zoekt mannen die kanker overleefden  (gelezen 5777 keer)

admin

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 50
    • Bekijk profiel
KU Leuven zoekt mannen die kanker overleefden
« Gepost op: maart 01, 2018, 13:26:27 pm »
Woont u in de regio Mechelen-Lier-Bonheiden, hebt u kanker overleefd en deelt u graag uw ervaring over de samenwerking tussen ziekenhuizen en diensten buiten het ziekenhuis (bv. thuiszorg, sociale diensten)? Dan is prof. Tine Van Regenmortel geïnteresseerd om met u samen te werken.

Professor Van Regenmortel werkt aan het HIVA KU Leuven en doet onderzoek in opdracht van Kom op tegen Kanker naar de noden en problemen die zich kunnen voordoen op psychologisch en sociaal vlak. De onderzoekers achten het erg belangrijk dat de stem van de patiënten mee wordt opgenomen in het onderzoek. Daarom zoeken ze kankeroverlevers die in een klankbordgroep het onderzoek mee opvolgen en adviseren. Het is de bedoeling dat in deze klankbordgroep mensen hun ervaring met de zorg voor overlevers delen en mee nadenken over de verbetering van die zorg. Verschillende mensen hebben zich reeds aangemeld.

Momenteel zoekt professor Van Regenmortel nog een tiental mannelijke kandidaten (vanaf 18 jaar) wonend in de regio Mechelen-Lier-Bonheiden. Het actie-onderzoek loopt over twee jaar (2018-2019). De ‘klankbordgroep’ zal een viertal keer per jaar samenkomen. Stel u kandidaat en stuur uiterlijk 7 maart een mail naar onderzoeker Jasper De Witte (jasper.dewitte@kuleuven.be). Hij zal vervolgens contact met u opnemen.
Hartelijk dank bij voorbaat!