Soorten kanker > Borstkanker

Ibrance (Palbociclib) en Femare (Letrozole) - Uitzaaiing borstkanker naar lever

(1/56) > >>

Anna:
Begin jan. 2015 werd ik borstsparend geöpereerd aan beide borsten, daarna volgden 24 weken chemo en nog eens  23 bestralingen.  In juli 2017 had ik mijn halfjaarlijkse controle met bloedafname, mammografie en echo.  Omdat er toch wat afwijkende resultaten waren moest ik nog bijkomende onderzoeken laten doen.  Botscan was in orde, MRI van de borsten was ook oké, CT-scan van longen ook oké, maar toen kwam het: CT-scan van lever was niet oké.  Ik had vier metastasen.  Als behandeling werd me de combinatie van Palbociclib en Letrozole voorgesteld.  Nu ben ik op zoek naar personen die ook deze medicatie kregen/krijgen.  Hoe lang werkte deze combinatie bij jullie?  Van welke bijwerkingen hadden jullie last?

Anna:
Niemand anders ervaring met deze combinatie van medicijnen?

Vrijdag was het 'dag van de waarheid': CT-scan van de lever om te kijken of de medicatie haar werk deed.  En ja, super goed nieuws gekregen: twee letsels zijn kleiner geworden en bij de andere twee is er ook verandering te zien.   :)

Het enige waar ik op dit moment het meeste last van heb is vermoeidheid.  Ik was nog steeds moe van de chemo die ik in de eerste helft van 2015 kreeg en met de Palbociclib is dit niet verbeterd.

Wat de Letrozole/Femare betreft: ik heb minder last van vapeurs dan toen ik de Tamoxifen nam.

Anna:
Ondertussen heb ik mijn tweede controle scan gehad en deze keer zijn de 4 letsels duidelijk kleiner geworden.  :D Volgens oncoloog mag ik er nu van uit gaan dat de combinatie van de medicijnen twee à drie jaar zullen werken (lees: de boel onder controle houden).  Intussen werd ook de juiste dosis voor mij gevonden nl. 100 mg.  Met de 125 mg kon mijn lichaam in de week rustpauze de neutrofielen niet boven de 1000 krijgen en ik moest ik met die dosis te vaak een week of langer extra pauze nemen. 

De bijwerking waar ik het meeste last van heb is extreme vermoeidheid.  :( Aangezien deze bijwerkingen bij beide medicijnen in de bijsluiter staan is dit misschien niet abnormaal.

Sinds twee weken had ik pijn aan mijn rechter pols (waar de pezen aan de hand zijn gehecht).  Het begon met pijn op een klein plekje en doet nu al pijn van mijn hand tot halverwege mijn arm, bij bepaalde bewegingen vooral hevige pijn.   :o Volgens oncoloog zou dit een ontsteking zijn van de pezen en een bijwerking van de Letrozole.   :(  Aan de stijfheid en soms pijnlijke spieren 's morgens wendde ik gauw omdat dat na verloop van de dag beter gaat en zelfs weg gaat.  Deze pijn gaat niet weg.   >:(  Eind deze maand moet ik hiervoor langs bij een fysisch geneesheer en revalidatiearts.  Hopelijk kan hier iets aan gedaan worden.

Voor de rest ben ik natuurlijk super blij dat de combinatie van deze geneesmiddelen het beestje onder controle houden.  :)

Tonia:
K wens je heel veel courage ! Had jij kwaadaardige okselklieren ?  Groetjes Tonia

Anna:
Dankjewel Tonia.  :)

Neen, ik had geen aangetaste lymfeklieren.  Tijdens de borstsparende operatie is er aan beide kanten de sentinelprocedure gedaan en die klieren waar vrij van kankercellen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie