Auteur Topic: Hele druiven zijn effectiever tegen kanker dan de afzonderlijke stoffen ervan  (gelezen 3461 keer)

Martine De Henau

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 22
    • Bekijk profiel
    • www.mar-gezondheidspraktijk.be
In de medische literatuur worden druivenpitextract en resveratrol vaak beschreven als krachtige ‘chemotherapeutische’ stoffen tegen darmkanker, maar dan moeten ze wel in hoge doseringen gebruikt worden.

Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat een combinatie van deze twee stoffen, druivenpitextract plus resveratrol, een veel sterkere werking had, ook in lage doses.

De twee stoffen samen remmen de proliferatie (woekering) van kankercellen en zorgen ervoor dat kankercellen afsterven (apoptose). Ze concludeerden dat het beter is om fytonutriënten te combineren, zoals ze in de voeding ook samen voorkomen, om zo tot een effectiever resultaat te komen. Hele druiven eten, kunnen wellicht een betere werking hebben dan resveratrol en druivenpitextract samen.

Opgelet: deze waardevolle stoffen vindt men vooral in blauwe druiven. Koop zoveel mogelijk biologische producten, de ecologische landbouw gebruikt geen of mensvriendelijke bestrijdingsmiddelen.

Een warme groet,
Martine
www.mar-gezondheidspraktijk.be te Lier en in Zonhoven
www.wistik.be