Auteur Topic: Oproep aan ouders van kinderen met kanker (kunst).  (gelezen 2078 keer)

Tasja

  • Nieuwkomer
  • *
  • Berichten: 1
    • Bekijk profiel
Oproep aan ouders van kinderen met kanker (kunst).
« Gepost op: januari 06, 2011, 22:12:14 pm »
Hallo iedereen,

Mijn naam is Tasja Van Rymenant. Ik ben 22 en woon in Vlaams-Brabant en Limburg. Ik heb een diploma van regentaat Zedenleer en Plastische Opvoeding en van moreel consulente. Momenteel ben ik bezig aan mijn derde opleiding; grafisch vormgever: specialisatie illustratie, aan de PHL (Hasselt). Ik zit hier in mijn derde jaar, en dat betekend...Een afstudeerproject!

Dit afstudeerproject kiezen we zelf en het moet eigenlijk al onze vakken omvatten (paper/illustratie/etc,...). Ik koos voor dit onderwerp omdat ik een nuttige bijdrage wil leveren aan mensen die het , volgens mij, echt nodig hebben. In het eerste semester heb ik reeds onderzoek gedaan op de de vraag of jonge kankerpatiënten een globaal visueel beeld hebben van kanker aan Gasthuisberg Leuven. Het was in eerste instantie de bedoeling om als afstudeerproject een boekje te maken dat aan jonge kankerpatiënten (7-11 jaar) zou uitleggen wat kanker is. Na overleg met de psychologen van de afdeling oncologie werd er besloten dat dit eigenlijk al aanwezig is, en dat de kinderen meer zouden hebben aan een werkboekje rond kanker waar ze hun gevoelens en ideeën in kwijt kunnen. Dit boekje zou een soort invulboekje zijn van 30pg's dat kinderen kunnen invullen. Het gaat vooral over hun gevoelens (waar ben ik bang van in het ziekenhuis, etc), maar ook over wat ze leuk vinden. Eind juni 2011 zou het af moeten zijn. Wanneer psychologen van Gasthuisberg het een bruikbaar iets vinden, kunnen ze het nadien voor de afdeling kinderoncologie gebruiken.

Bijgevolg zou ik hier graag op ingaan. De bedoeling is dat er doorheen de pagina's anekdotes komen van kinderen met kanker (tekeningen mogen uiteraard ook). Dit als voorbeeld en steun voor de kinderen die het moeten invullen. Om dit te verwezenlijken heb ik wel de hulp van enkele kankerpatiëntjes nodig (ongeveer 7 tot 11 jaar)...Wanneer u tijd heeft, mag u steeds overwegen om de volgende vragen te laten beantwoorden door uw kind als hij of zij dat wil en weer door te seinen naar mij;

* Je allerliefste wens/droom (wat/waarom/met wie/je verwachtingen, etc).
* Dingen waar ik van hou.
* Dingen waar ik niet van hou.
* Mijn dagindeling op een gewone dag (thuis of in het ziekenhuis, dat mag je zelf kiezen).
* Het engste dat ik al meemaakte in het ziekenhuis (dingen die mij pijn doen, waar ik bang voor ben ik het ziekenhuis).
* Het leukste dat ik al meemaakte in het ziekenhuis.
* Een verhaaltje dat ik nooit beu zal worden.
* Dingen die ik mij soms afvraag.

Het beantwoorden mag in een vijftal regeltjes per vraag. Wanneer u graag zou willen dat de naam eronder wordt vermeld, graag de naam van uw zoon of dochter meegeven en de leeftijd.

Mailen mag naar; tasja.vanrijmenant@gmail.com

U zou mij, en hopelijk heel wat andere patiëntjes als ik dit project tot een goed einde kan brengen, er veel plezier mee doen.

Alvast bedankt.

Vriendelijke groeten,

Tasja Van Rymenant

(Het project volgen kan via deze blog: http://kleinewoorden.wordpress.com/ ).