Andere forums > Werk, verzekeringen, financiën en voorzieningen

Schuldsaldoverzekering nu wél mogelijk?

(1/2) > >>

M8eld:
hallo

Wij kochten in 2007 ons huis en mijn man werd toen geweigerd voor zijn schuldsaldoverzekering omdat hij een goedaardig hersengezwel had. Intussen las ik ergens dat er een wetswijziging zou komen en dat zieken niet meer of minder zouden geweigerd worden voor een schuldsaldoverzekering.
Intussen is mijn man zijn gezwel wél kwaadaardig geworden...
Ik vraag me af of iemand van jullie onlangs een schuldsaldoverzekering heeft kunnen afsluiten met kanker?
Of weten jullie waar ik hierover meer info kan vinden?

Bedankt.
Machteld

Jessy:
Machteld

Ik zou eens zelf bij het VLK informeren. Ik weet dat zij van oordeel zijn dat de schuldsaldoverzekering samen met onder meer een hospitalisatieverzekering gezien moeten worden als een basisverzekering waar iedereen recht op heeft. Ik heb dit toch ergens gelezen dat de VLK sterk aan de politieke kar trekt. Ik vermoed dat je daar we correct advies kunt inwinnen. 

Ik heb wel eens van horen zeggen dat het bij sommigen wel kan maar dan tegen een hogere prijs.

Bovendien ben je niet verplicht om een schuldsaldoverzekering te nemen voor het volledige geleende bedrag. Misschien wordt de schuldsaldoverzekering wel betaalbaar als je een verzekering zou afsluiten die slechts een gedeelte van het geleende kapitaal dekt.

Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Ik heb mijn schuldsaldoverzekering vijf jaar voor mijn ziekte ondertekend.


Hoe gaat het ondertussen met je man nog? Ik duim alleszins mee dat alles in de positieve richting blijft evolueren.

groetjes
Jessy

sociale dienst Kom op tegen Kanker:
Schuldsaldoverzekering eindelijk beter toegankelijk voor mensen die kanker overleefden

Dankzij een nieuwe wettelijke regeling hebben ex-kankerpatiënten sinds 1 januari 2015 een betere toegang tot een schuldsaldoverzekering. Vanuit ‘Kom op tegen Kanker’ vroegen we al jaren om een een gegarandeerde toegang vraagt  een basispakket van verzekeringen. We juichen dit toe, maar dringen tevens aan op een grondige evaluatie. Verzekeraars zijn immers nog altijd niet verplicht een schuldsaldoverzekering aan te bieden. Signaleer je knelpunten alvast via ons Kankermeldpunt zodat Kom op tegen Kanker een goed zicht krijgt op overblijvende knelpunten.

>> Lees meer over de wijzigingen van de schuldsaldoverzekering op http://www.allesoverkanker.be/schuldsaldoverzekering

sociale dienst Kom op tegen Kanker:
Kom Op Tegen Kanker is op zoek naar iemand die sinds 1 januari een schuldsaldoverzekering heeft afgesloten? We vernemen graag je ervaringen met het opvolgingsbureau of met de compensatiekas.
Kan je ons bellen? 0800/35 444 of mailen op kankermeldpunt@tegenkanker.be

evmyl:
Beste,

Ik heb een gerelateerd vraagje.  Niet ivm schuldsaldoverzekering, maar ivm hospitalisatieverzekering.
Ik heb preventieve amputatie en reconstructie gehad met implantaten (BRCA1), maar kijk nu om te veranderen van verzekering (voordien verzekering van werk).  Ik krijg een hospitalisatieverzekering, MET uitzondering van borstprothesen en andere plastische ingrepen van de borsten.
Ik had hier graag wat advies rond gehad, als mogelijk.
Heeft er iemand hier ervaring mee?  Ik vermoed dat iedere verzekering op dezelfde manier zal reageren en mij hiervoor zal uitsluiten?
Mag dit wel?  Kan ik dit op een of andere manier aankaarten, aanvechten?
Of beter niet te veel energie mee verliezen, en gewoon aanvaarden en betalen als nodig zou blijken. (ik veronderstel dat het maar voor binnen 10 à 15 jaar zou zijn)

Enige tips?

Alvast bedankt,

Groetjes,

Evelien

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie