Auteur Topic: Keelkanker?  (gelezen 3458 keer)

Leslie

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Keelkanker?
« Gepost op: juli 15, 2013, 10:19:26 am »
Beste iedereen

Ik ben Leslie en ik ben 31 jaar.  In mijn familie komt er vrij veel kanker voor, ook mijn vader is op jonge leeftijd overleden aan longkanker.  Ik maak mij de laatste tijd wat zorgen.  3 weken geleden was ik op vakantie in Turkije.  Ik begon daar keelpijn te krijgen die steeds erger werd.  Nu 3 weken verder, heb ik nog elke dag last van een "gezwollen keel", een zwelling die doortrekt naar mijn hals en mijn oren.  Ik moet ook hoesten en tegen 's avonds kan ik bijna niks meer zeggen door de zwelling.  Ik heb reeds 3 antibioticakuren achter de rug die niks hielpen.  Gisteren dacht ik dat ik ging stikken en ik ben naar de spoedafdeling gegaan.  Daar hebben ze bloed genomen en een keelstaaltje genomen, waaruit gebleken is dat er geen bacterie aanwezig is en dat antibiotica dus geen enkele zin heeft.  Ik neem nu Brufen en paracetamol wat geen effect heeft.  Ik heb mijn angsten rond keelkanker uitgesproken tegen de spoedarts maar ik kreeg als antwoord: "kanker doet geen pijn".. en weg was ze.  Mijn keel doet ook geen pijn, ze is voortdurend gezwollen..  Volgens haar zou het een virale infectie zijn die tot 2 maanden kan aanslepen.  Toch ben ik er niet gerust op.  Zijn er mensen die ervaringen hebben met keelkanker die deze symptomen herkennen?

Groeten,

Leslie

keikopje

  • ****
  • Berichten: 476
  • 42, mama van een dochtertje van 7j
    • Bekijk profiel
Re: Keelkanker?
« Reactie #1 Gepost op: juli 15, 2013, 13:26:08 pm »
Hoi Leslie,

ik heb geen ervaring met keelkanker, maar zou je wel de raad geven om je verder te laten onderzoeken. Volg je buikgevoel, als jij je ongerust voelt, en je hebt in de familie een voorgeschiedenis van kanker, dan moet je maar op je strepen staan en de nodige onderzoeken eisen. desnoods stap je naar een andere huisarts of zo, of zoek je zelf, zonder verwijsbriefje een specialist. Dan ben je ten minste zeker.
Toen bij mij de diagnose NHL gesteld werd, was ik al maanden aan het sukkelen met mijn gezondheid. De huisarts dacht dat ik "gewoon" een oververmoeide jonge moeder was en suggereerde zelfs dat het allemaal in mijn koppeke zat. Had ik toen naar mijn intuïtie geluisterd, dat hadden ze de kanker 4 maanden sneller kunnen vaststellen...

Keikopje