Auteur Topic: Meld uw problemen met werk!  (gelezen 4561 keer)

admin

  • Administrator
  • *****
  • Berichten: 50
    • Bekijk profiel
Meld uw problemen met werk!
« Gepost op: april 10, 2012, 14:33:28 pm »
De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) is op zoek naar zo veel mogelijk voorbeelden van mensen die tijdens of na hun behandeling problemen kregen met hun werk. De VLK wil die problemen aankaarten bij de overheid en alle instanties die kunnen bijdragen tot structurele oplossingen. U kunt ons helpen om een goed onderbouwd dossier samen te stellen door uw probleem anoniem te melden bij de Kankerlijn.
Kankerpatiënten kunnen problemen krijgen met hun werk. Dat kunnen problemen zijn tijdens de behandeling of nadien, als mensen hun werk willen hervatten. Soms worden mensen tijdens hun ziekteverlof ontslagen. Sommigen willen tijdens hun behandeling blijven werken maar stoten op problemen als ze regelmatig enkele dagen afwezig zijn, bv. voor hun chemotherapie. Anderen ondervinden problemen als ze na een lange ziekteperiode opnieuw gaan werken. Bijvoorbeeld om het werk in een eerste periode deeltijds te hervatten, of om arbeid of een werkomgeving te krijgen die aangepast is aan lichamelijke of andere beperkingen (vermoeidheid, concentratieproblemen...) die het gevolg zijn van de behandeling. Mensen weten vaak niet wat de mogelijkheden zijn bij werkhervatting (deeltijds herbeginnen, herscholing...) of bij wie ze terechtkunnen. Ook de contacten met de adviserend geneesheer, de arbeidsgeneesheer, of overheidsdiensten zoals het Riziv, de RVA en VDAB lopen soms moeilijk. En er zijn ook mensen die bij sollicitaties worden afgewezen omdat ze voor kanker behandeld werden.
De Vlaamse Liga tegen Kanker wil hier iets aan doen en de problemen van (ex-)kankerpatiënten aankaarten bij de overheid en alle instanties die kunnen bijdragen tot structurele oplossingen. Hiervoor is een goed onderbouwd dossier nodig. Daarom zijn we op zoek naar zo veel mogelijk voorbeelden van mensen die problemen kregen met hun werk. Deze informatie blijft anoniem. U kunt uw probleem melden bij de Kankerlijn, 0800/35.445, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Of stel uw vraag op www.kankerlijn.be of per e-mail op kankerlijn@tegenkanker.be. Alvast bedankt!
« Laatst bewerkt op: maart 03, 2014, 13:31:49 pm door admin »