Auteur Topic: juist getrouwd, diagnose hodgkin  (gelezen 2201 keer)

Heidi v

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 14
    • Bekijk profiel
juist getrouwd, diagnose hodgkin
« Gepost op: april 10, 2012, 15:32:17 pm »
Hallo iedereen,

Ik ben nieuw hier op dit forum. Eind vorig jaar voelde mijn man een bobbel in zijn sleutelbeen. Eerst niet ongerust over gemaakt en uiteindelijk toch naar huisdokter gegaan. Die dacht ook dat het niets ernstigs ging zijn maar verwees ons dan toch door omdat wij ongerust waren naar UZ Gent.

In UZ hebben ze dan PET scan gedaan. Op 14/02 trouwden we voor de wet en de dag erna kregen we het verdict van de PET scan: al 3 gezwellen (sleutelbeen, oksel, borstbeen). Op 18/02 trouwden we op een zaterdag voor de kerk en op maandag moest hij binnen in het ziekenhuis voor een punctie. Na 4 dagen door verwikkelingen tijdens operatie mocht hij dan naar huis, mooie wittebroodsweken  

Een week na de trouw kregen we dan te horen dat hij Hodgkin type 3 heeft, hij zou 85 % kans op genezing hebben. Wat een schok was dit voor ons, ook al hadden we er toen al geen goed oog in

Hij zal dus 8 maanden om de 14 dagen chemo ABVD moeten krijgen. Ondertussen heeft hij al 2 keer chemo gehad. Het valt al bij al nu nog mee, hij is enkel de eerste 4-5 dagen misselijk, natuurlijk wel moe maar voor de rest nog redelijk actief. En zijn haar is ook nog niet uitgevallen.

Wie heeft er ook een partner die hodgkin heeft, hoe ga je hier het best mee om?
Ons voordeel is wel dat we er samen open kunnen over babbelen.
Wat ik soms moeilijk vind is dat hij hem zo opeens niet goed voelt of moe is en dat ik dan niet weet hoe ik daarmee om moet gaan, moet ik hem bijvoobreeld gewoon laten slapen ookal is dit voor enkele uren en eet hij dan niet mee of moet ik hem na een tijdje wakker maken zodat hij toch voldoende gegeten heeft en op een redelijk uur nog gegeten heeft?

Groetjes
Heidi
« Laatst bewerkt op: april 13, 2012, 11:15:07 am door Heidi v »