Auteur Topic: onderzoek: Bouwen aan Ondersteuning  (gelezen 993 keer)

Onderzoekster P

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 3
    • Bekijk profiel
onderzoek: Bouwen aan Ondersteuning
« Gepost op: juli 04, 2017, 16:53:06 pm »
Meer en meer wordt erkend dat architectuur een impact heeft op ons welbevinden en onze levenskwaliteit. Vooral in omgevingen voor kankerzorg, waar je binnenkomt met stress en angst, is het belangrijk om dit potentieel van architectuur aan te boren. Onderzoek suggereert dat wanneer een omgeving voor kankerzorg ontworpen wordt vanuit de emotionele noden van de betrokkenen, het gebouw inderdaad opbeurend kan werken en de kankerzorg kan ondersteunen.

Om beter te begrijpen welke ruimtelijke aspecten een rol spelen in de beleving van de kankerzorgomgeving, zijn wij op zoek naar patiënten die hun ervaringen willen delen. Gezien het doel van het onderzoek zullen gesprekken niet gaan over de medische aspecten van hun ziekte, maar vooral over de gebouwen en interieurs waar ze komen voor consultatie en behandeling. Wie zoeken we?
- volwassen patiënt 18+
- eerste kanker diagnose vond plaats minder dan 1 jaar geleden (na mei 2016)
- momenteel in behandeling in een Belgisch ziekenhuis
- je bent bereid een aantal foto's te maken in de kankerzorgomgeving

Het liefst zouden wij in de periode juli tot september meerdere keren afspreken – uiteraard afhankelijk van hoe het gaat en wat past. Ook de locatie van de interviews kan in overleg afgestemd worden.

Ben je geïnteresseerd of weet je van iemand die mogelijk zou kunnen en willen meewerken hieraan graag een mailtje of berichtje hieronder. Mochten er vragen of als ik de aanpak verder kan toelichten dan hoor ik het ook graag.