Soorten kanker > Longkanker

diagnose longkanker met uitzaaiing op de borstkas type 3b

(1/4) > >>

topwijn:
hey,

mijn naam is Philippe en 52 jaar, vier weken geleden heb ik de diagnose longkanker met uitzaaiing aan de rib ,type 3b, gekregen , de tumor bevindt zich ter hoogte van de linkerlong en de luchtpijp wat opereren onmogelijk maakt en een uitzaaiing ter hoogte van de onderste rib, hiervan zullen ze as donderdag 12/10 een Ebus maken om te kijken welke therapie hier het best past radio/immuun.
Wel weet ik dat dat ze volgende week zullen starten met de chemo.
ik ben zo bang op wat er af gaat komen , ben maar 52 een zoon van 15 en een geweldige vrouw, die , en daar ben ik ook ongerust een bipolaire stoornis heeft, tot nu toe is ze sterk ,maar......
Wie herkent deze situatie en kan me een beetje gerust stellen,

philippe,
dank alvast voor de antwoorden

Ilse:
Dag Philippe,

Wat een vreselijk nieuws.  Als die diagnose gesteld wordt komt er zo veel op je af.  Ik hoop dat de chemo zal aanslaan en je er niet te veel last van zal ondervinden.
Ik ben ook pas 52 geworden, en heb nu 4.5 jaar geleden de diagnose longkanker gekregen.  Ik heb wel een operatie gehad, en ondanks alle ongemakken die dat me oplevert ben ik er natuurlijk heel blij mee dat ze mij hebben kunnen helpen.
Ik dacht toen, en nu nog steeds eigenlijk ook alleen maar aan mijn zonen, de angst om er niet te kunnen zijn voor hen blijft.  Maar ik ben van in het begin heel open tegenover hen geweest, heb hen alles verteld.  Ze vangen veel op en merken ook dat je je niet goed voelt.  Ik ben heel blij dat we ze er van in het begin bij betrokken hebben.
Ik hoop dat je in je directe omgeving mensen hebt die jullie gezin mee een beetje ondersteunen, want dat heb je echt wel nodig.  Je kan dit niet alleen.
Ik duim voor jullie!!!!!
veel sterkte!

Ilse

topwijn:
hey ,

erg bedankt voor je reactie, moet vandaag om 15.30 naar het Uza om de therapie te bespreken, zal om de drie weken zijn, heb jammer genoeg wel de melding type 4 meegekregen, ben erg ongerust van wat er zal gebeuren vanaf maandag as, dan start effectief de chemo, ik blijf dan een nachtje in het ziekenhuis (om in de gaten te houden hoe ik reageer)en mag dinsdag naar huis, gelukkig zijn alle mensen rondom mij erg begripvol en lief, daar heb je erg veel aan, wat het ergst is , is dat ik mij op dit ogenblik 'goed' voel en me afvraag of chemo wel de juiste keuze is als je weet dat je ongeneeslijk ziek bent en of de chemo in dit geval wel de goede/juiste keuze is ?


philippe

Ilse:
Dag Philippe,

Ik hoop dat je ondertussen weer thuis bent, en dat het is meegevallen.
Ik begrijp je twijfels zo goed.
Niemand kan je zeggen wat je best doet, dat kan je alleen zelf beslissen, maar je kan niet in de toekomst kijken hé, hoe weet je dat je de goede keuze maakt?  Je kan alleen op de dokters en hun ervaring vertrouwen, en het beste hopen.
Ik voelde me ook kerngezond toen ik binnen moest voor de operatie, de namiddag voordien ben ik nog 15 kilometer gaan lopen. 
De kanker is per toeval ontdekt toen ik een ontstoken gal had, en ik had geen symptomen die op longproblemen wezen.  Ik deed ook fanatiek aan sport, en had nog niets gemerkt.  Maar er werd een scan van mijn buik genomen, en per toeval zagen ze toen het gezwel in mijn long zitten.  Ik heb ontzettend veel geluk gehad dat ik toen een galcrisis had.
Nu is mijn leven totaal anders, maar toch, ik zou het direct opnieuw doen, ik wil leven voor mijn zonen en mijn man.  Ik denk dat ik elke behandeling zou ondergaan om ze niet te moeten achterlaten. 
Ik hoop zo dat je niet te veel bijwerkingen gaat hebben van de chemo, en dat de tumor effectief verkleint, of beter nog verdwijnt.  Ik duim alvast voor jullie!
Ik ben blij te lezen dat je mensen hebt om jullie te helpen, wij hebben daar ook veel geluk mee.

Ilse

topwijn:
hey Ilse,

ben maandag voor de eerste keer met chemo behandeld, welliswaar een zware met cisplatine en dan nog een met gemcitabine met telkens een tussenpauze van baxter water van telkens twee liter, kortom ik heb van 10.30 tot 18.30u aan de infuus gelegen ,pfffffffffff,
maar al bij al zijn we nu donderdag en heb weinig bijwerkingen , buiten een onophoudelijke hik, ook 's nachts, heel vermoeiend,
ik voel me eigenlijk best erg sterk en positief, ik profiteer en geniet erg van elk goed moment, ga zo meteen heerlijk lunchen met mijn vrouw,
laat ons hopen dat het zo verder mag gaan en dat de chemo zijn werk doet zonder al te veel neveneffecten, tot hoors,

liefs philippe

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie