Auteur Topic: Wat vindt u van preventief onderzoek ('screening') naar kanker?  (gelezen 1220 keer)

admin

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 50
    • Bekijk profiel
Wat vindt u van preventief onderzoek ('screening') naar kanker?
« Gepost op: november 07, 2013, 16:08:45 pm »
Op 14 december 2013  organiseert Vlaams minister Jo Vandeurzen de 'Gezondheidsconferentie over bevolkingsonderzoeken naar kanker van de baarmoederhals, borst en dikkedarm'. Hij zal daar de gezondheidsdoelstelling en het actieplan voor de periode 2014-2020 voorstellen en toelichten. Het actieplan zal de nodige preventiestrategieën en prioritaire acties omvatten om de bestaande bevolkingsonderzoeken naar kanker in Vlaanderen te optimaliseren en gezondheidswinst voor de Vlaamse bevolking te realiseren.

Geef uw mening!
Als voorbereiding van de gezondheidsconferentie wil de overheid graag uw mening over een aantal aspecten van de drie bevolkingsonderzoeken naar kanker. Reageer op de website van de overheid op een aantal stellingen over de zinvolheid van bevolkingsonderzoeken, deelname, mededeling van het resultaat enz. De overheid bekijkt uw feedback met de grootste zorgvuldigheid en evalueert of ze kan meegenomen worden in de voorbereidingen naar de gezondheidsconferentie.

Geïnteresseerden kunnen zich via de website www.gezondheidsconferentie-kankeropsporing.be ook inschrijven voor de gezondheidsconferentie.