Auteur Topic: Grootvaders keelkanker  (gelezen 1482 keer)

christel83

  • Gast
Grootvaders keelkanker
« Gepost op: maart 05, 2010, 15:50:11 pm »
Hallo iedereen,
4jaar geleden kregen we net voor kerstmis het bericht dat mijn grootvader keelkanker had. Een grote schok voor heel de familie. En het begin van een lange lijdensweg. Mijn grootvader heeft ondertussen al één keer bestralingen gehad en is verschillende malen geopereerd.
Nu begint hij echter serieus achteruit te gaan. Hij kan amper eten, drinken en heeft ontzettend veel pijn. Eigenlijk denken mijn ouders en ik dat er nog een deel door mijn grootmoeder verzwegen wordt.
Zoals eerder gezegd is mijn grootvader dus bestraald en hebben ze 1x echt geopereerd en meerdere malen de kanker afgeschraapt. Maar ze verzwijgen volgens ons nog heel wat. Zo heeft hij bijvoorbeeld vele witte plekken in de keel, maar volgens mijn grootmoeder kan dat geen kwaad. Iets wat wij natuurlijk niet geloven. Weet iemand wat deze witte plekken zijn? Is dit een uitzaaiing van de kanker? Vorige week maandag is hij opnieuw onder het mes gegaan om het gezwel weer wat af te schrapen. Sindsdien kan hij amper eten en drinken. Hij heeft verschrikkelijke pijn en is serieus achteruit gegaan. Een zwaardere operatie zou lijden tot niet meer kunnen eten of spreken. Waarom legt de specialist hem niet even aan een infuus? Als iemand zoveel pijn heeft en zo aan het lot wordt overgelaten door de specialist stel ik mij toch vragen, alhoewel we bijna niets te weten komen door mijn grootouders. Zij zeggen altijd maar dat alles ok is. Maar dat is het niet! Zijn er mensen die meer van deze kanker afweten, of in dezelfde situatie zitten? Willen jullie mij helpen?

Groetjes van een verdrietige kleindochter :'(