Andere forums > Kanker in het gezin of in uw nabije omgeving

mijn mama heeft longkanker met uitzaaiingen op het bot en in het bloed

(1/2) > >>

lindy29:
mijn mama is 52 en heeft in november de harde diagnose gekregen van longkanker die jammer genoeg ook uitgezaaid is naar haar lever,botten,klieren en in het bloed.ze heeft nu 4 chemo's achter de rug en bestralingen in de rug.
Nu raakt de vraag maar niet uit mijn hoofd of mijn mama nog lang te leven heeft en hoe haar levenskwaliteit zal zijn.
daarmee ik graag wat ervaringen van anderen met de dezelfde diagnose zou horen.

rastawoman:
Beste Lindy
Alvast veel moed! En hoe reageert je mama op de chemo?
Ik heb geen ervaringen met iemand met longkanker maar ik hoop dat er mensen zijn die je wat meer kunnen zeggen.
Mijn nicht van 39jaar heeft net gehoord dat ze pancreaskanker heeft welke helemaal uitgezaaid is, ze is net met chemo begonnen...
Veel sterkte

lindy29:
Dank je wel.De eerste 2 chemo's heeft ze goed op gereageerd maar de volgende 2 was ze toch zieker van.
Het is echt wel een strijd

Nathalie2710:
Dag Lindy,

Ik wil je eerst en vooral heel veel moed en sterkte wensen. Het is niet gemakkelijk voor je mama en ook niet voor de omgeving om zoiets te moeten dragen.

Mijn mama (nu 59) heeft op 6 april ook te horen gekregen dat ze longkanker heeft met uitzaaiingen in de botten. Ze zou chemo krijgen maar na haar 1e chemo (een lichtere vorm dan voorzien omdat de nieren niet goed functioneerden) heeft ze die totaal niet goed verdragen. Haar nieren waren geblokkeerd waardoor ze natuurlijk in het ziekenhuis moest blijven. Ze kon bijna niet meer ademen en na een paar dagen is toen gebleken dat er water op de longen en rond het hart waren. Met spoed een drain gestoken om het vocht rond haar hart te verwijderen (1L hebben ze toen weggehaald). Ze bleef ook heel hard opgezwollen (de nieren bleken hun werk niet echt te doen na medicatie van vochtafdrijving) waardoor ze ook een sonde moesten steken. Er is  6L uit haar lichaam gekomen. Het was daar al kantje boordje want door het vocht overal konden de organen en zeker het hart niet meer goed functioneren. Nu sinds vorige week vrijdag is ze van hartbewaking en ligt ze opnieuw op een gewone kamer.

Ik heb ondertussen met de dokter kunnen spreken (na aandringen) en hij heeft me toen gezegd dat ze geen chemo meer gaan geven. Haar lichaam kan dit jammer genoeg niet aan.  Ze willen nu kijken of ze in aanmerking komt voor immuumtherapie. Ondertussen blijven we wachten en ligt ze al 3 weken in het ziekenhuis. Ze krijgt bijvoeding omdat ze niet goed kan eten. Ze kreeg ook extra zuurstof. Vandaag (een week later dus) gaan ze dit afbouwen om haar tijdelijk naar huis te laten gaan. Toen ik deze morgen belde, bleek ze terug water op de longen te hebben. Mss komt hierdoor het naar huis in het gedrang maar het is afwachten.
Ikzelf weet dat dit allemaal niet goed is maar we blijven hopen en volhouden.

Jij vraagt je af wat de levensverwachting is van je mama. Ik ook maar weet je Lindy dat hangt af van persoon tot persoon. Daar heeft niemand helaas een antwoord op.
Mijn papa is 6 jaar geleden overleden aan longkanker met uitzaaiing in lever. Hij is 2 jaar goed geweest en heeft nooit last gehad van de chemo (enkel wat moe). Alleen op het hele laaste ging hij peilsnel naar beneden. Mijn mama nu daarentegen is dus een heel ander verhaal.

Dat je mama wat zieker is van de chemo nu is volgens mij wel normaal. En als je veel vragen hebt, dan zou ik echt wel aanraden om een gesprek met de dokter te hebben. Ze gaan je nooit zeggen hoelang ze nog te leven heeft omdat daar gewoon geen antwoord op is. Maar ze kunnen wel je andere vragen beantwoorden (bv: is het normaal dat ze er nu zo ziek van is).

Er komen zeker en vast wel nog goede dagen, daar ben ik van overtuigd!

Een dikke knuffel aan jou en je mama!

NathalieKarine15:
Dag lindy,je hebt natuurlijk heel veel vragen,de toekomst lijkt nu heel onzeker dit had ik ook.wij hadden in juni 2014 te horen gekregen dat mijn man longkanker hadden met uitzaaiingen in de hersenen ,heel je wereld stort in elkaar,eerst bestralingen omdat daar de meeste klachten waren daarna chemotherapie daar was hij extreem vermoeid van.het is een heel zware periode geweest.mijn echtgenoot is in juni 2015 overleden na een harde strijd.in het ziekenhuis hebben ze daar nooit een tijd willen op kleven alhoewel mijn man het hen gevraagd had ,je kan niemand vergelijken het is van persoon tot persoon.ik wil jullie veel sterkte wensen groetjes karine

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie