Auteur Topic: botkanker  (gelezen 103271 keer)

md

 • ***
 • Berichten: 152
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #15 Gepost op: mei 25, 2007, 08:42:44 am »
Hey Bart,

Ik ben Martine ,34 jaar. Ik ben herstellende van Borstkanker.
Doe gerust je verhaal hier maar. Daar dient dit forum tenslotte voor. Ik maak er ook nog niet zo lang gebruik van, ik heb het eigenlijk ook wat laat ontdekt.
Ik hoop dat je snel herstelt en dat je goed nieuws krijgt na je controle.

veel sterkte
Martine  ;D

Bart_B

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #16 Gepost op: juli 04, 2007, 17:20:02 pm »
hey,

mijn tweede controle zit er ook op. Nu nog een kleine maand wachten op de resultaten. Nuja, misschien moet 'k niet al te veel hoop hebben, maar 'k heb 't er toch ontzettend moeilijk mee, nu de vakantie eraan gekomen is... ik voel me praktisch hulpeloos. Ik had me de vakantie wel enigszins leuker voorgesteld eerlijk gezegd. Ik hoop echt dat ik stilletjes aan terug kan beginnen lopen... en iedereen uit mijn omgeving mag wel zeggen dat 'k er beter uitzie, en dat de wonde zelf er al véél beter uitziet, maar ik zelf heb't gevoel dat 'k nog nergens sta.. 't is alsof 't allemaal een eeuwigheid duurt. Kweetniet, maar zijn er soms andere mensen die ook gehandicapt zijn (voor lange tijd)? en hoe jullie daarmee omgaan? Soms weet'k me gewoon eventjes geen raad. Mijn ouders houden me gelijk gevangen in een dubbelgesloten kooi, en ik mis heel veel dingen ontzettend erg.

tityken

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 4
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #17 Gepost op: juli 05, 2007, 14:15:20 pm »
Dag Bart,

Tuurlijk had je de vakantie leuker voorgesteld, en waarschijnlijk wel meer dan je vakantie alleen.  Ik had heel mijn toekomst anders voorgesteld.  Maar zo is het nu eenmaal niet en je moet er door.  Pas op, begrijp je maar al te goed hoor, het heeft bij mij ook wel eventjes geduurd alvorens ik mijn handicap helemaal aanvaard heb.  
Ik heb in ieder geval 1 grote raad voor je: sluit jezelf niet op!!!!  Ik ben 1 jaar zonder beenprothese geweest en ook in het begin dat ik een prothese had heb ik nog grotendeels in de rolstoel doorgebracht.  Maar heb mezelf nooit opgesloten.  Ging samen met vrienden zwemmen,  uitgaan, naar t lunapark, ...  Deed zowat alles, en ja inderdaad de mensen kijken en vormen hun mening, maar dat is nu net wat je je niet mag aantrekken.  Dus laat je niet opsluiten of in een gouden kooitje zetten maar doe de dingen die je graag wil, dat zal je leven al een stuk aangenamer maken en het wachten vergemakkelijken.  Hou er wel rekening mee dat er altijd dingen zullen zijn die je niet meer of niet direct meer zal kunnen, probeer je daar dan over te zetten en te genieten van de dingen die je wel nog kunt!

Hopelijk krijg je bij de uitslag van je controle goed nieuws!
Liefs
Evy
« Laatst bewerkt op: juli 05, 2007, 14:17:20 pm door tityken »

eveline

 • Gast
Re:botkanker
« Reactie #18 Gepost op: juli 17, 2007, 09:21:48 am »
Hallo Bart,
je gaat door een moeilijke periode die ik ook meegemaakt heb en trouwens nog steeds meemaak maar het is nu veel beter. Zie het zo : de dokters hebben je been kunnen redden en dat is het voornaamste. Er gaat toch niets boven je eigen been. Een prothese is maar een hulpmiddel. IK had zoveel geluk niet en het dragen van een kunstbeen zit er voorlopig nog niet in. Maar ik heb mij een auto aangeschaft : een automatic : daarvoor heb je maar 1 been nodig.
Wij zijn juist terug uit vacantie. Ik op 1 been, mijn vriend met 2 benen. Natuurlijk dat de mensen kijken, maar ze blijven niet kijken. Ik sluit mij dus niet meer op. Het leven is te kort en te mooi. Er valt zoveel te beleven, ook met 1 been en krukken.
Dus kop op,
Eveline (hoge linker bovenbeengeamputeerde)

Bart_B

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #19 Gepost op: juli 26, 2007, 13:18:44 pm »
Hey,

bedankt voor alle bemoedigingen. Ik zit nu nog een beetje in een moeilijke periode. 'k moet nog héél erg voorzichtig zijn met alles wat ik doe, en af en toe heb'k t daar wel wat moeilijk mee. Maar ik ben zonet 10 dagen op kamp geweest als leiding en dat heeft me ontzettend véél deugd gedaan en me ook héél wat moed gegeven om zo verder te gaan. 'k heb wel moeten erkennen dat 'k met een aantal dingen niet mee kon doen, en dat ik wat meer rust nodig had dan anderen, maar 'k heb er toch met volle teugen van genoten.

En nu is het tot volgende week afwachten van wat de dokter zegt over hoe het met mn been staat... maar zoals ik op kamp wel drie keer gevallen ben, zonder erg voor mn been, hoop'k op't beste.. Nuja met dokters weet je maar nooit, heb'k wel zo onderhand ondervonden, maar toch ik heb al héél wat meer vertrouwen in alles, en 'k voel me ook al héél wat beter!

Groetjes!
Bart

Bart_B

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #20 Gepost op: mei 18, 2008, 21:13:04 pm »
Even 'n update: 't begint eindelijk allemaal  goed te komen. De revalidatie kan eindelijk van start gaan, na ondertussen meer dan anderhalf jaar. Geduld hebben is de boodschap. :)
Hopelijk gaan we nu 'n iets minder zorgvolle vakantie tegemoet. :)

Groetjes!

Bostie

 • *****
 • Berichten: 1238
 • Wees eerlijk, ook en vooral met jezelf!
  • Bekijk profiel
  • http://everyoneweb.com/BOSTIE/
Re:botkanker
« Reactie #21 Gepost op: mei 18, 2008, 21:47:28 pm »
Hey Bart,

Da's idd een poosje geleden. Blij te horen dat het terug wat beter met je gaat!

Groetjes, Steven

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #22 Gepost op: mei 21, 2008, 21:59:03 pm »
Hey Bart.

Wauw.... en... wauw....
EINDELIJK kun je nu serieus aan revalidatie gaan werken.
Je was al bezig als ik me goed herinner, maar ik ben zo blij te horen dat je weer hoop hebt!!!

Je hebt al heeeeeel wat geduld moeten hebben... ik hoop dat je nu ook nog wat over hebt zodat je niet té snel van start gaat... want je zit natuurlijk in de startblokken: logisch!

Go Bart!

Gaat het intussen goed me je studie?
SUCCES in de examens!

Adrienne

Bart_B

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #23 Gepost op: mei 22, 2008, 21:58:52 pm »
Hey Adrienne,

Jaja, ik ben blij dat ik terug aan mijn revalidatie kan werken. Vlak voor kerstmis ben ik wat te snel gegaan,waardoor mijn bot 't begeven had. Blijkbaar was er nog 'n klein gebiedje waar mijn been nog niet echt perfect hersteld was..,terwijl de dokters me nochtans groen licht hadden gegeven mijn krukken weg te laten. Dat was 'n ferme opdoffer. Maar ondertussen na opnieuw zo veel maand, mag ik geleidelijk aan terug van start gaan. :) Nu ben 'k er dus wel wat voorzichtiger op geworden.:) De studies gaan goed, terug examens binnenkort, dus dat zal er ook wel voor zorgen dat ik niet te snel zal gaan met mijn revalidatie.;)

Hoe gaat't met jou ondertussen? Ook nog steeds onderweg in de rolstoel/met krukken? Alleszins nog veel succes ook! :)

groetjes, bart.

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #24 Gepost op: mei 23, 2008, 08:10:51 am »
Hoi Bart.

Allereerst wens ik je superveel succes met je examens, ik hoop dat het studeren echt goed gaat! En je examens nog beter!!!
Laat iets weten he, please....

Ik ben inmiddels mijn extra vijzen kwijt :-\
LOL

Nee, die vijzen (in mijn knie) werden afgestoten en kwamen eruit. Het mediaal ligament waar die onder zaten was doorgesneden om bij de tumor te geraken en was nu herstellend, maar werd stevig geïrriteerd door die vijzen. Ik heb iondraaglijke pijnen gehad, maar ben daarvan verlost op 8 mei toen die vijzen er door een andere arts uit werden gehaald. Blijkbaar heeft "mijn prof" geen tijd meer en staat onder superstress, dus moest ik op zoek naar een andere arts. Ik ga er vanmiddag heen om de draadjes te laten verwijderen EN om te bespreken hoe het nu verder moet. Ik hoop alleszins dat deze spraakzamer is.

Ik mocht al heel snel revalideren, maar die vijzen zaten dus op een zeer slechte plaats. Dat had een bevriend geneesheer-directeur (op pensioen) al gezegd en in januari bij een 2nd opinie had een andere specialist het bevestigd en zelfs aangeraden die vijzen er al uit te halen. Maar de prof wilde daar niet van weten, heeft me er mee laten zitten, zei van "als er iets is, laat het me dan weten"... yeah right... die is bijna niet te bereiken, laat staan ALS je hem spreekt dat hij dan ook echt luistert...! Op den duur stond ik voor het raam (7e verdiep) en zou werkelijk gesprongen zijn als mijn zoon niet aan de andere kant van de deur (slaapkamer) zou gestaan hebben. Er was verder niemand thuis en ik vond het barbaars dat hij er alleen mee zou zitten.
Toen ben ik beginnen slaappillen slikken tot ik suf genoeg was om die pijn niet meer zo hard te voelen (véél pijnstillers en nog niet helpen) en dat heeft me erdoorheen geholpen.
Toen belde er iemand die zei "ga eens naar een andere arts" en ik heb de moed gevat, de bus genomen (risico), haltes voorbij gereden in mijn sufheid, er toch geraakt en die dokter boekte het eerste beste OK-gaatje dat hij had en dat was al heel snel. Die nam me echt serieus EN het was hetzelfde zoekenhuis als de 2nd opinie dus die had het verslag van zijn collega. Oef.
Ik ben echt door een hel gegaan.
Maar nu daarentegen...
Nu ben ik vrij van pijn!!!!!!!!!!!

Ja, ik moet nog voorzichtig doen, er is botontkalking in die knie en er zijn die gaten van de vijzen (heb ze staan... enorm grote guusten!), dus ik riskeer een breuk als ik niet voorzichtig ben. Ik ga dus met twee krukken al is dat naar mijn gevoel niet altijd nodig. Soms plots doet het serieus pijn en dat weet ik: ho... éven goed steunen op die krukken!!! Maar die pijn verdwijnt dan dus is een goede signaalfunctie. Ja, ik heb die rolstoel ook nog en heb zelfs een eigen rolstoel aangevraagd, want die huur-dingen zijn brol (nuttige brol ;)) en ik heb dus nog van alles dat chronisch is waardoor ik dat ding nodig zal hebben. Ben inmiddels erkend als gehandicapt.
Maar ik heb weer hoop.

Ik kan NU die oefeningen doen die de kiné van mij vroeg in oktober. De kiné heeft tot twee keer toe zo'n grove fouten gemaakt dat ik ervan achteruit ging en véél pijn had, ben er dan mee gestopt en op eigen houtje verder gedaan (in overleg met de prof overigens!) en dat is prima gegaan.
Maar nu sta ik dus zover.

Straks op controle bij die nieuwe dokter, ben benieuwd.

Zeg...
Maar dat jij in december een breuk had dat wist ik niet!
Dat was een serieuze stap achteruit voor jou... Echt rot. De dokters hadden je groen licht gegeven... na een ct scan? Daarop zien ze de structuur van het bot! Maar enfin, je bent er nu en ik ben mét jou superblij!!!

Een "gewone zomervakantie" lijkt me een beetje optimistisch, maar het zal alleszins véééél beter zijn dan vorig jaar, he. Voor ons beiden.

Groetjes,
              Adrienne

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #25 Gepost op: mei 23, 2008, 20:09:00 pm »
Ik mag stilaan mijn krukken weglaten!
Re-validatie... I'm on my way!!!

Adje

Bart_B

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 42
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #26 Gepost op: mei 23, 2008, 20:58:57 pm »
Dank je. :) Volgende woensdag heb 'k mijn eerste, dus vanaf dit weekend er volop tegenaan. :)

Die vijzen, das 'n tegenslag! Ik heb daar gelukkig tot nu toe geen last van gehad, das toch één meevaller die 'k gehad heb. Erg dat je daar voor naar 'n andere dokter moest gaan.. nuja, ik was ook niet altijd al te tevreden van mijn dokters. Gelukkig heb 'k daar 'n verpleegster waar 'k wel al es wat mee kan praten. :) Mij hadden ze gezegd dat die vijzen er zeker minstens een bepaalde periode moesten inzitten, maar liefst voor gans mijn leven. Maar erg begrijpelijk dat als je 't niet meer kan uithouden van de pijn, dat ze er ook iets moeten aandoen. Je hebt alleszins 'n goeie beslissing genomen om es naar 'n andere dokter te stappen, wel 'n hele stap denk'k, ik kan dat hier wel zeggen, maar ik weet niet of ik dat zou durven, 't houdt toch ook wel een risico in. Maar ik ben toch blij voor je dat de pijn nu weg is. :) En, héhé, ik heb hier ook twee vijzen liggen, die ze ooit es los in mijn been hebben teruggevonden bij 'n latere operatie, 't zijn geen kleintjes alleszins. :)

Inderdaad, in december, de dag nadat de dokters me hadden gezegd dat ik mijn toen nog enige kruk mocht weglaten, brak mijn been doormidden, wat me ook wel helse pijnen heeft bezorgd. Ze hadden enkel foto's genomen, geen ct-scan. Ik ben toen zelfs binnengegaan op spoed omdat ik zo vreselijk veel pijn had in mijn been, ze hebben toen foto's genomen, me opgenomen omdat ze dachten dat ik terug 'n infectie had, maar ze hadden de breuk toen niet gezien. Ik heb toen nog 'n week verder op' n gebroken been rondgelopen, tot ik zelf in spiegel mijn been zag bewegen.:) Toen had 'k 't wel moeilijk met ziekenhuizen, dokters en alles errond... En sindsien was het dus weer met twee krukken constant, alle soorten spalken hebben ze me gegeven. En nu, sinds 'n week mag ik terug 20 kg steunen, voorzichtig, en nu heb'k ook 'n brace voor m'n been, zodat ik zeker veilig zit. Das toch al 'n geruststelling. :) En normaal zou ik tegen 't begin van de zomer terug op één kruk mogen lopen, dus daar kijk 'k toch al erg naar uit. :) Dus mijn zomervakantie zal alleszins beter worden dan die van vorig jaar, terug kampen en speelpleinwerking.. ik weet alleszins al wat doen.;)

Ik wens je alvast veel succes met je revalidatie nu, en ondertussen doe ik ook mijn best om te revalideren. :)


Groetjes,

Bart

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #27 Gepost op: mei 24, 2008, 22:35:59 pm »
Hoi Bart.

Inderdaad geen gemakkelijke beslissing, maar die helse pijnen waren onhoudbaar. En ik heb er eerst met een paar mensen over gesproken, want ik vond... en vind!... het best eng.

Nu is dus de vraag of die originele dokter me terug wil of dat ik bruggen heb opgeblazen. Soms denk ik: ik ga gewoon nergens meer, kop in het zand en rustig verder leven. Maar dan kom je weer iets tegen en dan slaat de paniek toe. Ben blijkbaar mijn leven nog niet beu (was het wél toen met die helse pijnen...!).

Maar wat jij hebt meegemaakt tart gewoon alle verbeelding!!! Laten ze je gewoon met een breuk doorstappen??? En dan moet je het zélf ontdekken? Ja wadde!

Ik ga 12 juni naar het UZ Gent op controle voor de CVS en dan bespreek ik het met die dokter wat hij aanraadt. Dat is tenminste iemand die luistert. Hoop ik. Dat WAS tenminste zo, maar ben door alle toestanden al "even" niet meer geweest.

Die vijzen horen er tenminste een jaar in te blijven zitten en inderdaad liefst voor altijd. Wees gerust, er zijn massa's mensen waar de vijzen gewoon vast blijven zitten en geen problemen geven!!! Ik moest weer zonodig een speciaaltje zijn, he ;-)

Volgende woensdag je eerste examen: GO FOR IT!!!
Ik wens je echt superveel succes toe!!!

Adrienne

NeleB

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 20
  • Bekijk profiel
PIA
« Reactie #28 Gepost op: juni 12, 2008, 12:08:46 pm »
Ik start 20 juni met mn eerste chemokuur. Afkorting PIA (voluit weet ik het niet meer), blijkt vrij radicaal te zijn met heel veel nevenwerkingen, heeft er iemand ervaring zodat ik beetje beter weet waar ik me kan aan verwachten?

Adje,
welke arts (oncoloog) heb jij in Gent?

adje

 • ****
 • Berichten: 256
  • Bekijk profiel
Re:botkanker
« Reactie #29 Gepost op: juni 12, 2008, 15:45:40 pm »
Hoi Nele.

Ik heb geen oncoloog en dat verbaasd iedere arts die ik erover spreek, ook die voor de CVS van vandaag. Maar het zal waarschijnlijk de laaggradigheid zijn die het "makkelijker" maakt.
Al zal met het weerkeren er wel één en ander veranderen...

Ik heb dus ook geen oncoloog in Gent.

Hé, ik wens je superveel sterkte toe met de chemo!!!!
"Vrij radicaal en veel nevenwerkingen"...? Ik zou je heel dankbaar zijn als je er één en ander over wil delen en zie uit naar reactie van ervaringsdeskundigen...!

Adje