Auteur Topic: vrijwilligerswerk  (gelezen 1615 keer)

bhvp

  • Gast
vrijwilligerswerk
« Gepost op: januari 20, 2007, 13:49:43 pm »
hallo,
mijn man is 6 maanden geleden overleden.  Hij is 3 jaar ziek geweest.  Snel na zijn dood wou ik iets doen in het vrijwilligerswerk.  Zowel huisarts, psychologe en de mensen rondom mij zeiden dat dit veel te vroeg was.  Men is bang dat ik het niet aankan of dat ik hiervoor om de verkeerde reden zou kiezen.  Hoe meer ik er over nadenk hoe vastberadener ik word.
Ik wil dat deze meest negatieve periode uit mijn leven resulteert in iets positiefs.  Ik heb geen medische opleiding maar ik denk dat de ervaringen die ik heb opgedaan misschien ook andere mensen kunnen helpen.  Een luisterend oor is volgens mij ook heel belangrijk en daar hebben dokters en verplegers weinig of geen tijd voor (= geen verwijt).  Zelf kan ik ook moeilijk inschatten of ik het inderdaad aankan.  Ik weet ook niet goed hoeveel tijd je er moet laten overgaan voor men het wel zou kunnen.  Trouwens ik kan mij niet inbeelden dat ik ooit de dood van mijn man zou kunnen aanvaarden dus als ik daarop moet wachten dan kan ik er nooit aan beginnen.  Heeft iemand hier ervaring mee?
groetjes,
Patricia

Bostie

  • *****
  • Berichten: 1238
  • Wees eerlijk, ook en vooral met jezelf!
    • Bekijk profiel
    • http://everyoneweb.com/BOSTIE/
Re:vrijwilligerswerk
« Reactie #1 Gepost op: januari 21, 2007, 19:17:46 pm »
Hei Patricia,

Informeer eens in jouw regio bij een Palliatieve Zorgeenheid of bij een dienst die zich met palliatieve thuiszorg bezighoud. Of anders via een mutualiteit?
Proberen zou ik zeggen. Mooi initiatief. Moesten mijn kinderen ouder geweest zijn, zou ik ook terug als vrijwilliger (ambulancier) aan het werk gegaan zijn. Misschien later...

Groetjes, Steven