Auteur Topic: blaaskanker complicaties  (gelezen 6176 keer)

vivke1

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
blaaskanker complicaties
« Gepost op: september 21, 2009, 17:00:10 pm »
Hallo,
Mijn vader heeft verleden jaar blaaskanker gekregen.
Ze hebben zijn blaas verwijderd en een urinestoma geplaatst.
Dat ging 1 jaar prima maar sinds maart heeft hij steeds bloed in het water. Vooral 's nachts.
Hij heeft reeds verschillende onderzoeken gehad, waaronder een endoscopie maar de dokters vinden niets.
Het komt blijkbaar maar heel zelden voor.  :-\
Hij heeft ook een erge zenuwpijn in zijn been. 
Wie heeft dit ook meegemaakt en kan ons meer vertellen?
 
Groetjes Viv
« Laatst bewerkt op: september 23, 2009, 13:37:42 pm door vivke1 »

vivke1

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #1 Gepost op: oktober 04, 2009, 11:53:16 am »
Wij weten ondertussen waarom mijn vader bloed in het water heeft. Hij heeft nieuw gezwel van 8 cm in zijn buik. Ze gaan nog met chemo proberen om het gezwel te stabiliseren maar we weten dat hij nog maar kort te leven heeft. Het enige wat ik met dit bericht wil vertellen is dat iemand die kanker heeft niet naar een plaatselijk ziekenhuis moet gaan maar onmiddelijk naar een gespecialiseerd ziekenhuis. Bij mijn vader hebben ze altijd gezegd dat dat bloed in het water niet erg was, omdat ze het nooit hebben meegemaakt. En dit al sinds maart. Hij was 1 dag in een gespecialiceerd ziekenhuis en ze vinden al dat grote gezwel. Ik hoop dat ik met dit bericht de mensen kan bereiken die iets gelijkaardig meemaken, en dat ze dan nog op tijd zijn voor een goede behandeling. Ik verwijt niet de dokters dat ze deze grote fout hebben gemaakt, maar ze hadden hulp moeten vragen als ze het niet eerder hadden meegemaakt.
Ik wens iedereen die terminaal kanker heeft heel veel sterkte en denk eraan: geniet nog van ieder moment dat je nog samen kan zijn met je geliefde of vriend, vriendin.
Dan kunnen de nabestaanden nog met een blij hart terug denken aan deze mooie momenten als je er niet meer bent.
Voor iedereen : heeeel veel sterkte

Vivi

franny5

 • ***
 • Berichten: 121
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #2 Gepost op: oktober 15, 2009, 21:23:54 pm »
hallo,
We maken ongeveer hetzelfde mee met mijn broer.Is lang door de huisdokter behandeld daarna in het plaatselijk ziekenhuis en pas na 8 maanden doorgestuurd naar Leuven.Daar duurde het ook nog 3 weken voor men een kwaadaardige kanker vaststelde maar men kan de oorspronkelijke kanker niet vinden.Men kan daarom niet gericht behandelen.Ondertussen zijn we 6 maanden verder en ik vermoed dat we stilaan ook in de terminale fase zakken.Wij weten ook niet of Leuven zo een goede keuze is geweest!Ze hebben ons ook niet kunnen helpen.Mijn broer voelde zich niet happy in Leuven.Nu is hij terug in het plaatselijk ziekenhuis en de verzorging is zeer goed,de omkadering is beter en alles verloopt rustiger.
Ik heb willen vechten samen met hem,informatie verzameld,notities genomen,opgezocht en gelezen.....tot gaten in de nacht zodat we een beetje konden volgen wat er gebeurde.
Maar het mocht niet baten,telkens opnieuw slecht nieuws en nu weten we het niet meer.
Hadden ze het in andere centra anders aangepakt?Mss beter?Die vragen spoken door mijn hoofd
Ik weet echt hoe erg het is,hoe tergend pijnlijk de gedachte is dat hij er binnenkort niet meer is.
Hij verdient dit niet,niemand verdient dat.
Veel sterkte aan iedereen die te maken heeft met die afschuwelijke ziekte!!!

FR

vivke1

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #3 Gepost op: oktober 16, 2009, 21:12:50 pm »
Hallo Franny,

Eerst wens ik jou en je broer heel  veel sterkte in deze moeilijke tijd. Mijn vader gaat ook redelijk achteruit. Het is niet echt mijn vader meer. Hij is voordien nooit ziek geweest en nu ligt hij bleek in bed ofwel te staren naar het plafond ofwel slaapt hij. Ik denk regelmatig hadden we maar eerder iets ondernomen dan was het allemaal misschien nog te genezen. Maar zeker weet je dat nooit. We moeten allemaal maar niet te veel terug kijken maar genieten van ieder moment dat ze er nog zijn, alhoewel hij zo ziek is. Hopelijk krijgt mijn vader nog een paar betere maanden, maar ik vrees ervoor. Het enige wat we kunnen doen is hun tonen hoe graag we hun zien , dan wordt het voor hun ook wat draaglijker. Nog heel veel sterkte!!
Viv

vivke1

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #4 Gepost op: december 18, 2009, 19:05:06 pm »
Mijn vader is ondertussen overleden op 7 december. Hij heeft een darminfarct gehad 2 keer na elkaar. Het is zo pijnlijk te weten dat ik hem nooit meer kan zien, vasthouden. Maar het leven gaat verder en we zullen erdoor moeten, niets aan op.
Aan iedereen die kanker heeft heb ik een belangrijk ding te vertellen. Praat met je partner, kinderen vrienden over je ziekte en over hoe je je daarbij voelt. Dit is heel belangrijk voor hen.
Vivi

franny5

 • ***
 • Berichten: 121
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #5 Gepost op: december 28, 2009, 22:05:02 pm »
vivke,

Sorry voor mijn laattijdige reactie,maar ben maar een bezoeker geworden zonder onderwerp.
Erg spijtig dat je je papa toch hebt moeten afgeven,kweet, het idee dat je hem niet meer zult zien, niet meer zult horen,niet meer kan vastnemen....dat voelt rot !
Het zullen ook wel moeilijke dagen zijn voor u, al die feestdagen!

Ik worstel er zelf ook mee en hoe meer de dagen voorbij gaan hoe moeilijker het wordt.Iedereen rondom mij ,leeft terug zijn leven,ik moet ook hoor, ik wil steeds over hem praten maar ik krijg weinig respons.miss omdat ik dikwijls ween en ze me willen sparen,of omdat ze denken "alweer".
Dat voelt zo eenzaam,khoop dat je meer steun vindt.
Ze vermoeden dat de kanker van mijn broer ook afkomstig was van de blaas maar hebben dat nooit kunnen vaststellen,toen het vermoeden er was ,was het te laat.
Hoe oud was uw papa,heeft hij alles bewust ondergaan of is hij blijven hopen!!
Ik vind het een afschuwelijke ervaring die 7 laatste maanden,het was een echte nachtmerrie.Het leven ziet er vanaf nu anders uit,ik kijk er toch anders naar nu!
Hoe voel je je ondertussen!

liefs Fran


« Laatst bewerkt op: december 29, 2009, 23:09:38 pm door franny5 »

vivke1

 • Nieuwkomer
 • *
 • Berichten: 6
  • Bekijk profiel
Re:blaaskanker complicaties
« Reactie #6 Gepost op: januari 03, 2010, 20:59:45 pm »

Franny,
 
 Ik weet heel goed hoe  je je voelt. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan mijn vader denk. Wij hadden echt een goede band. Vooral de laatste maanden. Ik heb alles zo goed aan voelen komen. Ik denk omdat we zo kort bij elkaar stonden. Mijn vader is 77 geworden. Ik probeer ook regelmatig over hem te praten. Ook met mijn moeder. Die heeft het ook heel zwaar. Ze is op kerstdag jarig en dat was heel moeilijk voor haar. Ik weet ook wel dat je niet te veel aan de ziekte mag denken of wat we nog hadden kunnen doen want dat brengt toch niets meer. Ik probeer zoveel mogelijk terug te gaan naar de mooie tijden die we samen hebben gehad. Daar moet je ook maar aan proberen te denken met je broer. Telkens als je zo'n hevig moment hebt van gemis ga je terug naar een heel mooi moment dat jullie samen hadden. Dat helpt een beetje. Ik spreek in gedachten ook regelmatig tegen hem, want ik weet dat hij voor altijd diep in mijn hart zit. Hij zal nooit helemaal weg zijn. Enkel zijn lichaam is er niet meer. Hoe oud is je broer eigenljk geworden? Ik wens je in ieder geval nog heel veel sterkte en ik hoop dat er voor jou een tijd komt dat je met een glimlach kunt terug denken aan je broer om wie hij was en dat de pijn een beetje zal slijten. Hij zal altijd bij je zijn.
Ik leef met je mee!!

Vivi