Auteur Topic: Kruidenthee ter ondersteuning van de spijsvertering  (gelezen 3758 keer)

Martine De Henau

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 22
    • Bekijk profiel
    • www.mar-gezondheidspraktijk.be
Kruidenthee ter ondersteuning van de spijsvertering
« Gepost op: juni 02, 2013, 22:58:04 pm »
Kruidenthee van goudsbloem, duizendblad & brandnetel ter ondersteuning van de spijsvertering

Centraal staat het helpen van de wond, het stimuleren van de spijsvertering en het zorgen voor meer eetlust. De bittere kruiden vallen hierbij op en doen de oude gewoonte van het kruidenbittertje in ere herstellen. Wat bittere kruiden vóór de maaltijd… zijn een goede voorbereiding voor de maag en darmen.

De goudsbloem is bekend als wondverzorger, een topper in het voorkomen van ontstekingen. Ze is een goed kruid na borst- en gynaecologische operaties.

Het duizendblad is naast zijn bitterkruidaspect ook goed bij een opgezette buik en bij krampen van maag, darmen of baarmoeder.

De brandnetel is bloed- en lymfezuiverend, urinezuurverdrijvend. Hij stimuleert de vorming van nieuw bloed (bij anemie), verlaagt de bloedsuikerspiegel (zodat men niet snel duizelig word als men niet zo veel kan eten) en hij is een eenvoudig tonicum door het hoge gehalte aan calcium en ijzer.

Gebruik: Meng 3 delen goudsbloem (Calendula off.) goed met 1 deel duizendbladkruid (Achillea millefolium) en 1 deel brandnetelkruid (Urtica dioica). Neem liefst 4 à 5 kopjes per dag van deze thee.

Groetjes,
Martine
www.mar-gezondheidspraktijk.be in Lier en Zonhoven
www.wistik.be