Auteur Topic: Huidkanker  (gelezen 6631 keer)

Sarah Ghekiere

 • Gast
Huidkanker
« Gepost op: juni 01, 2006, 19:04:26 pm »
Hallo, ik ben Sarah Ghekiee en ik ben opvoedster in een tehuis voor volwassen personen met een mentale handicap. Onlangs is bij één van mijn bewoners huidkanker vastgesteld. Ik weet hier eigenlijk heel weinig over. Zijn er mensen die mij hier meer informatie over kunnen geven (websites, boeken, brochures,...)? Alvast merci!

sociale dienst Kom op tegen Kanker

 • Moderator
 • *****
 • Berichten: 169
  • Bekijk profiel
Re:Huidkanker
« Reactie #1 Gepost op: juni 02, 2006, 13:24:27 pm »
Beste,

Graag een website waar je heel wat informatie zal vinden
http://www.huidkanker.be (Nederlandstalig).

U kan ook altijd contact nemen met onze Kankerlijn, 0800/35.445, elke werkdag van 9 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur. Of stel uw vraag op www.kankerlijn.be of per e-mail op kankerlijn@tegenkanker.be.
« Laatst bewerkt op: maart 03, 2014, 13:22:09 pm door admin »

lauraP

 • Gast
Re:Huidkanker
« Reactie #2 Gepost op: januari 24, 2007, 19:14:34 pm »
Beste Sarah, ik lauraP heb jou bericht gelezen.
Ben Huidkanker patiente van 45, in 2001 is er 1 maligne melanoom verwijderd van mijn onderrug.
Maligne melanoom is kwaadaardige huidkanker wat ik heb.
Vorig jaar is mijn tweede melanoom verwijderd uit mijn rechter lies, met 1 uitzaaiing in de lymphe klieren rechter been.
Alle lymphe klieren zijn preventief verwijderd in augustus 2006.
Een melanoom is 1 verkleurde moedervlek van bruin naar rood of zwart.
Een moedervlek met 1 gekartelde rand is niet zo goed, als de rand egaal is, is het meestal oke.
Als 1 vlek blijft ontsteken of jeuken, éénder wat, direkt laten nakijken.  :-\
Sites: www.huidkanker.be, www.melanoom.nl en ook op deze site.
Ben nu erg verzwakt, 22 kg afgevallen en immuumsysteem staat op laag pitje.
Ik moet nu veel op controle chirurg, oncoloog, dermatologe.
Dit is mijn verhaal in snelvaart verteld, zodat je wat meer weet, hoop ik.
Ik hoop je nog verder te kunnen helpen, je mag mij ook gerust mailen.
Vriendelijke groeten!
lauraP

marcus

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 5
  • Bekijk profiel
Re:Huidkanker
« Reactie #3 Gepost op: augustus 21, 2007, 02:40:49 am »
Ben al verschillende malen geopereerd van huidkanker...Heb nu lipkanker..Daar ben ik pas echt bang voor...

ello

 • **
 • Berichten: 73
 • mama van twee schatjes
  • Bekijk profiel
Re:Huidkanker
« Reactie #4 Gepost op: februari 01, 2008, 16:38:18 pm »
hallo allemaal !

Ongeveer een 20 jaar geleden is bij mijn moeder ook huidkanker (kwaadaardige melanoom) vastgesteld. Ze had aan de binnenkant van haar bovenarm een sproetje, dat na verloop van tijd groter werd, gekarteld was, en er simpelweg vies uitzag. Ik stond helemaal niet stil bij huidkanker, maar vond dat ding echt lelijk. Weken heb ik zitten zagen dat ze die moedervlek moest laten weghalen. Gewoon, het was geen zicht als ze een kleedje zonder mouwen aan had. Puur voor het estetische drong ik er op aan dat ze naar de huispecialist ging.
Dus, ze maakte een afspraak. Ze ging op consultatie en zei tegen de dokter : het is voor van het gezaag van mijn dochter af te zijn... Een uur daarna zat ze op spoed ...

Een deel van haar bovenarm is weggenomen, en na alle controles was ze genezen verklaard. Alleen een fameus litteken heeft ze er aan overgehouden. Maar, het litteken is mooier dan die fameuze moedervlek die ze had. Die moedervlek gaf me gewoon een onheilspellend gevoel.

Na vijftien jaar was het weer zover. Op een morgen werd ze wakker, met net naast haar litteken een bobbel. Het had de grootte van een dikke, witte tuinboon. Eerst dacht ze nog aan een insectenbeet. De bobbel was tegen de avond wat minder, en hield de grootte aan van een olijf. Niet erg gerust zijnde, is ze er mee voort gegaan. Terug diezelfde huidkanker, die zich had uitgezaaid. De oncoloog kon er niet aan uit. Vooral die zwelling, die zich op enkele uren manifesteerde, vond hij eigenaardig. Daar hebben ze toen nog over vergaderd...

Ook ditmaal is alles goed afgelopen. Maar goed, want mijn moeder wou wel een operatie, maar geen chemo of radiotherapie. Ze was toen 75, vond dat ze al een mooi leven achter de rug had, en dat er genoeg jonge mensen waren die de tijd en inspanningen van de artsen meer nodig hadden dan zijzelf.

Dus, elk sproetje en moedervlekje dat ik heb, en de kindjes, worden regelmatig gecontroleerd. Ik ben met mijn moeder eens meegeweest op controle (bij haar eerste kanker) en toen de oncoloog me zag, zei hij me nog dat ik nooit in de zon zou mogen liggen. Ik heb een bleek huidtype, net als Lotte (mijn jongste). Ook bij haar heeft de kinderoncoloog direct een controle gedaan, toen ze in Leuven was.

Maar, mijn moeder zat nooit in de zon, en aan de binnenkant van je arm komt de zon zowiezo weinig, dus... je hebt het niet in eigen handen.

Veel liefs,

Katrien

Annie333

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 1
  • Bekijk profiel
Re:Huidkanker
« Reactie #5 Gepost op: oktober 18, 2008, 14:42:22 pm »
Hallo!

Ik ben Anneleen en ben 19 jaar, bij mij is er net een vlekje verwijderd in m'n knieholte. Na een labo-analyse bleek ook dat het een kwaadaardig melanoom was. Over een paar weken gaat het nog groter uitgesneden worden om een veiligheidsmarge in te bouwen tegen verdere uitzaaiing.
Ik vind het vooral beangstigend dat ik er dood aan kon gaan, als ik het niet had opgemerkt..
De verhalen hier hebben me toch al wat gerustgesteld, bedankt daarvoor. Het is altijd een steun lotgenoten te hebben, die ervan kunne meespreken.

Daag! Anneleen