Auteur Topic: Tienerdagboek  (gelezen 1970 keer)

BOTsing

  • Gast
Tienerdagboek
« Gepost op: oktober 25, 2010, 15:19:44 pm »
Hallo!

Ik ben Sarah Saelens van het tijdschrift BOTsing van de Gezinsbond. Met dit berichtje klop ik voorzichtig bij jullie aan met een vraag. Voor het volgende nummer van BOTsing zoeken we namelijk een tiener (tussen 12 en 17 jaar) die voor ons een (foto)dagboek wil bijhouden.
 
Waarom we specifiek hier aankloppen? In het volgende nummer van BOTsing willen we zo veel mogelijk verhalen en getuigenissen bundelen over verlies en verdriet bij tieners. Het lijkt ons daarom bijzonder boeiend om deze keer een jongere aan het woord te laten die met kanker te maken krijgt. Misschien kreeg je zelf een diagnose? Misschien is er in je omgeving kanker vastgesteld (mama, papa, broer, zus, vriend, vriendin ...)? Misschien heb je zin om zelf eens in je pen te kruipen?
 
We beseffen dat hetgeen we vragen niet niets is. Best mogelijk dat je zo'n dagboek totáál niet zien zitten. Dan begrijpen we dat perfect. Maar misschien is er iemand die wel z'n verhaal kwijt wil? Iemand die aan andere tieners (en ouders van tieners) wil vertellen hoe het is om met kanker te maken te krijgen...
 
Hoe gaat zo'n dagboek in zijn werk? We laten onze dagboekschrijvers daar vooral heel erg vrij in. Meestal geven we de opdracht om ongeveer een maand belevenissen, gedachten en gevoelens neer te pennen. Niet van alle dagen natuurlijk, maar gewoon, van die dingen die je op dat moment bezighouden. Je mag dus zelf kiezen van welke dagen je verslag uitbrengt en van welke niet. We willen in zo'n dagboek gewoon een beetje een beeld brengen van het dagelijkse leven van een tiener: wat gaat er om in dat hoofd? Waar houden ze zich mee bezig? Waar ergeren ze zich aan? Waar hebben ze plezier in? Wat doet hen verdriet? Wanneer hebben ze het moeilijk? We vragen om de focus een beetje op "leven met kanker" te leggen, maar uiteraard hoeft het daar niet de hele tijd over te gaan. In principe laten we de dagboekschrijver zelf foto's nemen, maar ook dat is absoluut geen noodzaak. Je dagboek kan gerust anoniem.
 
Heb je nog vragen? Zou je zo'n dagboek zien zitten? Wil je eens een voorbeeldje zien? Laat het ons weten! Hier op het forum of meteen op botsing@gezinsbond.be

Alvast bedankt en tot hoors!
Sarah
« Laatst bewerkt op: oktober 25, 2010, 15:29:05 pm door BOTsing »