Auteur Topic: Boek: De kracht van kwetsbaarheid  (gelezen 2184 keer)

Karel

  • **
  • Berichten: 82
  • Acute Myeloïde Leukemie sinds 16/01/2014
    • Bekijk profiel
Boek: De kracht van kwetsbaarheid
« Gepost op: september 28, 2015, 17:39:47 pm »
Hallo iedereen,

Een boek dat ik iedereen wil aanraden is "De kracht van kwetsbaarheid" van Brené Brown. Ze heeft twaalf jaar onderzoek verricht alvorens dit boek te schrijven. Toch is het zeker geen wetenschappelijk boek en zitten er veel voorbeelden van het dagelijkse leven in.

Ik vind het persoonlijk een heel goed boek. Vooral omdat ik er het gevoel bij krijg dat als iedereen eens dit boek volledig zou lezen, dat de wereld er toch zo veel beter zou uitzien.

Hieronder een korte review:

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.
Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid en te omarmen en uitdagingen aan te gaan.

witte vlinder

  • *****
  • Berichten: 3754
  • borstkanker van 2006, herval in 2012 en 2017
    • Bekijk profiel
Re: Boek: De kracht van kwetsbaarheid
« Reactie #1 Gepost op: oktober 17, 2015, 22:04:48 pm »
hoi Karel,

heb het boek al aangeschaft, heb nog niet veel gelezen, maar inderdaad een goed boek
een echte aanrader voor iedereen
groetjes Sabine